|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 08Haziran 2020 (21:59), Konuya Son Cevap : 14Haziran 2020 (23:30). Konuya 29 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14Haziran 2020, 01:57 | Mesaj No:21 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Nasibine düşeni al, hiç bekleme/bekletme )Gelen olursa sorular burda. Devam edelim[emoji106]
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
14Haziran 2020, 02:08 | Mesaj No:22 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Alıntı:
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR | |
14Haziran 2020, 12:56 | Mesaj No:23 |
15 Kasım 2011 | ga/li/p 31. *Tevbe edene yönelen * Kullarını tevbeye yönelten * Tevbeleri her daim kabul eden Yukarıda hangisinin manası verilmiştir? a. İstiğfar b. Tevvab c. Tayyib d. Nedamet 32. Hangisi doğrudur? a. Tevvab kul için kullanıldığında "daima tevbe eden" anlamına gelir b. Allah için kullanıldığında "kendisine tevbe için yönelen kullarına mukabele eden" anlamına gelir c. Tevbe kötülükten vazgeçmek, istiğfar; yapılan kötülüğün tutulan kaydından vazgeçmesi için Allah'a yalvarmaktır. d. Hepsi 33. Allah kuluna niçin yönelir? a. Kendi zatını sevgi ve merhamet ile tanıtan bir Yaratıcı'nın kuluna yonelmesinden daha doğal ne olabilir. b. O'nun kullarına olan şevkati bir annenin avladina olan sevgi ve şevkatinden sonsuz kat daha fazladır. c. Rabbimiz zâtını et Tevvâb olarak isimlendirmekle, hiçbir kulunu peşinen gözden çikarmadığını ifade buyurmaktadır. d. Hepsi 34. Hangisi Tevvâb isminin tecellisidir? a. Kulun tevbe için Allah'a yönelmesi b. Allah'ın kendisine yönelen günahkar kula rahmetiyle yönelmesi c. Günahkar kulun kendisine yönelişinin azlığına çokluğuna bakmaması d. Hepsi 35. Tevbe eden kul tevbesiyle hangi mesaji vermiş olur? a. Ben kulum kusurluyum, kusurumun farkındayım, Adem gibi tevbe edip adam olmak istiyorum. b. Günahkar olanlar nimetler içinde sefa sürüyorlar, benim ayrıcalığım olmalı c. Ne günah isledimde bana bu dertleri reva gördün. d. Babamın gunahını çekiyorum, bendende evladima geçecek. 36. Tevbe nedir? a. Tevbe bir bilinç yenilemedir b. Özeleştiridir c.İradenin güdülere galip gelmesini d. Tevbe eden ben değişecegim demiş olur e. Hepsi 37. "Günahtan daha büyük günah olan şeyler" nelerdir? a. Günaha karşı kayıtsızlık b. Günaha karşı aldirmazlık c. Günahın affı konusunda umutsuzluk d. Hepsi 38. İlahi şevkati en iyi resmeden Zümer suresi 53. Ayeti yazınız. 39. "Tevbelerin tek mercii olan Tevvâb Allah" ayetlerine 3 tane örnek veriniz 40. Bakara 30-39 arası Adem-İblis kıssası anlatılır. Bu ayetlerden ne anlamaliyiz? a. Ademi adam eden tevbesiydi, İblisi şeytan eden günahini savunmasıydı. b. Ademoglundan Allah hatasizlik beklememektedir c. Kıssa tevbe kapısının her zaman açık olduğu müjdesini vermektedir d. Hepsi
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
14Haziran 2020, 19:11 | Mesaj No:24 | |
09 Şubat 2014 | Alıntı:
14Haziran 2020, 19:22 | Mesaj No:25 |
15 Kasım 2011 |
[emoji122][emoji122][emoji106] 41. Şeytanın kendi sorumluluğunu üstlenmeyip Allah'ı suçladığı ayetlere örnek veriniz. 42. Aşağıdakilerden hangisi "günah" hususunda Kurani bir bakış açısı değildir? a. Kurana göre babanın günahı evladı bağlamaz b. Adem'in işlediği gunahtan bütün insanoglu sorumludur c. Kuran sorumluluğun şahsiliğini açık ve net biçimde sòyler d. İnsan günahkar olarak dünyaya gelmez 43. Toplumsal tevbeyle ilgili hangisi söylenemez? a. Tevbe ahlaki bir sorumluluktur, ahlak bireyle sınırlı değildir. b. Asr süresinde geçen "hakkı tavsiye" emri bu kapsama girer c. Ümmet Muhammed bir òzeleştiri olan tevbeyi ibadet bilen bir ümmettir d. Müslümanlar, sahabenin başlattığı bu eleştiri geleneğini aynı düzeyde ilerletip üst seviyeye çıkardılar. 44. Yunus Kıssası hakkında hangisi söylenemez? a. Yunus sorumluluğu inkarcı kavme atmış, faturayı onlara kesmiştir. b. Bu kıssa baştan sona òzeleştiri kıssasıdir. c. Ümmet yeniden başlamak için Hz Yunus gibi tevbe etmelidir d. Tevhidden yani hakikatten başlayarak tevbe etmelidir. 45. Kuran helak olan kavimlerin kıssalarini anlatırken aslen neye vurgu yapmaktadır? a. Bu kavimlerin tevbe etmemelerine, istikametlerini duzeltmemelerine b. Allah'in dilerse dilediğini yok edecegine c. Peygamberlerin hak olduğu ve bunların mucizeler olduğu d. Yok olabilirsiniz 46. Helak olan kavimler tevbe etselerdi uğradıkları feci akibetten kurtulabilrlermiydi?
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
14Haziran 2020, 20:40 | Mesaj No:26 | |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
Kusura bakmayın nurşen hanım öyle çok giremiyorum. Şu dersleri bir vereyim hayırlısıyla. katılımda yaparım inşallah. siz baya hızlı ve çok iyisiniz maşallah. gelmişken cevap vermeye çalışayım yanlışlarımdan dolayı kınamayın lütfenma/hcup000/ mihirinaz ablanın sorular aöf soruları gibi | |
14Haziran 2020, 20:56 | Mesaj No:27 | |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
41_ Hicr Sresi 39: ''Rabbim, dedi; sen beni saptırdın, bunun için bende yeryüzünde (kullarına günahları) süslü püslü göstereceğim ve kesinlikle onların tümünü yoldan çıkaracağım.'' 42_çok güzel bir soru b diyorum. Adem a.s ın günahını hristiyanlık insanlığa yükler ve her doğan günahkardır onlara göre 43_d gibi geliyor ama emin olamadım pass 44_ a mı b mi rezil olduk gibi. 45 ve 46 birbiriyle bağlantılı ama nurşen editör ne cevap verir bakalım merak eder ders felan çalışamam bekleyeyim ALLAH'IN BİRBİRİNDEN GÜZEL İSİMLERİNİ sorularla bizlere sunmanız İLMİ BİR SİTEYE YAKIŞIR çok güzel bir ÇALIŞMA OLMUŞ. EMEĞİ GEÇENLERİN ELLERİNE EMEĞİNE İLMİNE SAĞLIK. klavyeyle yaz sil ancak bu kadaranlatabildim kusura bakmayın.kolay gelsin | |
14Haziran 2020, 21:44 | Mesaj No:28 | |
09 Şubat 2014 | Alıntı:
Hud suresi 90. Ayette Rabbinizden bağışlanma dileyin . Sonra O"na tövbe edin Rabbimin rahmeti kesintisizdir, çok sevendir , buyuruyor Ayrıca bu kavimler tövbe etseydiler kurulacakları Hud suresi 52 ve 61. Ayette de belirtilmiştir
14Haziran 2020, 22:56 | Mesaj No:29 |
15 Kasım 2011 |
Kartal kardeş katılımın ve güzel temennilerin için teşekkür ederiz. Nurşen hocanın cevapları ile cevaplarınızı kontrol edebilirsiniz. Hepsi doğru Nurşen hocam. Aslında bu Esmalrdan bir bu kadar daha soru sorabilirim ama yeni haftanın konularına geçiş yapacağız. Katılımda bulunanlara teşekkür ediyorum. Bu hafta bu üç ismin çekim alanına girdik. Tevvab olan Müteâl bizleri Birr'e ulaşıp ebrâr arasına katsin...
14Haziran 2020, 23:30 | Mesaj No:30 |
15 Kasım 2011 | Ya Mute'âl, Ya Allah! Ey mutlak ulu, sonsuz yüce olan Allah'ım! Ey aşkınlıkta eşsiz ve benzersiz olan Allah'ım! Ey kemal sıfatlarıyla muttasıf olan Allah'ım! Ey noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah'ım! Ya Mute'âl Ya Allah! Sen gayb ve şehadet âleminin âlimisin, Bizi şanına yaraşan bir marifete erdir! Sen şirkten ve nifaktan zarar görmekten berisin, Bize yerdiğini yerdir, sevdiğini sevdir! Ya Ber, Ya Allah! Ey eşsiz ve benzersiz iyi! Ey iyiliğin sessizlik kadar gür sesi! Ey sonsuz iyiliğin mutlak sahibi! Ey erdemin kesilmeyen çeşmesi! Ya Ber, Ya Allah! Biliriz ki iyilik Senden, kötülük bizdendir; Bizi su katılmamış saf iyilik olan birr ile donat! Derman Senden, dert nefsimizdendir; Bizi ebedi kurtuluşa nail olan ebrâr içine kat! Ya Ber, Ya Allah! İyilik yapıp bunun ödülünü Senden bekleriz, Bilmeyiz ki, bu da senin bize iyiliğindir. İyiliğini üstümüzden çekme, sonra neyleriz? Eksiğiz, noksanız, kuluz, bizi affınla sevindir! Ya Tevvâb, Ya Allah! Sana kulun ve elçin Hz. İbrahim'in diliyle yalvarıyoruz: "Rabbimiz! Senin için yaptıklarımızı kabul buyur bizden! Yalnız Sensin tüm duaları işiten ve gònüllerdekini bilen de yalnız Sen! Rabbimiz! Bizi kayıtsız şartsız sana teslim olanlardan eyle! Soyumuzdan da ey Rabbimiz, Sürekli sana teslim olacak Önder topluluklar var et! Bize nasıl kulluk yapacağımızı göster ve bizi affet! Kuşkusuz Sen tevbeleri kabul eden Tevvâb'sın! Kullarına rahmetle muamele eden bir Rahîm'sin!" Bakara Suresi : (127-128) AMİN!
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |