|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 02 Şubat 2012 (11:52), Konuya Son Cevap : 24 Şubat 2019 (18:42). Konuya 27 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Şubat 2012, 20:59 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 11916 Üyelik T.:
02 Mart 2010 | Cevap: Enam Suresini Sorularla Tanıyalım 16 � Kur�an kimler için bir zikirdir ( hatırlatmadır)? A- Müminler B- Bütün Alem için C- Kafirler için D- Peygamberler İşte onlar Allah'ın doğru yola ilettiği kimselerdir. Sen de onların yolunu izle ve de ki; «Ben bu Kur'an'a karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum, o bütün alemlere yönelik bir hatırlatmadan başka bir şey değildir.» ayet 90 17- Ümmul Kura tabiri ne için kullanılır? A- Kâbe B- Kudüs C- Kur�an D- Medine Bu (Kur'an), Ümmü'l-kurâ (Mekke) ve çevresindekileri uyarman için sana indirdiğimiz ve kendinden öncekileri doğrulayıcı mübarek bir kitaptır. Âhirete inananlar buna da inanırlar ve onlar namazlarını hakkıyla kılmaya devam ederler. ayet 92 18-Aşağıdakilerden hangisi zalim olarak nitelendirimez? A- Allah�a karşı yalan uyduran B- Kendisine vahyedilmediği halde vahiy geldiğini iddia eden C- Allahın indirdiğinin benzerini indirebileceğini iddia eden D- Müslümanlara karşı işkence eden Allah'a karşı yalan uydurup iftira düzenden veya kendisine hiç bir şey vahyolunmamışken "Bana da vahy geldi" diyen ve "Allah'ın indirdiğinin bir benzerini de ben indireceğim" diyenden daha zalim kimdir? Sen bu zalimleri, ölümün 'şiddetli sarsıntıları' sırasında meleklerin ellerini uzatarak onlara: "Canlarınızı (bu kıskıvrak yakalanıştan) çıkarın, bugün Allah'a karşı haksız olanı söylediğiniz ve O'nun ayetlerinden büyüklenerek (yüz çevirmeniz) dolayısıyla alçaltıcı bir azabla karşılık göreceksiniz" (dediklerinde) bir görsen..ayet 93 19- Allah�ın yıldızları yaratmasının sebebi olarak ayette ne zikredilir? A- Yol bulmak için B- İbret için C- Hesap için D- Fal için O, yıldızları kara ve denizin karanlıklarında yol bulasınız diye sizin için var edendir. Bilen millet için ayetleri uzun uzadıya açıkladık. Ayet 97 20- Allah müşriklerin putlarına sövülmesini istemiyor. Neden? A- Müminlere zarar verirler diye B- Onlar da Allah�a söverler diye C- Küfür kötü bir şey olduğu için D- Uzlaşmaları için Onların, Allah’ı bırakıp tapındıklarına sövmeyin, sonra onlar da haddi aşarak, bilgisizce Allah’a söverler. Böylece her ümmete yaptıklarını süslü gösterdik. Sonra dönüşleri ancak Rablerinedir. O, yapmakta olduklarını kendilerine bildirecektir. Ayet 108
__________________ |
07 Şubat 2012, 21:03 | Mesaj No:12 |
02 Mart 2010 | Cevap: Enam Suresini Sorularla Tanıyalım Diğer cevapları da vereyim mi ? Evet arkadaşlar hani Kur'anı okuyup anlamaya çalışacaktık, hani ayetlerimizle tanışacaktık nerelerdesiniz? Her ayet bir yaşam pınarıdır.... bu pınardan uzak kalıyor bizleri üzüyorsunuz!
