|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AşıkıZehra,Açılış Tarihi: 01 Ağustos 2008 (00:10), Konuya Son Cevap : 22 Ağustos 2008 (23:51). Konuya 28 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Ağustos 2008, 00:10 | Mesaj No:1 |
KEY paraları haram mı? KEY paraları haram mı? KEY paraları haram mı? Arkadaşlar hepimizin bir yakını bu KEY ödemelerinden alacaktır...1987'de kesilmeye başlanıp bir hesaba yatan ve o günden beri faiz işleyen paralar vicdanlarımı cüzdanlarımı daha çok ilgilendirecek? Lütfen takva ve vera gözlüğü ile bakmaya çalışalım! Haramın şakası yok!Cehenneminde... | |
Konu Sahibi AşıkıZehra 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
-Neden EHLİBEYT? | Makale ve Köşe Yazıları | hattaboğlu | 7 | 3085 | 21 Şubat 2009 00:57 |
Kainatta İlk Yaratılan Şey! | Hz.Muhammed(s.a.v) | hattaboğlu | 31 | 13880 | 21 Şubat 2009 00:47 |
)*(Benimle evlenirmisin? | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 7 | 2575 | 10 Şubat 2009 00:17 |
ve durdu yağmur..... | Makale ve Köşe Yazıları | AşıkıZehra | 0 | 2172 | 10 Şubat 2009 00:00 |
.......güle benzer | Şiirler ve Şairler | _bülbül_ | 6 | 2538 | 22 Ocak 2009 23:14 |
01 Ağustos 2008, 00:20 | Mesaj No:2 |
Cvp: KEY paraları haram mı? Evet gerçekten çok hassas bir konu.İmamlarımız soruya bi el atıverin..Bense şöyle düşünüyorum sonuçta bu paralar çalışanın maaşından kesildi bilinçli bir faiz yeme söz konusu değil..Haram mıdır helal midir no comment...
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
01 Ağustos 2008, 00:21 | Mesaj No:3 |
Cvp: KEY paraları haram mı? Abdülmelik abim el cevapp
__________________ İmanı olanın, imkanı tükenmez. | |
01 Ağustos 2008, 00:37 | Mesaj No:4 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: KEY paraları haram mı?
konut edindirme yada tasaruf teşvik adı altında,memurların isteği dışında kesilen,kesilen bu paralarda rıza değil zorakilik söz konusu...her ikisinde de memurun faydasına değil zararına dır...hiç bir memur kendi isteğiyle kesinti yapmış değil,dolayısıyla mesul olabileceğini sanmıyorum ve buna inanmak isterim...düşüncem helal olmasıdır.. Allahu alem.. |
01 Ağustos 2008, 00:40 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 | Cvp: KEY paraları haram mı? birde geri ödenen miktarıda biz belirlemiyoruz ki sisteme karışamıyoruz.. herşey kanunlar doğrultusunda benim görüşüme göre sakıncası yok kömür alın ısının gitsin...
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. |
01 Ağustos 2008, 00:43 | Mesaj No:6 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: KEY paraları haram mı?
key kesintilerini tezeğe yatırsaydık daha karlıydık bana ev yapacaktı devlet...ev yapamadı ama sağolsun parasını verdi bize...bana toplam ödenen 31 ytl tam daire yaparız artık..aldığım 31 ytl yi bozdurmadım henüz |
01 Ağustos 2008, 00:45 | Mesaj No:7 | |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 | Cvp: KEY paraları haram mı? Alıntı:
hocam o paya evin camlarını bile tamamlıyamazsınız ... devlet baba bu....... ha birde burası türkiyeydi unuttuk!!
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. | |
01 Ağustos 2008, 02:18 | Mesaj No:8 |
Cvp: KEY paraları haram mı?
Önce şunu söyleyeyim bir yakınım 700 küsür KEY parası aldı ve dediki hesaplara baktım benim sadece 6 ytl kesintim varmış. Yani geri kalanı faiz! Devlet zorla veriyor gibi bir havaya girmemeli kimse, çünkü çekmek mecburi değil, şüphe varsa bırakılabilir. Bence biraz kolaya kaçılmış yorumlar...sonuçta herkes kendi isteği ile gidip çekecek zorlama falan yok! | |
01 Ağustos 2008, 11:16 | Mesaj No:9 |
Cvp: KEY paraları haram mı? sayın aşıkı zehra siz zaten haram olduğuna kat i olarak hükmetmişsiniz. fikir danışmanız abes olmuş. yapılan yorumlarda kolaya kaçılmış bişey göremedim ben. hükmünüze uymadığından öyle düşünüyor olabilirsiniz. adam yazmış, kişi bu paraya müdehale edemiyor. devletle karşılıklı bir faiz sözleşmesi falan da yok. üstelik para kişinin kazancından kesintiyle toplanmış. bir de hepimizi biliriz devlet kimsede kuruşunu bırakmaz ve kimseye de kuruş fazla ödemez. o yakınınıza çıtlatıverin zamanın 6 ytl si için devletin 700 ytl ödemesi zaten mantık dışı. bunun enflasyonu var, paranın günümüz değerine çevirilmesi meselesi var vs.. daha da iddialı söylemek gerekirse bu yatan paraların çoğu eksik bile. eğer bu uygulama devam etseydi ve bu parayla şuanda yapılan toki evleri işçilere dağıtılsaydı ne diyecektiniz yok olmaz haram parayla yapılmış daireleri ben kabul edemem mi? işte bu dağıtılan da onun parasıdır. ben bir terslik göremiyorum. konuya kendi hükmünüzle inandığınız ve aksine tahammülünüzün olmadığı bariz. dolayısıyla varsa paranız almazsınız olur biter.. | |
01 Ağustos 2008, 11:25 | Mesaj No:10 |
Cvp: KEY paraları haram mı?
KEY PARASI BAL GİBİDE HARAM MÜSLÜMANLAR KENDİNİZE GELİN ANA PARAYA 8 YILIN FAİZİ EKLENMİŞ 8 YILLIK FAİZ DİYORUM FAİZ HELAL DİYİNDE DİNDEN ÇIKIN
| |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |