|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 10 Kasım 2012 (15:19), Konuya Son Cevap : 22 Kasım 2018 (08:35). Konuya 28 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Kasım 2012, 15:59 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Cevap: Haşr Suresini Sorularla Tanıyalım he ya arkadaşlar bu ne hız ben geç görüyorum olmuyo böle hepinizden daim olsun
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
10 Kasım 2012, 16:01 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Haşr Suresini Sorularla Tanıyalım
7. soru şeytanın durumu 16. Münafıkların durumu tıpkı şeytanın durumu gibidir. Çünkü şeytan insana "İnkâr et" der. İnsan inkâr edince de: Ben senden uzağım, çünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım, der |
10 Kasım 2012, 16:03 | Mesaj No:13 |
16 Aralık 2010 | Cevap: Haşr Suresini Sorularla Tanıyalım sadece öneri cwbın içinde geçtiği ayeti werirseniz başkalarıda okumuş olur.
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
10 Kasım 2012, 16:04 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | Cevap: Haşr Suresini Sorularla Tanıyalım 7-Munafıkların durumu kimin durumuna benzetilmektedir? A-Şeytanın B-Kafirlerin C-Mürtedlerin D-Ehli Kitabın E-Fasıkların .. düzlttim abi..
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." |
10 Kasım 2012, 16:06 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Haşr Suresini Sorularla Tanıyalım
Doğru cevap Cevaplarda ayet mealleri de yazılırsa "aliyyül a'la " olur
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
10 Kasım 2012, 16:17 | Mesaj No:16 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Haşr Suresini Sorularla Tanıyalım 11-“Allah Rasulu size neyi verdiyse onu alın, neyi yasak ettiyse ondan kaçının” ayetinde bahsedilen konu nedir? A-Vahiy B-Ganimet C-Savaş D-Kitap E-Sünnet 12-İmanı gönüllerine yerleşmiş olanlar kimleri severler ve onlara verdiklerden rahatsızlık duymazlar? A-Yetimleri B-Fakirleri C-Ensarı D-Miskinleri E-Hicret edenleri 13-Nefsinin cimriliğinin korunan kimseler kimlerdir? A-Muflihler-kurtuluşa erenler B-Muttakiler-Allah’tan korkarlar C-Sadıklar D-Muslihler-Islah edenler E-Sabredenler 14-Savaş olmaksızın elde edilen ganimetlerden aşağıdakilerden hangisine pay yoktur? A-Peygambere B-Peygamberin takınlarına C-Yetimlere D-Yoksullara E-Müellife-i kuluba 15-En güzel isimler kime aittir? A-Peygambere B-Allah’a C-Meleklere D-Müminlere E-Hiçbiri
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
10 Kasım 2012, 16:39 | Mesaj No:17 |
16 Aralık 2010 | Cevap: Haşr Suresini Sorularla Tanıyalım 11-“Allah Rasulu size neyi verdiyse onu alın, neyi yasak ettiyse ondan kaçının” ayetinde bahsedilen konu nedir?[/SIZE] A-Vahiy B-Ganimet C-Savaş D-Kitap E-Sünnet 7. Allah'ın, (fethedilen) ülkeler halkından Peygamberine verdiği ganimetler, Allah, Peygamber, yakınları, yetimler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir. Böylece o mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir devlet olmaz. Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir. 12-İmanı gönüllerine yerleşmiş olanlar kimleri severler ve onlara verdiklerden rahatsızlık duymazlar? A-Yetimleri B-Fakirleri C-Ensarı D-Miskinleri E-Hicret edenleri 9. Daha önceden Medine'yi yurt edinmiş ve gönüllerine imanı yerleştirmiş olan kimseler, kendilerine göç edip gelenleri severler ve onlara verilenlerden dolayı içlerinde bir rahatsızlık hissetmezler. Kendileri zaruret içinde bulunsalar bile onları kendilerine tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerdir. 13-Nefsinin cimriliğinin korunan kimseler kimlerdir? A-Muflihler-kurtuluşa erenler B-Muttakiler-Allah’tan korkarlar C-Sadıklar D-Muslihler-Islah edenler E-Sabredenler 9. Daha önceden Medine'yi yurt edinmiş ve gönüllerine imanı yerleştirmiş olan kimseler, kendilerine göç edip gelenleri severler ve onlara verilenlerden dolayı içlerinde bir rahatsızlık hissetmezler. Kendileri zaruret içinde bulunsalar bile onları kendilerine tercih ederler. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerdir. 14-Savaş olmaksızın elde edilen ganimetlerden aşağıdakilerden hangisine pay yoktur? A-Peygambere B-Peygamberin takınlarına C-Yetimlere D-Yoksullara E-Müellife-i kuluba 7. Allah'ın, (fethedilen) ülkeler halkından Peygamberine verdiği ganimetler, Allah, Peygamber, yakınları, yetimler, yoksullar ve yolda kalmışlar içindir. Böylece o mallar, içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir devlet olmaz. Peygamber size ne verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının. Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı çetindir. 15-En güzel isimler kime aittir? A-Peygambere B-Allah’a C-Meleklere D-Müminlere E-Hiçbiri 24. O, yaratan, var eden, şekil veren Allah'tır. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanlar O'nun şânını yüceltmektedirler. O, galiptir, hikmet sahibidir.
10 Kasım 2012, 16:46 | Mesaj No:18 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Haşr Suresini Sorularla Tanıyalım Cevaplar doğru
10 Kasım 2012, 23:11 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 16419 Üyelik T.:
27 Ocak 2012 | Cevap: Haşr Suresini Sorularla Tanıyalım
Bu dönemki Aöf tefsir dersinde Haşr Suresi var, kendimi sınamış oldum bende, Allah razı olsun.
|
11 Kasım 2012, 12:35 | Mesaj No:20 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Haşr Suresini Sorularla Tanıyalım 16-Haşr suresinde en çok kimlerden bahsediliyor? A-Müminlerden B-Muttakilerden C-Kafirlerden D-Münafıklardan E-Müşriklerden 17-“Doğrusu ben senden uzağım; Alemlerin Rabbi olan Allah'tan korkarım»” Diye söyleyen kimdir? A-Peygamber B-Müminler C-Şeytan D-Melek E-Münafık 18-Aşağıdakilerden hangisi Haşr suresinde bahsedilen Allah’ın isimlerinden birisi değildir? A-Kuddus B-Selam C-Müheyyim D-Hakim E-Zül fadl 19-Aşağıdakilerden hangisi Haşr suresinde bahsedilen Allah’ın isimlerinden birisi değildir? A-Melik B-Züntikam C-Mümin D-Aziz E-Cebbar 20-Aşağıdakilerden hangisi Haşr suresinde bahsedilen Allah’ın isimlerinden birisi değildir? A-Halık-yaratıcı B-Bari C-Nasır-yardım eden D-Mütekebbir E-Rahman
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |