|
Konu Kimliği: Konu Sahibi muallime,Açılış Tarihi: 15 Eylül 2014 (21:17), Konuya Son Cevap : 07 Mart 2021 (20:58). Konuya 47 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Eylül 2014, 22:11 | Mesaj No:21 | |
Durumu: Medine No : 15399 Üyelik T.:
24 Aralık 2011 | Cevap: Hanımımı Sevemedim Alıntı:
| |
17 Eylül 2014, 22:34 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Hanımımı Sevemedim Evlilikte Allah ın ayetlerindendir. Bunun içindirki,insanlar evliliğide iyi anlamak ve doğru yaşamak için,yine ayetlere,yani Allah ın sözlerine,baş vurmalıdırlar ki evliliğin nasıl bi imtihan ve bu imtihanda nasıl bi yol izlerlerse,doğru anlayıp,doğru yaşayabilir ve yaşarlar. Her insanın imtihanıda farklı,farklıdır. Evet bununla birlikte,yukarda evlenmiş ama hoşlanmadığı biriyleevli olduğu için sıkıntılar,sıkılmalar [ yaşadığını] yaşayan kişinin bu evliliği Allah merkezli nasıl anlamalı ve nasıl yaşamalı ki doğru olsun... Bunun hakkında iki ayete çok dikkat etmek lazım yani kişinin HOŞUNA GİDEN VE HOŞUNA GİTMEYENLE ALAKALI iki ayet.,bu ayetlerin biri bakara süresinde geçer, Bakara süresi.216.................Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa ki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür. Allah bilir, siz bilmezsiniz. nisa süresi......................................Eğer onlardan hoşlanmazsanız (biliniz ki) Allah'ın hakkınızda çok hayırlı kılacağı bir şeyden de hoşlanmamış olabilirsiniz. Her evlenen insan eşini severek almadığı gibi,her severek evlenen kişinin bu sevgisi devam etmeyede biliyor..Bunun bi imtihan olduğunu ve Allahtan yardımla bunun üstesinden rahatlıkla gelinebilir.tabiki bu iş öyle bi anda okus pokuslada olmaz,Allah insanların kalplerii birbirine ısındırıp,birbirini sevmeyen düşmanlık besleyeleri n bile kalbini birbirine ısındırmış ve birbirleriyle kenetlendirmiştir. Bu durum bu kişinin imtihanıdır,Allah tan gelen bu imtihanı kazanmak için yine Allah ın dediği gibi,yaparsa- yapanlar başarıya ulaşabilirler. İnşaAllah bu kişide hakkıyla,Allah ı tevhid eder ve bu imtihanıda ona kolaylaşır.ve Allah ın ona hayır sakladığı,hayır barındırdığı bi duruma koyar...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
18 Eylül 2014, 00:51 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Hanımımı Sevemedim
Oncelikle biz cehennem cennet kelami etmedik neyse Biz buna benzer olay yasadk biliyorum cikmaz sokak amcam babaannemin zoryla kisa ve sisman bir hanmla zorla evlendirildi amcam uzun noylu yakisikliydi rahmetli anlasamadilar hic amcam sevmedi de bosayamadida fakat baska kadin vardi en son cok iyi geciniyorlardi rahmetli oldu yengem hala yas tutyor 5 sene oldu kadin 2gozu 2cesme Aradaki zitlik ne kadar bu onmli eger adile nasit ile tarik akan gibi ise durum aldatma ve zina ile bitiuor eger uyumsuzluk az ise ben fazla odugunu dusunmuyorum cok zor bi durum insaallah rabbim aise annemizle efendimiz sav kor dugum gibi sevgi saygi verir ailemiz enkutsal hazinedir rabbim ailemiz ve malimiz evladimiz ile sinayacakbunlar imtihan rabbim kazsnmayi nasip etsin amin
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
18 Eylül 2014, 00:54 | Mesaj No:24 | |
09 Kasım 2013 | Cevap: Hanımımı Sevemedim Alıntı:
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
19 Eylül 2014, 17:40 | Mesaj No:25 |
Cevap: Hanımımı Sevemedim | |
19 Eylül 2014, 21:52 | Mesaj No:26 |
09 Kasım 2013 | Cevap: Hanımımı Sevemedim
Birde amcamin kizi ile bole bir durum yasadik ilk kocasi cok aksi ve cimriydi cocuguda kalbi delik oglu vardi bosandilar allah cc kimseye yasatmasin cok zorlukk fakirlik cektiler sonunda biri ile evlenmis babasi yasinda adam ustelik hiristiyan almanyada ev almis araba almis ona allah razi olsun diyor ablam kimseye-söyleme000
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
20 Eylül 2014, 04:32 | Mesaj No:27 |
Cevap: Hanımımı Sevemedim
bizim ibadetlerden kopuk yaşayışımızın sonucunda ve televizyon rollerine büründüğümüz bir hayatta bunların olmasını çok üzülerek söylüyorum normal karşılar olduk...bunu espiri haline bile getirdik nefsimiz çok sever kinlenmeyi ,inad etmeyi de bir türlü sevemez sabretmeyi...zaten sabredebilseydik bu konuları konuşmaktan da haya eder olurdukuzgn ailede önemli olan namaz ve kuran bunlar olursa ancak o evde huzur olur..yaşantımız içerisinde bazen istediklerimiz dışındaki olaylarla değişik şekillerde imtihan ediliyoruz..sizin imtihanınız da eşiniz neden eşinizin varsayarak söylüyorum fiziğinin düzeltilebilir sorun olduğunu düşünerekten imtihanınızı kazanma yoluna gitmiyorsunuz...kaybedenlerden olma yolunda bahaneler üretiyorsunuz... diyelim ki fiziği gerçekten sorun .....neden dış güzelliğini o kişinin iç güzelliğinde aramıyorsunuz...ya da güzelliğini göremeyen gözlerinizi açmıyorsunuz?belki de o kişide gördüğünüz kusur kendi nefsiniz... istediğimiz nefsimize hoş gelen olaylarla karşılaştığımız zaman genelde çevremize teşekkür ederiz yada kendimizle övünürüz ama şükür çok kere etmek aklımıza bile gelmez.... istemediğimiz bir olayla karşılaştığımızda da aynı şekilde ya karşı tarafı suçlarız (anne-baba)ya kendimizi ya da yaşantımızı bu durumda da hiç aklımıza gelmez Rabbimizin verdiğine bir tür isyan ettiğimizi yani yine şükretmediğimiz hal çıkar ortaya Allah korusun.... inşallah Rabbimin rızasına aykırı yaşayış tarzından uzak aile mutluluğu versin hepimize...amin. En güzel dünya nimeti insanın sahip olabileceği nimetlerin en hayırlısı: Zikreden dil şükreden kalp ve insanın iman doğrultusunda (müslümanca) yaşamasına yardımcı olan kadındır. (Tirmizî, Birr 13) | |
21 Eylül 2014, 14:45 | Mesaj No:28 |
Cevap: Hanımımı Sevemedim
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
10 Ekim 2014, 01:33 | Mesaj No:29 |
Durumu: Medine No : 21265 Üyelik T.:
02 Kasım 2012 | Cevap: Hanımımı Sevemedim
eğer evliliğinizi kaderiniz yaradandan gelen bir imtihan olarak görüyorsanız bize yakışan allahtan gelene şikayet etmeden teslim olmaktır yok kendi kararınız olarak görüyorsanız kararınız yanlşda olsa sahip çıkmalısınız reşitsiniz sonuçta yok istememiştim olmaz ben oğluma kazak alamıyorum birde benim istediğim kızı alacak kendinizi kandırmayın ...... oğlum 12 yaşında
__________________ |
10 Ekim 2014, 10:41 | Mesaj No:30 |
Durumu: Medine No : 36715 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 | Cevap: Hanımımı Sevemedim
ben yeni okudum yazıyı, beyefendi ne karar vermiş merak ettim doğrusu.düşünceli000 bence burda bişeyler yapması gereken,birazda hanımıdır. |