|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 30 Mart 2014 (22:17), Konuya Son Cevap : 03 Mart 2016 (14:17). Konuya 77 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Nisan 2014, 18:25 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım 21-Yusuf'un şirk ,tağut cahiliyye sisteminin temellerini şiddetli biçimde sarstığı,kulluk edilecek ,buyruğuna boyun eğilecek ,şeriatine uyulacak Rab olmaya gerçek anlamda layık olan herşeyden üstün ALLAHtır ...,vurgusunun yapıldığı ayeti kerime hangisidir lütfen yazınız a.38 b.41 c.39 d.42 Atalarım İbrahim, İshak ve Yakub'un dinine uydum. Allah'a herhangi bir ortak koşmak bize yaraşmaz; bu, Allah'ın bize ve insanlara olan lütfudur; fakat insanların çoğu şükretmez» dedi. 22-Bizim Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmamız söz konusu olamaz.Bu bize ve insanlara Allah'ın ...................dır..ayeti tamalayınız.ayet numarasını belirtiniz a.keremidir b.ihsan ve ikramıdır c.hatırlatmasıdır d.yüceliğidir Atalarım İbrahim, İshak ve Yakub'un dinine uydum. Allah'a herhangi bir ortak koşmak bize yaraşmaz; bu, Allah'ın bize ve insanlara olan lütfudur; fakat insanların çoğu şükretmez» dedi. 23-''Hüküm ancak Allah'ındır''.'Doğru ve sağlam din ,budur'..ifadelerinin bulunduğu ayet hangisidir.yazınız a.39 b.40 c.41 d.45 «Allah'ı bırakıp taptığınız, sizin ve babalarınızın adlandırdığı putlardan başka bir şey değildir. Allah onların doğru olduğuna dair bir delil indirmemiştir. Hüküm vermek ancak Allah'a aittir; kendisinden başkasına değil, O'na tapmanızı emretmiştir. Bu, dosdoğru dindir, fakat insanların çoğu bilmezler». 24-hangisi hapishane arkadaşlarının açıklanmasını istediğikleri ve hallolan mevzulardan değildir.ayeti yazınız a.biri efendisine şarap sunacak b.biri asılacak c.kuşlar başından yiyecek d.kıtlık günleri başlayacak «Ey mahpus arkadaşlarım! Biriniz efendinize şarap sunacak, diğeri asılacak ve kuşlar başından yiyecektir. Sorduğunuz iş işte böylece kesinleşmiştir.»(Yusuf-41) 25-Yusuf'un hapiste birkaç yıl daha kalmasına ve zindandaki eğitimini bir süre daha devam ettirmesine sebep olan ifadesi hangisidir..ayet numarası ve ayeti yazınız a.Allah herşeye kadirdir b.Efendinin yanında benden bahset c.insanların çoğu şükretmiyorlar d.benim imtihanım daha bitmedi İkisinden, kurtulacağını sandığı kimseye Yusuf: «Efendinin yanında beni an» dedi. Ama şeytan efendisine onu hatırlatmayı unutturdu ve Yusuf bu yüzden daha birkaç yıl hapiste kaldı.(yusuf-42)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
01 Nisan 2014, 20:17 | Mesaj No:22 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım Allah razı olsun fecr hocam...sizde olmasanız
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
01 Nisan 2014, 20:25 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım
Mihrinaz bende cevapladım . Fakat bir problem oldu iletiyi gönderemedin. Yalnız değilsin arkadaşım merak etme.
|
01 Nisan 2014, 20:31 | Mesaj No:24 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım
Ya tabiki yalniz degilsin bende sorulari kendi kendime cevapliyorum ayetleride fecr hoca cevaplayinca ögreniyorum Allah razi olsun. Bütün gün koşturdum oturup meal bakamadim :( |
01 Nisan 2014, 21:15 | Mesaj No:25 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım
21. sorunun cevabı c şıkkı ayet (39) Ayrı ayrı birçok tanrımı daha iyidir yoksa tek olan herşeye egemen olan Allah mı?
|
01 Nisan 2014, 22:00 | Mesaj No:26 |
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım doğru cevap 39.ayet...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
01 Nisan 2014, 22:01 | Mesaj No:27 |
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım fecr hocam 21.sorunu cevabı 39.ayet olacaktıacele girip çıkınca farketmemişim affen...
01 Nisan 2014, 22:02 | Mesaj No:28 |
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım zaten sayfada görünüyosun ama sıkıntı çıkınca demekki ulaşamadın
01 Nisan 2014, 22:03 | Mesaj No:29 |
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım
01 Nisan 2014, 22:24 | Mesaj No:30 |
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım 26-hangisi Yusuf peygamberin yaptığı dualar arasında değildir a.Allahım dünyadada ahirettede benim dostum sensin b.bir Müslüman olarak canımı al c.beni salih kullarının arasına kat d.bana ve aileme dünyada geçinebileceğimiz kadar mal mülk ver 27-Ahiret yurdu kimler için daha hayırlıdır..ayeti yazınız a.kötülükten kaçınanlar için b.peygambere inananlar için c.dünyaya meyledenler için d.birbirini sevip syanlar için 28-Kralın rüyasına adamlarının yorumu ne olmuştur..ayeti yazınız a.hayırdır inşallah ,çok güzel bir rüya görmüşsünüz b.Bunlar karmakarışık hayallerdir c.Bizi uzun bir kıtlık dönemi beklemektedir d.Rüyayla amel edilmez 29-Surede kaç tane rüyadan bahsediliyor..ayetlerle birlikte veriniz a.kralın rüyası - hanımının rüyası - yusufun rüyası b.yusufun rüyası - hapishane arkadaşlarının rüyası - kralın rüyası c.yakubun rüyası - yusufun rüyası - hapishane arkadaşlarının rüyası d.hepsi 30-Hapishane arkadaşı ,kralın rüyasının yorumu için Yusuf'un yanına geldiğinde ona nasıl hitap ediyor..ayeti yazınız a.güzeller güzeli Yusuf b.özü sözü doğru Yusuf c.çilekeş Yusuf d.En sevgili Yusuf
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |