|
Konu Kimliği: Konu Sahibi NUR,Açılış Tarihi: 01 Kasım 2008 (13:16), Konuya Son Cevap : 03 Kasım 2008 (18:38). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Kasım 2008, 13:16 | Mesaj No:1 |
Kulak ve Burun Küpesi Kulak ve Burun Küpesi Merhabalar hocam, benim size bir sorum olacak? Malum günümüz gençliği arkadaşlarına özenerek burunlarına ve kulaklarına delik açtırıyorlar. Ben bir anne olarak bunu hoş görmüyorum. Bunun dinimizdeki yeri nedir? Kulakta üçten fazla küpe var. Göbeklerinde ve burunlarında var. Hızma deniyor zannedersem. bunların hakkında bilgi verirseniz memnun olurum. Teşekkür ederim. cevap: "Kim bir kavme benzerse onlardandır" buyuran Efendimiz doğru söylemiştir. Bunun anlamı şudur; kim birilerine özenirse onları taklit etmeye başlar ve bu taklit sonunda onu da onlardan yapar. Ya da zaten onlar gibi idi ki onları taklit etti ve onlara benzemeye çalıştı. Ne var ki burada benzemekle, benzemeye çalışmayı birbirinden ayırmak gerekir. Bir insan elinde olmadan herhangi bir hususta diğerlerine benzeyebilir. Bu o kadar önemli değildir: yasaklanan bu değildir, benzeme için çaba göstermektir. Bu durum bir kültür kaymasıdır. İnsanların düşüncelerini, inançlarını oluşturan zemin, yaşadığı kültürdür. Sizin siz olabilmeniz için size özel kültürünüzün olması gerekir. Kültür, ürettiğiniz bilgilerinizin hayata yansıyan ve yaşama biçimi haline gelen görüntüleridir. Bunlardan her hangi birinin kaybolması halinde yerini bir başka kültürdeki benzeri doldurur. Ya da bir başka kültürden aldığınız her uygulama veya görüntü, sizin olanı kaçırır, hayatınızdan çıkarır. Böylece siz, yavaş yavaş siz olmaktan çıkar ve kültürünü aldığınız olursunuz. Oysa İslam insanın kendi başına, özgün bir kimlik edinmesini ister. O tek başına en üstün kimliktir. Öyleyse sözünü ettiğiniz görüntüler, bir kültürsüzlüğün, kimliksizliğin ürünüdür. Gençliğimizin yavaş yavaş bir yerlere doğru kaydığının belirtisidir. Hiçliğe, kişiliksizliğe, nihilizme doğru gittiğinin göstergesidir. Böyle anlamsızlıklara İslam elbette iyi bakmaz ve bunları birer sari / bulaşıcı hastalık olarak görür. Bidat olarak değerlendirir. Efendimizin ifadeleriyle, "Bütün bidatler dalalettir, bütün dalaletler de insanı cehenneme götürü". Ya da, "Kim iyi bir çığır açarsa onun sevabını alır, ona bakarak o yoldan gidenlerin sevabını da alır ve onların sevaplarından da hiçbir şey eksilmez. Kim de kötü bir çığır açarsa onun günahını alır, o yoldan gidenlerin günahını da alır ve onların günahlarından da hiçbir şey eksilmez". Faruk Beşer
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konu Sahibi NUR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hadîsi anlamak için nelere dikkat etmeli | Hadis-i Şerif | NUR | 0 | 2562 | 10 Ağustos 2009 21:09 |
Allah Rızası İçin Hadis Uyduranlar/Medineweb | Hadis-i Şerif | Mihrinaz | 1 | 2974 | 10 Ağustos 2009 21:07 |
18.HAFTANIN KONUSU:Çocuklar Dünya Hayatının Süsü... | Hafta'nın Konusu | NUR | 1 | 2969 | 10 Ağustos 2009 00:05 |
35.Haftanın Misafiri Elifzişan | Hafta'nın Misafiri | kurtmehmet | 11 | 6720 | 09 Ağustos 2009 23:35 |
Çocuklar Ümmetin Geleceğidir! | Çocuk ve Aile Sağlığı | NUR | 0 | 2578 | 07 Ağustos 2009 23:03 |
02 Kasım 2008, 13:47 | Mesaj No:3 |
Cvp: Kulak ve Burun Küpesi
çok güzel bi konuya deginmişsin nur kardeşim allah razı olsun günümüz gençlerinde çok sıkca rastlanan bi durum bu herkes takıyor kendini güzel mi sannediyor neyse artık ama çok garip duruyo hele bide erkekler takmıyomu sinir olurum öle tıplere allahım akıl fikir versin ama tabi dicek bi şey yok herkesin zevki farklı ama yinede allahım akıl fikir versin böle tiplere
__________________ her şeyin bir zamanı vardır sadece sabret.... | |
03 Kasım 2008, 12:59 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cvp: Kulak ve Burun Küpesi
haklısınız çok sinir bozucu bi durum takmayın iğrenç oluyo dediğinizde delikanlılara osmanlının sanki herşeyini taklıt ediyolarmış gibi hmn ama sultan yavuz selimde takıyodu bu küpeyi ne var diyolar işin gerçeği tamda bilgim olmadığı için tıkanıyorum
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
03 Kasım 2008, 16:59 | Mesaj No:5 |
Cvp: Kulak ve Burun Küpesi
Öğrenci kardeşim, yavuz sultan selim in küpe taktığı doğrudur.ancak bu davranış günümüzdeki gibi süs amaçlı değildir. Bir rivayete göre Yavuz Sultan Selim ordusuyla Mısır’ı fethettiği zaman, orada köleleri ziyaret etmiş. Çiftliklerde çalışan erkek kölelerin kulaklarında küpeleri görünce, neden taktıklarını sormuş. “Sultanım.” demişler. “Bunlar köle sınıfı olduğundan hür erkeklerden ayırt edilmeleri için bu küpeleri takarlar. Bu küpeler onların kölelik nişanıdır.” “Yaa öyle mi?” demiş Yavuz Sultan Selim, “Demek öyle ha.. Getirin öyleyse ben de kulaklarıma küpe takacağım.” Kendisini Alemlerin Sultanı karşısında köle olarak gören Yavuz: “Getirin, benden daha hakir bir köle mi olur?” demiş ve küpeleri kulaklarına takarak, bir müddet köleler arasında dolaşmış.
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
03 Kasım 2008, 18:38 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cvp: Kulak ve Burun Küpesi
slm cnm editürüm nur sana nasıl tşk edeyim bilmiyorum inan yanında olupda sana sarılmak isterdim ben kitap okuma özürlü olduğum için bu cevabı veremıyodum işde allah razı olsun
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |