|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 30 Mart 2014 (22:17), Konuya Son Cevap : 03 Mart 2016 (14:17). Konuya 77 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Nisan 2014, 23:33 | Mesaj No:31 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım
26. d . Bana ve aileme dünyada geçinebileceğimiz kadar mal ve mülk ver. 27. a. Kötülükten kaçınanlar için . Ayet ( 57 ) Ahiret ecri iman eden ve takva yolunu tutanlar için elbette daha hayırlıdır. 28. b. Bunlar karmakarışık hayallerdir. Ayet (44 ) Bunlar karmakarışık hayallerdir. Biz hayallerin tabirini bilmeyiz dediler. 29. b. Yusufun (as) rüyası _ Hapishane arkadaşlarının rüyası _ kralın rüyası Ayet ( 4 ) Yusuf (as) babasına şöyle demişti; Babacığım , ben rüyamda on bir yıldızla , güneş ve ayı gördüm. Onların bana secde ettiklerini gördüm. Ayet ( 36 ) Onunla beraber hapishaneye iki delikanlı daha girmişti. Biri' ben rüyamda kendimi şarap sıkarken görüyorum dedi. Diğeride 'ben ise rüyamda kendimi başımın üstünde ekmek götürdüğümü görüyorum, ondan kuşlar yiyor. Bize bunun tabirini haber ver . Çünkü; biz seni iyi ve güzel insanlardan görüyoruz, dediler. Ayet ( 43 ) Kral birgün şöyle dedi; ' Ben rüyamda yedi semiz ineği , yedi zayıf ineğin yediğini , bir de yedi başakla diğer yedi kuru başak görüyorum. Ey ileri gelenler eğer siz rüya tabir ediyorsanız bana bu rüyamı tabir edin dedi. 30. b. Özü sözü doğru Yusuf (as) Ayet ( 46 ) Ey Yusuf özü sözü doğru kişi ! İçinde yedi semiz ineği yedi zayıf ineğin yediği , bir de yedi yeşil başakla diğer yedi kuru başağın bulunduğu rüyayı bize tabir et. Umulur ki ! ben insanlara ( ikna edici bir cevapla ) dönerimde ( senin değerini ) bilirler. |
01 Nisan 2014, 23:51 | Mesaj No:32 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım
26-hangisi Yusuf peygamberin yaptığı dualar arasında değildir a.Allahım dünyadada ahirettede benim dostum sensin b.bir Müslüman olarak canımı al c.beni salih kullarının arasına kat d.bana ve aileme dünyada geçinebileceğimiz kadar mal mülk ver d 27-Ahiret yurdu kimler için daha hayırlıdır..ayeti yazınız a.kötülükten kaçınanlar için b.peygambere inananlar için c.dünyaya meyledenler için d.birbirini sevip syanlar için a109. ayet Biz senden önce de, memleketler halkından ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik. Yeryüzünde dolaşıp da, kendilerinden önce gelenlerin akıbetlerinin nasıl olduğuna bakmadılar mı? Elbette ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için daha iyidir. Hâlâ aklınızı kullanmıyor musunuz? 28-Kralın rüyasına adamlarının yorumu ne olmuştur..ayeti yazınız a.hayırdır inşallah ,çok güzel bir rüya görmüşsünüz b.Bunlar karmakarışık hayallerdir c.Bizi uzun bir kıtlık dönemi beklemektedir d.Rüyayla amel edilmez b Dediler ki: “Bunlar karma karışık düşlerdir. Biz böyle düşlerin yorumunu bilmiyoruz.” 29-Surede kaç tane rüyadan bahsediliyor..ayetlerle birlikte veriniz a.kralın rüyası - hanımının rüyası - yusufun rüyası b.yusufun rüyası - hapishane arkadaşlarının rüyası - kralın rüyası c.yakubun rüyası - yusufun rüyası - hapishane arkadaşlarının rüyası d.hepsi b 4. ayet hani bir zamanlar yusuf babasına: '' babacığım demişti, ben rüyamda 11 yıldızla güneşi ve ay'ı gördüm. onları bana secde ederlerken gördüm. 