__________________ |
07 Şubat 2012, 22:02 | Mesaj No:13 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Enam Suresini Sorularla Tanıyalım
21- Yeryüzündekilerin çoğuna uyarsak ne olur? A- Uzlaşırız B- Barış olur C- Allah yolundan saptırırlar(enam 116) D- Demokrasi olur 22- Hangi hayvanları yememiz gerekir? A- Uçan hayvanları B- Karadaki hayvanları C- Allah adıyla kesilen hayvanları(enam 121) D- Adakları 23- Allah adına kesilmeyen hayvanları yiyenlerin davranışı ne olarak ifade ediliyor? A- Zulüm B- Şirk(enam 121 devamı) C- Küfür D- Fısk 24-Allah kimi doğru yola erdirmek istediği kimselere ne yapar? A- Göğüslerini İslama açar(enam 125) B- Cennete koyar C- Peygamber gönderir D- İlim ve hikmet verir 25-Aşağıdakilerden hangisi Yahudilere haram kılınanlardan değildir? A-Tırnaklı hayvanlar B-Sığırların iç yağları C-Kuşlar( tırnaklı ve iç yağlar haram-enam 46) D-Koyunların iç yağı 26- Allah’ın azabı ansızın veya açıktan açığa gelse hangi toplum helak edilir? A- Kafir B- Zalim(enam 47) C- Münafık D- Müşrik
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
07 Şubat 2012, 22:30 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Enam Suresini Sorularla Tanıyalım 23- Allah adına kesilmeyen hayvanları yiyenlerin davranışı ne olarak ifade ediliyor? A- Zulüm B- Şirk(enam 121 devamı) C- Küfür D- Fısk Doğru cevap Fısk idi. Üzerlerine Allah ismi anılmamış olanlardan yemeyin, çünkü o, kat'î bir fisktır, bununla beraber Şeytanlar kendi yararına sizinle mücadele etmeleri için mutlaka telkınatta bulunacaklardır, eğer onlara itâat ederseniz şüphesiz siz de müşriksinizdir ( Enam-121) Diğer cevaplar doğru idi. Yasemin ve Abdülmelik kardeşlerimizden Allah razı olsun. Diğer kardeşlerimiz de katılım sağlasaydı daha güzel olurdu. Bu sorular da slayt şeklinde aktarılırsa daha güzel. Emeği geçenlerden Allah razı olsun,ecrini versin Bundan sonra inş. A'raf suresiyle devam ederiz.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
07 Şubat 2012, 22:32 | Mesaj No:15 |
ayetin sonunda bu fiilin şirk olduğu söylenmekte hocam? Üzerlerine Allah ismi anılmamış olanlardan yemeyin, çünkü o, kat'î bir fisktır, bununla beraber Şeytanlar kendi yararına sizinle mücadele etmeleri için mutlaka telkınatta bulunacaklardır, eğer onlara itâat ederseniz şüphesiz siz de müşriksinizdir ( Enam-121)
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
07 Şubat 2012, 22:35 | Mesaj No:16 | |
19 Ocak 2009 | Cevap: Enam Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
07 Şubat 2012, 22:35 | Mesaj No:17 |
irfan hocam yanıldım sen haklısın.
07 Şubat 2012, 22:38 | Mesaj No:18 |
slayt kalıcı ve verimli olmaz diye düşünüyorum..böylesi daha sağlıklı bence.. Araf süresini bekliyoruz inşaallah..bu şekilde(zaman alacak ama değer) tüm süreler ile devam..
07 Şubat 2012, 22:44 | Mesaj No:19 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Enam Suresini Sorularla Tanıyalım
Bu tür çalışmamız tabii ki devam edecek inş. Slaytı ise görselliği sağladığı ve kimileri için slaytın da faydalı olabileceğini düşünmüştüm. Yasemin kardeşimizin vakti olursa yapar inş.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
08 Şubat 2012, 02:05 | Mesaj No:20 | ||
02 Mart 2010 | Cevap: Enam Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
Alıntı:
Selamün aleyküm , çalışma benim için çok iyi oldu böylece sureleri daha iyi tanıyor ve bilgilerimi tazeliyor bilmediklerimi öğreniyorum. Allah razı olsun emeği geçenlerden. Slayt görsel olan ve okumaya bilgisayar başında duramıyan kardeşlerimiz için çok yararlı . Mesela ben işimi yaparken slayt testine çok rahat katılabiliyor bilgilerimi ve ayetlerimi tazeliyebiliyorum. Tabi herkesin çalışma , alma ve aktarması farklıdır. çalışın derseniz seve seve yaparım yeterki bir kardeşimiz bir ayetle tanışsın... biz Allah'ın rızası ve bu davaya yararlı her çalışmada varız Allah ın izni ile... selam ve dua ile kalınız..
__________________ | ||
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |