|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 24 Mart 2014 (10:02), Konuya Son Cevap : 29 Şubat 2016 (20:32). Konuya 68 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Mart 2014, 14:01 | Mesaj No:51 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım 39-Aşağıdaki ayetlerden hangisi Yunus suresinde geçmez? A-Sakın şüphe edenlerden olma 94.ayet..andolsun ki Rabbinden sana gerçek kurtuluş reçetesi gelmiştir.o halde sakın kuşkuya kapılanlardan olma B-Sakın Allahın ayetlerini yalanlayanlardan olma 95.ayet..ve sakın Allahın ayetlerini yalanlamaya kalkışma.... C-Sakın cahillerden olma 89.ayet..o halde dosdoğru yolda yürümeye devam edin ve sakın cahillerin ardından gitmeyin dedi D-Sakın müşriklerden olma 40-Aşağıdaki ayetlerden hangisi Yunus suresinde geçmez? A-Bana müslümanların ilki olmam emrolundu . B-Bana müminlerden olmam emrolundu. 104.ayet...ben müminlerden olmakla emrolundum C-Bana müslümanlardan olmam emrolundu. 72.ayet..bana Müslümanlardan olmam emredildi D-Firavun boğulacağı anda: «İsrailoğullarının inandığından başka tanrı olmadığına inandım, artık ben O'na teslim olanlardanım» dedi 90. ayet
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
27 Mart 2014, 15:14 | Mesaj No:52 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım
36) M usa AS. Firavun veileri gelenler için nasıl dua etti? C şıkkı Yunus suresi Ayet 88 37)Müsriflere ne güzel gösterilmiştir? C şıkkı Yunus suresi ayet 88 38) yunus suresinde hangi Peygemberin ismi zikredilmez? D şıkkı Hz İbrahim 40)hangi ayet yunus suresinde geçmez? A şıkkı Bana müslümanların ilki olmam emrolundu
|
27 Mart 2014, 17:57 | Mesaj No:53 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım 39.Sorunun cevabı hariç diğerleri doğru 39.Sorunun cevabı: C şıkkı olacak Mihrinazın doğru cevap diye verdiği ayet Yunus suresinde geçiyor:"Sakın müşriklerden olma" «Ve (bana) hanîf (Allah’ın birliğini tanıyıcı) olarak yüzünü dine çevir; sakın müşriklerden olma, diye (emredildi).»Yunus*105
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
27 Mart 2014, 18:21 | Mesaj No:54 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım 41- Ey insanlar! Rabbinizden size bir ……… ve kalblerde olana ……., inananlara doğruyu gösteren bir rehber ve ……. gelmiştir. (Boşluklara ne gelmelidir? ) A-Öğüt- şifa-hidayet B-Zikir-şifa-rahmet C-Öğüt-şifa-rahmet D-Zikir-şifa-furkan 42-Aşağıdaki ayetlerden hangisi Yunus suresinde geçer? A-Fakat onların çoğu şükretmezler B- Fakat onların çoğu zanna uyarlar C-Fakat onların çoğu fasıktır D-Fakat onların çoğu bilmezler. 43-Peygamberimizi yalanlayanlara karşı Allah ,Rasulunden ne demesini istiyor? A-Sizi Allah’ın azabı ile uyarıyorum B-Sizin dininiz size benim dinim banadır C-Ben sizin taptıklarınıza tapmam D-Benim yaptığım bana, sizin yaptığınız sizedir; siz benim yaptığımdan sorumlu değilsiniz, ben de sizin yaptığınızdan sorumlu değilim 44-Allah’tan başkasına tapanlar neye tabi oluyorlar? A-İlme B-Zanna C-Hevalarına D-Şeytana 45-Musa a.s Allah’a iman eden ve Müslüman olanların ne yapmalarını söylüyor? A-Allah’a tevekkül edin B-Allah’a ibadet edin C-Allah’a şirk koşmayın D-Namazı kılıp zekatı verin
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
27 Mart 2014, 20:26 | Mesaj No:55 | |
Durumu: Medine No : 36715 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 | Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
| |
28 Mart 2014, 14:22 | Mesaj No:56 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım 42.Soru hariç diğerleri doğru 42.Sorunun cevabı doğru verilirse diğer sorulara geçelim
28 Mart 2014, 15:00 | Mesaj No:57 |
22 Aralık 2013 | Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım |
28 Mart 2014, 15:44 | Mesaj No:58 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım
Son sorular 46-Yunus suresine göre kimler iman etmezler? A-Müşrikler ve münafıklar B-Fasıklar ve aleyhlerine hüküm kesinleşmiş olanlar C-Kalblerinde hastalık olanlar D-Kendilerine kitap ve peygamber gelmeyenler 47-“İsrailoğullarının inandığından başka tanrı olmadığına inandım, artık ben O'na teslim olanlardanım” Bu sözü söyleyen kimdir? A-Musa a.s B-Harun a.s C-Firavun D-Karun 48-Yunus suresinde geçen«Eğer yüz çevirirseniz bilin ki, ben sizden bir ücret istemiyorum. Benim ecrim Allah'a aiddir. Müslimlerden olmakla emrolundum.” Bu sözü kim söylüyor? A-Musa a.s B-Harun a.s C-Yunus a.s D-Nuh a.s 49-Hangi meslek sabihi olanlar iflah olmaz? A-Tüccar B-Sihirbaz C-Kasap D-Puta tapanlar 50-Peygambere gelen vahye uydurma deyip itiraz edenler neye davet ediliyor? A-Allaha iman edin B-Allaha şirk koşmayın C-Onun surelerine benzer bir sure meydana getirin D-Haydi lanetleşelim
28 Mart 2014, 16:44 | Mesaj No:59 | |
22 Aralık 2013 | Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
| |
28 Mart 2014, 16:49 | Mesaj No:60 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Yunus Suresini Sorularla Tanıyalım
Konuyu Toplam 32 Kişi okuyor. (0 Üye ve 32 Misafir) | |