36. ayet Onunla beraber zindana iki delikanlı daha girdi. Biri, “Ben rüyamda şaraplık üzüm sıktığımı gördüm” dedi. Diğeri, “Ben de rüyamda başımın üzerinde, kuşların yediği bir ekmek taşıdığımı gördüm. Bize bunun yorumunu haber ver. Şüphesiz biz seni iyilik yapanlardan görüyoruz” dedi. 43. aye tKral, “Ben rüyamda yedi semiz ineği, yedi zayıf ineğin yediğini; ayrıca yedi yeşil başak ve yedi de kuru başak görüyorum. Ey ileri gelenler! Eğer rüya yorumluyorsanız, rüyamı bana yorumlayın” dedi. 30-Hapishane arkadaşı ,kralın rüyasının yorumu için Yusuf'un yanına geldiğinde ona nasıl hitap ediyor..ayeti yazınız a.güzeller güzeli Yusuf b.özü sözü doğru Yusuf c.çilekeş Yusuf d.En sevgili Yusuf b 46. ayet '' ey Yusuf, ey doğru sözlü kişi'' dedi. yedi zayıf ineğin yediği yedi semiz ineği ve yedi yeşil başak ve diğerleride kuru olan başakları bize tabir et ki, o insanların yanına bu haberle döneyim de belki bunların tabirini anlar da öğrenirler'' |
02 Nisan 2014, 22:04 | Mesaj No:33 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
02 Nisan 2014, 22:05 | Mesaj No:34 | |
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
02 Nisan 2014, 22:35 | Mesaj No:35 |
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım 31-kralın rüyasında gördüğü semiz ineklerin işaret ettiği olay nedir.. a.kıtlık dönemi b.bereket ve bolluğun yaşanacağı yıl c.zenginleşme dönemi d.kardeşlerini affedeceği dönem 32-kralın rüyasında gördüğü kıtlık yıllarını simgeleyen ifade hangisidir a.yedi semiz inek b.yedi zayıf inek c.yedi yeşil başak d.yedi kuru başak 33-kurak ve sıkıntılı yılları simgeeyen ifade hangisidir a.semiz inek b.zayıf inek c.yeşil ve kuru başak d.hiçbiri 34-Yusuf rüyanın yorumunda,kıtlıkyılları bittikten sonra ,Allah'ın bahşettiği ilahi bilgiye dayanarak hangi müjdeyi vermiştir...ayet numarasını ve ayeti yazınız a.halkın sıkıntıdan kurtulacağı,yetiştirdikleri ürünleri sıkacakları bir yıl gelecek b.halkın bu imtihanı aşıp,cennetle müjdeleneceği c.bu yoruma inanmayanları acı bir azap beklediği d.kendisine inanmayanlardan hesap soracağı 35-kendisini huzura çağıran krala Yusuf'Un cevabı ne olmuştur..ayeti ve numarasını yazınız a.kendisi bana inanmamıştı ama büyüklük bende kalsın b.efendine dön ve ellerini kesen kadınların maksatlarının ne olduğunu ona sor c.bana inamayan bir kralla görüşecek hiçbir şeyim yok d.ben durumumu Allah'a havale ettim.elbette rabbim onların cezasını verecektir
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
02 Nisan 2014, 23:18 | Mesaj No:36 |
09 Şubat 2014 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım
31. B. Bereket ve bolluğun yaşanacağı yıl 32. B. Yedi zayıf inek 33. D. Hiçbiri 34. A. Halkın sıkıntıdan kurtulacağı, yetiştirdikleri ürünleri sıkacakları bir yıl gelecek. ayet ( 49 ) Sonra onun arkasından halkın sıkıntıdan kurtulacağı bir yıl gelecek elde ettikleri ürünleri sıkacaklar. 35. B. efendine dön ve ellerini kesen kadınların maksatlarının ne olduğunu sor. ayet ( 50 ) Bunu duyan kral ' Onu bana getirin ' dedi. Elçi ona gelince ' Efendine dön de ellerini kesen kadınların maksatlarının ne olduğunu ona sor bakalım. Şüphesiz Rabbim onların hilelerini çok iyi bilendir ' dedi. __________________________________________________ _______________ mihrinaz cevaplar için alıntı yapmak istiyorum. Fakat ileti gönderilmiyor. Problemin ne olduğu hakkında bilgisi olan lütfen benide bilgilendirsin. |
