|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Nebevi Sevda,Açılış Tarihi: 24 Kasım 2019 (16:46), Konuya Son Cevap : 19 Kasım 2023 (01:40). Konuya 74 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
25 Kasım 2019, 12:58 | Mesaj No:14 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | 2 tane geçer abi,, Biri başlarken besmelede yani birinci ayette ikincisi 3.ayette,, Sayın yöneticilerim değerli üyeler ben böyle sorular hazırlayamam o kadar bilgim ve kabiliyetim yokma/hcup000/ma/hcup000/ Sizler malum yüksek lisans yapmış öğrencilersiniz hala yapanlarınız var,,, ve eğitimlisiniz ben ise alaylı tabiri caizse kendini yetişmeye çalışan bir aciz,,, ma/hcup000/ma/hcup000/
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
25 Kasım 2019, 14:58 | Mesaj No:15 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Besmeleyi Fatihadan bir ayet saydık hocam. 2 kere geçiyor dedik. 5) 1. Akıllı olmak 2. Insan yaprak misali kaderi nereye götürürse 3. Doğmak-Ölmek harici kaderin kendi belirler Yukarıdakilerden hangileri insanı diğer canlı varlıklardan ayıran özelliklerdendir? A) 1. ve 2. B) 1. ve 3. C) Yalnız 2. D) Yalnız 1 Buna açıklık getirirmisiniz? İnsan kendi kaderini kendi belirlemez mi? İsra 13, Yasin 19
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
25 Kasım 2019, 15:14 | Mesaj No:16 | |
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Ne yapalim/ne yapıyorum? . Esmalari kuru kuru ezberlemiştim. Anlamalrına vakıf değilim. Elimde bu konuda kaynaklar yok. Şimdi youtubden videolar dinliyorum. Bulduklarimla kiyaslayip not alıyorum. Okurken soru ortaya çıkıyor zaten. Zor değil inan. Cevap içinde 1.A 2.C 3.Şu... diyerek yazabilirsin. Her soruyu cevaplamak durumunda değilsin. Bir iki soruda olur... Sadece denemeni istiyorum. Lütfen ayakların geri gitmesin. Sen sorularını şimdiden hazırla. Müsait olamazsan bana atarsın ben paylasirim. Bak uzun uzun yazdım gene. Söz seni ıssız adaya alacam
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
25 Kasım 2019, 15:33 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 |
Allah razı olsun sizlerden güzel olan da bu değil mi? Insan ömrü boyunca öğreniyor. Ilim derya gibi. Kuran öyle bir mucize ki sürekli kendini açıyor. Fahrettin Yıldız hoca var. Sahada belki en kaliteli hocalardan. Yürüyen tefsir adeta. 40 yıldır tefsir dersleri araştırmalar bir türlü tefsiri bitiremedi. Yanına kavramlar için 4 doç. 1 prof. Akademisyen verildi. Üsküdar da sırf onun tefsir dersleri için dernek kuruldu. Yok bitiremiyor. Sebebini sorsanız Baştan sona defalarca tefsir bitiyor. Her bittiğinde geriye dönüyorum. Burada eksik anlam vermişim. Şurada kavramı yanlış anlamışım. Kaç ulusal ve yerel dernek tefsir dersini canlı yayına davet ediyor gitmiyor . 16 ciltlik eseri bitirmem gerek diyor. Kuran adeta hocayı yuttu. Klasik ulemanın dışında. Demek ki kuran sürekli ismi üzere kendini açan. Bizlerse ömrü boyunca araştırmakla emrolunduk. Bilgiye hepimiz aç olmalıyız. Bilgi ve hikmet iki güzel kavram |
25 Kasım 2019, 15:45 | Mesaj No:18 |
05 Nisan 2018 |
Mihrinaz kardeşim sorulara gelince birbirimizi insallah daha iyi anlamaya çalışacağız. Malum beslenme kaynaklarımız farklı. : ) Besmele Fatiha dan dır diyen ulema olduğu gibi değildir diyenlerde epey fazladır. Ben biraz gelenekciyim . Kader konusunda da aynı. Imam şafi besmele fatihadandır. Imam malık her süre başı besmele der. Hz. Aişe Efendimizin namazda fatiha dan önce besmele çekmediğinden bahs eder. Hz. Ummu Seleme besmele fatihadandır der. Bu konuda her kardeşim bildigiyle muhayyer bırakıyoruz. |
25 Kasım 2019, 15:48 | Mesaj No:19 |
05 Nisan 2018 |
Test sorularına devam edeceğim insallah sorular genele uygun olacak halisane kardeşlerim
|
25 Kasım 2019, 20:23 | Mesaj No:20 | |
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Devam..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |