|
Konu Kimliği: Konu Sahibi NİSAREYYAN,Açılış Tarihi: 05 Mayıs 2014 (11:20), Konuya Son Cevap : 09 Mart 2016 (07:47). Konuya 62 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Mayıs 2014, 13:23 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 14. Hz Meryemin doğum sancıları içinde ölümü arzuladığı anda Rabbinden gelen mucize ne olmuştu? A.O sırada ağrılarının geçmesi B.Rabbinin kendisine sofralar ihsan etmesi C.Hz İsa nın doğar doğmaz kendisi ile konuşması Doğum sancısı onu bir hurma ağacının dibine gitmeğe mecbur etti. «Keşke ben bundan önce ölmüş olsaydım da unutulup gitseydim» dedi.Derken aşağı tarafından ona şöyle seslendi: «Sakın üzülme, Rabbin senin altında bir su arkı yarattı.«Hurma dalını kendine doğru silkele ki, üzerine taze, olgun hurma dökülsün.»(23-24-25) 15.Allah ın Kuranı Kerimde Meryem Suresi ile lohusa kadınlara lütuf olarak ihsan ettiği işaret edilen besin hangisi olabilir? A.Hurma B.zeytin C.incir Doğum sancısı onu bir hurma ağacının dibine gitmeğe mecbur etti.(23.AYET) 16.Hz Meryem in Cebrail ile karşılaşmasından sonra sıkıntıda hissettiği durum ‘’ahlak-namus-terbiye’’ konularında idi, bu durumda sonraki ayetlerde karşılaştığı sıkıntılar aşağıdakilerden hangisi ile açıklanamaz? A.kendisine kimsenin yardım edemeyeceği bir yerde doğum sancıları ile başbaşa kalması B.toplum önünde kucağındaki çocukla düşeceği rezil olma korkusu C.Rabbinin kendisini yalnız bırakacağından duyduğu üzüntü 17.Hz Meryem i kucağında bir çocukla görenlerin kendisine söylediklerinin geçtiği ayetler hangisi olamaz? A.26. ayet B.27. ayet C.28. ayet 18.Hangisi Hz Meryem in doğum sancıları çekerken söylediği nidalardandır? A.’’Benim nasıl çocuğum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmamıştır’’ B.’’Keşke bundan once ölseydim de unutulup gitseydim’’ C.’’Rabbim bana salih bir evlat ver’’ «Keşke ben bundan önce ölmüş olsaydım da unutulup gitseydim» dedi.(23) 19.Meryem suresi hangi ayetle başlar? A.elif lam mim B.kaf ha ya ayn sad C. ha mim 20.Aşağıdakilerden hangi peygambere peygamberlik görevi çocukken verilmemiştir? A.Hz Muhammed B.HzYahya C.Hz İsa
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
06 Mayıs 2014, 13:34 | Mesaj No:12 | |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
06 Mayıs 2014, 13:39 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım
[QUOTE=NİSAREYYAN;331894]14. Hz Meryemin doğum sancıları içinde ölümü arzuladığı anda Rabbinden gelen mucize ne olmuştu? A.O sırada ağrılarının geçmesi B.Rabbinin kendisine sofralar ihsan etmesi C.Hz İsa nın doğar doğmaz kendisi ile konuşması B. Rabbinin kendisine sofralar ihsan etmesi Ayet (24-26) ''Rabbin senin alt tarafında bir su arkı meydana getirmiştir. Artık ye , iç haydi gözün aydın olsun. Herhangi bir kimseyle karşılaşırsan Ben Rahmana oruç adadım de'' 15.Allah ın Kuranı Kerimde Meryem Suresi ile lohusa kadınlara lütuf olarak ihsan ettiği işaret edilen besin hangisi olabilir? A.Hurma B.zeytin C.incir A.Hurma Ayet 25 ''Sen şimdi hurma dalını silkele sana taze hurmalar dökülsün'' 16.Hz Meryem in Cebrail ile karşılaşmasından sonra sıkıntıda hissettiği durum ‘’ahlak-namus-terbiye’’ konularında idi, bu durumda sonraki ayetlerde karşılaştığı sıkıntılar aşağıdakilerden hangisi ile açıklanamaz? A.kendisine kimsenin yardım edemeyeceği bir yerde doğum sancıları ile başbaşa kalması B.toplum önünde kucağındaki çocukla düşeceği rezil olma korkusu C.Rabbinin kendisini yalnız bırakacak korkusu C.Rabbinin kendisini yalnız bırakacak korkusu 17.Hz Meryem i kucağında bir çocukla görenlerin kendisine söylediklerinin geçtiği ayetler hangisi olamaz? A.26. ayet B.27. ayet C.28. ayet A.26. ayet 18.Hangisi Hz Meryem in doğum sancıları çekerken söylediği nidalardandır? A.’’Benim nasıl çocuğum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmamıştır’’ B.’’Keşke bundan once ölseydim de unutulup gitseydim’’ C.’’Rabbim bana salih bir evlat ver’’ B. 'Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim' Ayet(23) 19.Meryem suresi hangi ayetle başlar? A.elif lam mim B.kaf ha ya ayn sad C. ha mim B. kaf ha ya ayn sad 20.Aşağıdakilerden hangi peygambere peygamberlik görevi çocukken verilmemiştir? A.Hz Muhammed B.HzYahya ' Ey Yahya kitaba kuvvetle sarıl ve daha çocuk iken ona hikmet verdik'. (12) C.Hz İsa ' O çocuk konuşmaya başladı Ben Allah'ın kuluyum. (30) A. Hz. Muhammed |
06 Mayıs 2014, 13:46 | Mesaj No:14 |
07 Aralık 2012 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 21.Hz Yahya nın anne ve basına olan davranışı hangi ayette anlatılmıştır? A.13 B.14 C.15 22.Rabbinin Hz Zekeriya ya müjdelediği çocuk için gönderdiği belirti nedir? A.Zekeriya aleyhisselamın gençleşmesi B.Oğlu Hz Yahya ya verilen bilgelik C.hiç bir özrü olmaksızın konuşamaması 23.Allah ın Hz İsa ya verdiği sorumluluklar Meryem suresinde hangi şekilde anlatılmaz? A.Hz İsa yı insanlara yararlı kılması B.Namaz kılmayı ve Zekatı emretmesi C.oruç tutmayı emretmesi 24.’’Büyük günü görecek olanların vay haline’’ söylemiyle tehdit edilenler kimlerdir? A.Müslümanlardan ayrılığa düşenler B.Hz İsa dan sonra gruplar halinde ayrılığa düşen kafirler C.yahudiler 25.Surede Kur an dilinin hangi özelliklerinden bahsedilmiştir? A.müjdeleyici-korkutucu B.mücizevi-tehditkar C.kolaylaştırıcı-anlaşılır 26. ‘’Bu oğul, benim ve Yakuboğullarının ………….sürdürsün. Ya Rabbi, onu ……….. bir insan yap..’’ boşluğu doldurunuz A.davasını – uyarıcı B.mirasını – sevimli C.geleneğini- öğüt verici 27.Hz İsa ya verilen ‘’Selam’’ ın zamanı için hangisi ayetlerde geçmemektedir? A.Doğduğu gün B. öleceği gün C.diriltileceği gün D. ahiret günü
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
06 Mayıs 2014, 13:50 | Mesaj No:15 | |
07 Aralık 2012 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım
[QUOTE=nurşen35;331898] Alıntı:
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
06 Mayıs 2014, 14:03 | Mesaj No:16 |
19 Ocak 2009 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 21.Hz Yahya nın anne ve basına olan davranışı hangi ayette anlatılmıştır? A.13 B.14 C.15 Ana-babasına çok iyi davranırdı; o, isyankâr bir zorba değildi.(14.ayet) 22.Rabbinin Hz Zekeriya ya müjdelediği çocuk için gönderdiği belirti nedir? A.Zekeriya aleyhisselamın gençleşmesi B.Oğlu Hz Yahya ya verilen bilgelik C.hiç bir özrü olmaksızın konuşamaması Zekeriya «Rabbim! Öyleyse bana bir alamet ver» dedi. Allah: «Senin alametin, sağlam ve sıhhatli olduğun halde üç gün üç gece insanlarla konuşamamandır» buyurdu.(10.ayet) 23.Allah ın Hz İsa ya verdiği sorumluluklar Meryem suresinde hangi şekilde anlatılmaz? A.Hz İsa yı insanlara yararlı kılması B.Namaz kılmayı ve oruç tutmayı emretmesi C.Zekatı emretmesi «Nerede olursam olayım, O beni mübarek kıldı; yaşadığım sürece bana namazı ve zekâtı emretti.»(31.ayet) Ayette oruç bahsedilmiyor 24.’’Büyük günü görecek olanların vay haline’’ söylemiyle tehdit edilenler kimlerdir? A.Müslümanlardan ayrılığa düşenler B.Hz İsa dan sonra gruplar halinde ayrılığa düşen kafirler C.yahudiler Fırkalar, kendi aralarında anlaşmazlığa düştüler. Vay o büyük günü görecek kafirlerin haline!(37.ayet) 25.Surede Kur an dilinin hangi özelliklerinden bahsedilmiştir? A.müjdeleyici-korkutucu B.mücizevi-tehditkar C.kolaylaştırıcı-anlaşılır 26. ‘’Bu oğul, benim ve Yakuboğullarının ………….sürdürsün. Ya Rabbi, onu ……….. bir insan yap..’’ boşluğu doldurunuz A.davasını – uyarıcı B.mirasını – sevimli C.geleneğini- öğüt verici Bu oğul, benim ve Yakuboğullarının mirasını sürdürsün. Ya Rabbi, onu sevimli bir insan yap..(6.ayet) 27.Hz İsa ya verilen ‘’Selam’’ ın zamanı için hangisi ayetlerde geçmemektedir? A.Doğduğu gün B. öleceği gün C.diriltileceği gün D. ahiret günü Doğduğu günde, öleceği günde ve dirileceği günde ona selam olsun.(15.ayet)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
06 Mayıs 2014, 14:14 | Mesaj No:17 | |
07 Aralık 2012 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
06 Mayıs 2014, 14:26 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım
[QUOTE=NİSAREYYAN;331899]21.Hz Yahya nın anne ve basına olan davranışı hangi ayette anlatılmıştır? A.13 B.14 C.15 B.14 ''Anne ve babasına çok iyi muamelede bulunuyordu. Zorba isyankar değildi' 22.Rabbinin Hz Zekeriya ya müjdelediği çocuk için gönderdiği belirti nedir? A.Zekeriya aleyhisselamın gençleşmesi B.Oğlu Hz Yahya ya verilen bilgelik C.hiç bir özrü olmaksızın konuşamaması C.hiç bir özrü olmaksızın koşamaması Ayet (10) Zekeriya'Rabbim bana bir işaret yap'dedi. Allah'da Sapasağlam olduğun halde üç gün insanlarla konuşamaman sana işarettir' 23.Allah ın Hz İsa ya verdiği sorumluluklar Meryem suresinde hangi şekilde anlatılmaz? A.Hz İsa yı insanlara yararlı kılması B.Namaz kılmayı ve oruç tutmayı emretmesi C.Zekatı emretmesi A. Hz. İsa yı insanlara yararlı kılması Ayet (31) Beni her nerede olursam olayım mübarek kıldı ve hayatta kaldığım sürece bana namaz ve zekatı tavsiye etti. 24.’’Büyük günü görecek olanların vay haline’’ söylemiyle tehdit edilenler kimlerdir? A.Müslümanlardan ayrılığa düşenler B.Hz İsa dan sonra gruplar halinde ayrılığa düşen kafirler C.yahudiler B. Hz. İsa'dan sonra gruplar halinde ayrılığa düşen kafirler Ayet (37) ' sonra gruplar kendi aralarında ayrılığa düştüler. Artık büyük günün şahit olunacak dehşetinden vay o kafirlerin haline' 25.Surede Kur an dilinin hangi özelliklerinden bahsedilmiştir? A.müjdeleyici-korkutucu B.mücizevi-tehditkar C.kolaylaştırıcı-anlaşılır A.müjdeleyici-korkutucu Ayet (97) Biz O Kur'anı sırf onunla Allah'dan korkanları müjdeleyesin ve inat edenleri de uyarasın diye senin dilinde kolaylaştırdık. 26. ‘’Bu oğul, benim ve Yakuboğullarının ………….sürdürsün. Ya Rabbi, onu ……….. bir insan yap..’’ boşluğu doldurunuz A.davasını – uyarıcı B.mirasını – sevimli C.geleneğini- öğüt verici B.mirasını- sevimli Ayet (6) 27.Hz İsa ya verilen ‘’Selam’’ ın zamanı için hangisi ayetlerde geçmemektedir? A.Doğduğu gün B. öleceği gün C.diriltileceği gün D. ahiret günü D.ahiret günü Ayet 33 '' Doğduğum gün, öleceğim gün, tekrar dirilteceğim gün bana selam olsun' |
06 Mayıs 2014, 14:27 | Mesaj No:19 | |
19 Ocak 2009 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
A şıkkı da B şıkkı da ikisi de uygun olur
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
06 Mayıs 2014, 14:29 | Mesaj No:20 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım
fecr hocam la nurşen abla sürekli pcdemisiniz bi cevap vereyim dedim baktım hepsi cevaplanmış |
Konuyu Toplam 10 Kişi okuyor. (0 Üye ve 10 Misafir) | |