03 Nisan 2014, 00:46 | Mesaj No:37 |
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım ..33.soru yanlış..diğerleri doğru nurşen
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
03 Nisan 2014, 01:00 | Mesaj No:38 |
15 Kasım 2011 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım 36-Kral kadınlara''Yusuftan yaralanmaya kalktığınızda maksadınız neydi' diye sorduğunda orada bulunan kadınların cevabı ne olmuştur..ayeti ve numarasını yazınız a.vallahide o o en büyük yalancılardandır b.Allaha yemin olsunki biz ondan en ufak bir kötülük görmedik c.biz zaten olay anında orada değildik..çok bilgimiz yok d.şüphesiz senin hanımın hatalı,biz Yusufa yan gözle bile bakmadık 37-gerçekten Allah..................başarıya ulaştırmaz..doldurunuz ve ayeti numarasını yazınız a.iftira edenleri b.gayret etmeyenleri c.hainlerin hilesini d.şeytana uyanları 38-*şimdi gerçek ortaya çıktı *evet ben onun erkekliğinden yararlanmak istedim *muhakkak o sözü doğru olanlardandır yukarda verilen sözler kime aittir.ayeti ve numarasını yazınız a.hapishane arkadaşı b.davetli kadınlar c.kralın hanımı d.Yusufun kardeşleri 39-Ben nefsimi temize de çıkarmam.çünkü nefis...........................boşluğu doldurunuz.ayeti yazınız a.her insanda vardır b.çok şey ster c.daima kötülüğü emreder d.asla memnun olmaz 40-kral Yusuf'a ''sen bugün yanımızda bir makam mevki sahibi ,güvenilir birisin! dediğinde Yusuf'un cevabı ne olmuştur a.şimdimi aklınız başınıza geldi b.beni bu ülkenin hazineleri üzerinde görevlendir c.sizden hiçbir şey istemiyorum d.Allah'ın peygamberine bunları yaptığınız için hiç affedilmeyeceksiniz
03 Nisan 2014, 01:11 | Mesaj No:39 | |
Durumu: Medine No : 36715 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
| |
03 Nisan 2014, 02:26 | Mesaj No:40 |
09 Şubat 2014 | Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım 36. b. Allah'a yemin olsun ki biz ondan en ufak bir kötülük görmedik. Ayet ( 51 ) Kral kadınlara ' Yusuf'dan yararlanmaya kalkıştığınızda maksadınız neydi? dedi . Allah'a yemin olsun ki, biz onun hakkında bir kötülük bilmiyoruz' dediler. 37. c. Hainlerin hilesi Ayet ( 52 ) Yusuf (as) şöyle dedi. Ulu kişi şunu bilsin ki, ben gıyabında ona ihanet etmedim. Gerçekten Allah, hainlerin hilesini başarıya ulaştırmaz. 38. c. Kralın hanımı Ayet (51 ) 'Şimdi gerçek ortaya çıktı. Evet ben, onun kendisinden yararlanmak istedim, muhakkak o sözü doğru olanlardandır' dedi. 39. c. Daima kötülüğü emreder ayet ( 53 ) Ben nefsimi temize de çıkarmam. Çünkü nefis, daima kötülüğü emretmektedir. Rabbim'in merhamet ettiği bunun dışındadır. Çünkü, Rabbim, çok bağışlayan, çok acıyandır. 40. b. Beni bu ülkenin hazineleri üzerine görevlendir Ayet ( 55 ) Beni yeryüzünün hazineleriyle görevlendir. Çünkü, ben iyi korur, iyi bilirim. |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |