|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 15 Aralık 2019 (19:02), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2023 (00:03). Konuya 49 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Aralık 2019, 09:44 | Mesaj No:31 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Alıntı:
Cemal ismi Allah'ın lütuf şefkat ,af , ihsan, cömertlik ikram gibi sıfatlarının Celal ismi ise Allah'ın Kahhar, Müntakim, ceza , azamet , haysiyet gibi isim sıfatlarını temsil eder Cebbar ismide Celal sıfatının sıfatını görmekteyiz Cemal ismi şıkta fazla sıfat olarak vermisim hemen sıkkı düzenliyorum
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR | |
19 Aralık 2019, 10:00 | Mesaj No:32 |
09 Şubat 2014 |
Her mahluk Allah'ın kendisine emrettiği vazifesiyle meşguldür. Ve o vazifeye isyan edemez , Güneş o büyüklüğüyle "ben bugün doğmayacağım ya da bugün batmayacağım" diyerek Cebbar olan Allah'ın hükmüne karşı gelemez. Ay kandil vazifesinden geri kalamaz. İnsandan baska herşey vazifesine dikkat eder. Cebbar Azim olan Allah'ın emrine boyun eğer ,itaat eder . İşte vazifesini yaparak Allah'ın emrine itaat eden ve ona karsı gelemeyip boyun egen her mahlukta Cebbar ismi görünür. Kainatın zerelerinden semanın yıldızlarına kadar herşey Allah'a itaat ederek Cebbar ismine ayna oluyor ve onu Cebbar ismiyle tesbih ediyor Mütekebbir Kur'anda 6 ayette insanın vasfı olarak kullanılmıştır. İnsanın sıfatı olarak mütekebbir kendinden büyüklük taslayan kimsedir. İnsan yaratılmıştır, herseye gücü yetmez muhtaçtır. İnsanın mütekebbir olması mümkün degildit Sorularda El Cebbar ve El Mütekebbir yerine Cebbar ve Mütekebbir isimlerinin gectiği ayetlerden bahsetmem gerekirdi Yine yanlıs gördüğünüz sorular varsa bildirin düzenleyelim
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
19 Aralık 2019, 10:09 | Mesaj No:33 | |
09 Şubat 2014 | Alıntı:
21. Soru D olacaktı diğerleri dogru Mihrinaz hocam cevapların hepsi doğru
19 Aralık 2019, 11:48 | Mesaj No:34 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
19 Aralık 2019, 15:25 | Mesaj No:35 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 |
İyi oldu 9. Sorunun yeniden ele alınması,, Rabbimizin Esmasını Celal ve Cemal sıfatları üzerinden ele alındığını diye duymuştum ben de,,,,
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
19 Aralık 2019, 19:05 | Mesaj No:37 |
09 Şubat 2014 |
22. Bize aciz, nâkıs , zayıf ,fani ve hakir olduğumuzu ders vermekte ve büyüklüğünü ilan etmenin ancak Allah'a mahsus olduğunu ihtar ile nefsimizi haddi aşmaktan men eden Rabbimizin hangi ismidir? a. Mütekebbir b. Cebbar c. Halık d. Müheymin 23. EL Halık yaratan , yoktan vareden en güzel şekilde yaratan bu ismi celilinin anlamına yakın olan esma isimleri hangileridir? a. El Hakim/ El Vedud b. El Fettah/ El Alim c. El Bari / El Musavvir d. El Mütekebbir/ El Cebbar 24. Depremlerle yeryüzünün sallanmasında , bulutları başları değen dağlarda, sema denizinde yüzen yıldızlarda , ağaçları kökünden koparıp savuran hortum ve fırtınalarda , gök gürlemesinde ve çakan şimşeklerde ve kendisinde büyüklük ve azamet görünen her eserde tecelli eden Rabbimizin hangi ismidir? a. El Azim b. El Cebbar c. El Halık d. El Mütekebbir 25. Allahü Tealâ'nın ilmi bütün olmuş ve olacak herşeyi kapsar. Halk arasında "alın yazısı" olarak ifade edilen durum açık bir hakikattir. Herşey ezelde kayıt altına alınmıştır. Herşeyi takdirine uygun bir şekilde yaratan ismi celili hangisidir? a. El Halık b. El Musavvir c. El Bari d. El Mütekebbir 26. Artık kıyamet gününde Allah hakkında asılsız inançlar ileri sürenletin yüzleri kararmış göreceksin. Büyüklük tadlayanların kalacağı yer Cehennemde değil midir... Ayetin meali hangi sureye aittir? a. Zumer Suresi 60. Ayet b. Zümer Suresi 72. Ayet c. Nahl Suresi 29. Ayet d. Haşr Suresi 23. Ayet
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
19 Aralık 2019, 22:12 | Mesaj No:38 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 |
22 a 23 c 24 b-d arası tereddütteyim ama b diyorum. hepsi şıkkı olsaydı hepsini seçerdim. 25 c 26 a |
20 Aralık 2019, 00:09 | Mesaj No:39 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 |
22.b 23.c 24.d 25.b 26.a
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
20 Aralık 2019, 15:37 | Mesaj No:40 | |
09 Şubat 2014 | Alıntı:
25. Sorunun cevabı dışındakiler doğru 22. A 23. C 24. D 25. A 26. A Cevaplar olmalıydı
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |