|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MİSİ,Açılış Tarihi: 16 Şubat 2009 (00:02), Konuya Son Cevap : 16 Şubat 2009 (14:08). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Şubat 2009, 00:02 | Mesaj No:1 |
DİNİMİZCE SAKINCALI MESLEKLER VARMI? DİNİMİZCE SAKINCALI MESLEKLER VARMI? ARKADAŞLAR BEN ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLANIYORUM VE 4 YILDIR HEP AVUKAT OLMAK İSTEMİŞİMDİR AMA İSTEMEZ OLSAYDIM PİŞMAN ETTİLER . AVUKATLIK DİNİMİZCE SAKINCALIYMIŞ PARA İÇİN YALAN SÖYLÜYOMUŞ CENNETTE YERİ OLMAYAN 3 KİŞİ VARMIŞ BUNLARDAN BİRİDE AVUKATLARMIŞ ARKADAŞLAR BU KONUDA YARDIMINIZI BEKLİORUM SİZDEMİ ÖYLE DÜŞÜNÜOSUNUZ ? BEN ÖLE DÜŞÜNMÜYORUM AMA BU BENİM ELİMDE HAKSIZ YERE KİMSEYİ SAVUNMAZSAM HALLEDİCEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM AMA ÇEVRAMDEKİ İNSANLARSAN ETKİLENİYORUM BİDE SİZDEN RİCAM BANA DUA EDREMİSİNİZ SINAV İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM | |
Konu Sahibi MİSİ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
DİNİMİZCE SAKINCALI MESLEKLER VARMI? | Soru Cevap Arşivi | NUR | 2 | 2428 | 16 Şubat 2009 00:02 |
Bunlardan hangisi şehit | Soru Cevap Arşivi | AŞK'ÜL İSLAM | 1 | 1760 | 15 Şubat 2009 20:43 |
16 Şubat 2009, 02:55 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 5710 Üyelik T.:
18 Aralık 2008 | Cvp: DİNİMİZCE SAKINCALI MESLEKLER VARMI?
Avukatlık diğer mesleklerden çok farklı değil, belki daha dikkat edilmesi gereken bir meslek diyebiliriz. Avukat bile bile haksızı savunursa bu vebal olur. Ancak avukatların haksızı savunması, öğretmenlerin çocuklara materyalizm öğretmesi, doktorların hastaları para uğruna öldürmesi, mühendislerin malzmeden çalınmasına göz yumup binaların zayıf yapılmalarına sebebiyet vermesi, tücarların terazide hile yapması, çiftçilerin iyi ürün ile kötü ürünü bir birine karıştırıp satması vs vs vs ile aynı anlamı içerir. Her iş alanı iki yönlüdür. ya erdemli bir şekilde çalışılır yada manevi değerler para uğruna satılır. Eğer bir avukat çocuk tacizcilerini savunmayı red edebilecekse sorun yok demektir. Ancak hukuk sisteminin islami olmadığınıda göz önünde bulundurmak gerekir, bu açıdan avukatlık diğer mezleklere göre biraz daha zahmetlidir. |
16 Şubat 2009, 14:08 | Mesaj No:3 |
Cvp: DİNİMİZCE SAKINCALI MESLEKLER VARMI?
Kardeş, her meslek doğru yerine getirilmezse dinimize göre sakıncalıdır.Bir de bir şey duymuşsun, cennette yeri olmayan 3 kimseden biri avukatlardır diye..Böyle bir söyleme ben hiç bir kaynakta rastlamadım.Ama şu var, yalan yere şahitlik yapmak, adaletle hükmetmemek en büyük günahlardandır.Ona bakarsan, hakkı söyleyip te onu yapmayan alimler cehennemdedir.Ne demek istediğimi anlamışsındır yani.. Mesleğini hakkıyla yerine getirrisen bu Allah' ın da hoşnut olacağı bir davranıştır.Çünkü Allah işinde düzgün olanları sever. Sen sınavına iyi çalış, ve avukatlığı kazanırsan da bunları ömrün boyunca aklından çıkarma kardeşim, kolay gelsin, Allah zihin açıklığı versin..
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |