|
Konu Kimliği: Konu Sahibi NİSAREYYAN,Açılış Tarihi: 05 Mayıs 2014 (11:20), Konuya Son Cevap : 09 Mart 2016 (07:47). Konuya 62 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Mayıs 2014, 07:23 | Mesaj No:31 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım fecr hocamızıda Nurşen hocamızıda yedirtmeyizhepimizin engeli çıksada onlar engel tanımayan yüce gönüllü eğitim sevdalısı hocalarımız..hele fecr hocam..bizi hiç yalnız bırakmadığı için ayrıca mutluyuz..yani paralel olsun üçgen olsun..laf söylettirmeyiz hocamıza
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
07 Mayıs 2014, 11:55 | Mesaj No:32 |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 28.Hangisi Meryem suresinde adı geçen peygamberlerden değildir? A.Hz İshak B.Hz Yakup C.Hz Harun D.Hz. Davud 29.Sapık yolda olanlara Allah (c.c) ın mühlet verdiğini bildiren ayet hangisidir? A.45 B.65 C.75 30.Surede Hz İdris ten nasıl bahsedilmiştir? A.Sadık bir peygamber olduğundan B.Ailesine namaz kılmayı emrettiğinden C.Zekatı veren bir peygamber olduğundan 31.Hangisi Hz İbrahim in babasına hitap ediş şeklidir? A.Ey babam B.Babacığım C.Sevgili Babam 32. Surede ifade edilen Rasul peygamber aşağıdakilerden hangisidir? A.Hz Muhammed sav B.Hz Yahya C.Hz Musa 33.Hangisi Meryem suresinde geçen mucizelerden değildir? A.Yahya aleyhisselama çocukken bilgelik verilmesi B.Hz İsa nın kundakta iken konuşması C.Hz İsa nın Allah cc ile konuşması 34. 40. ayette geçen ‘’varisçi’’ ifadesi ile kim kastedilmiştir? A.Malların bırakılacağı evlat B.Hz İsa C.Baki olan Allah 35.Rabbinin katında daha iyi ödül kazandırıcı ve daha mutlu akıbete erdirici olarak ifade edilen ne olarak geçmektedir? A.sevaplar B.kalıcı salih ameller C.ecirler D.peygamberler 36.Meryem suresinde Allah cc Zekeriya kıssasını nasıl ifade eder? A.ibret verici olarak B.Rabbinin rahmetinin anılması olarak C.mucizevi olarak 37.Hz İbrahim in babasını ‘’bana tabi ol’’ demesiyle ayetin devamında neyi amaçladığı söylenebilir? A. Kavminden çıkarmak B.putlarını kırmasını istemek C.düzgün bir yola ulaştırmak
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
07 Mayıs 2014, 12:23 | Mesaj No:33 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 28.Hangisi Meryem suresinde adı geçen peygamberlerden değildir? A.Hz İshak49- İbrahim, onları taptıkları putlarla başbaşa bırakarak yanlarından ayrılınca kendisine İshak'ı ve Yakub'u bağışladık ve bunların her ikisini de peygamber yaptık. B.Hz Yakup49- İbrahim, onları taptıkları putlarla başbaşa bırakarak yanlarından ayrılınca kendisine İshak'ı ve Yakub'u bağışladık ve bunların her ikisini de peygamber yaptık. C.Hz Harun53- Rahmetimizin bir sonucu olarak ona kardeşi Harun'u peygamber olarak armağan ettik D.Hz. Davud 29.Sapık yolda olanlara Allah (c.c) ın mühlet verdiğini bildiren ayet hangisidir? A.45 B.65 C.75 75- Onlara de ki; rahmeti bol olan Allah sapık yolda olanlara ne kadar geniş maddi imkân verirse versin, sonunda tehdit edildikleri somut azab ile ya da kıyamet günü ile yüzyüze geldiklerinde nasıl olsa kimin sosyal konumunun daha düşük ve kimin askeri gücünün daha zayıf olduğunu öğreneceklerdir." 30.Surede Hz İdris ten nasıl bahsedilmiştir? A.Sadık bir peygamber olduğundan B.Ailesine namaz kılmayı emrettiğinden C.Zekatı veren bir peygamber olduğundan 56- Bu Kitapta İdris hakkında anlattıklarımızı da hatırla o son derece doğru sözlü ve dürüst bir peygamberdi 31.Hangisi Hz İbrahim in babasına hitap ediş şeklidir? A.Ey babam B.Babacığım C.Sevgili Babam 42- Hani babasına dedi ki; "Ey babacığım, niye işitemeyen, göremeyen ve sana hiçbir yararı olmayan putlara tapıyorsun." 32. Surede ifade edilen Rasul peygamber aşağıdakilerden hangisidir? A.Hz Muhammed sav B.Hz Yahya C.Hz Musa 51- Bu kitapta Musa hakkında anlattıklarımızı da hatırla. O tarafımızdan seçilerek gönderilmiş bir peygamberdi 33.Hangisi Meryem suresinde geçen mucizelerden değildir? A.Yahya aleyhisselama çocukken bilgelik verilmes 12- Allah, ona "Ey Yahya, tüm gücünle kitab'a (Tevrat'a) sarıl" dedi. Ona daha gocukken bilgelik verdiki B.Hz İsa nın kundakta iken konuşması 30- O sırada beşikteki çocuk dile gelerek dedi ki; "Ben Allah'ın kuluyum. O bana kitap vererek beni peygamber yaptı." 31- "Nerede olursam olayım, beni insanlara yararlı kıldı. Bana sağ oldukça namaz kılmamı ve oruç tutmamı emretti." 32- ."Beni anama düşkün bir evlat olarak yarattı; dik kafalı ve kötülük düşkünü biri olmaktan uzak tuttu. " 33- "Doğduğum gün, öleceğim gün ve tekrar diriltileceğim gün Allah'ın rahmeti ve bağışı benimle birliktedir C.Hz İsa nın Allah cc ile konuşması 34. 40. ayette geçen ‘’varisçi’’ ifadesi ile kim kastedilmiştir? A.Malların bırakılacağı evlat B.Hz İsa C.Baki olan Allah 40- Kuşku yok ki, yeryüzünün ve oradaki tüm varlıkların son mirasçısı biz olacağız, tüm insanlar bize döndürüleceklerdir. 35.Rabbinin katında daha iyi ödül kazandırıcı ve daha mutlu akıbete erdirici olarak ifade edilen ne olarak geçmektedir? A.sevaplar B.kalıcı salih ameller C.ecirler D.peygamberler 76- Allah doğru yolda olanların sapmazlıklarını pekiştirir. Kalıcı iyi ameller, Rabb'in katında daha iyi ödül kazandırıcı ve daha mutlu akıbete erdïricidirler. 36.Meryem suresinde Allah cc Zekeriya kıssasını nasıl ifade eder? A.ibret verici olarak B.Rabbinin rahmetinin anılması olarak C.mucizevi olarak 2- Bu ayetlerde Rabbinin, kulu Zekeriyya'ya yönelik rahmeti anlatılıyor 37.Hz İbrahim in babasını ‘’bana tabi ol’’ demesiyle ayetin devamında neyi amaçladığı söylenebilir? A. Kavminden çıkarmak B.putlarını kırmasını istemek C.düzgün bir yola ulaştırmak 43-Babacığım, sana ulaşmayan bir ilim, geldi bana, ne olur bana tabi ol da seni dümdüz bir yola çıkarayım
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
07 Mayıs 2014, 12:32 | Mesaj No:34 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
| |
07 Mayıs 2014, 12:43 | Mesaj No:35 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 28.Hangisi Meryem suresinde adı geçen peygamberlerden değildir? A.Hz İshak(49.ayet) B.Hz Yakup(49.ayet) C.Hz Harun (280.ve 53.ayet) D.Hz. Davud 29.Sapık yolda olanlara Allah (c.c) ın mühlet verdiğini bildiren ayet hangisidir? A.45 B.65 C.75 De ki: «Sapıklıkta olanı Rahman ne kadar ertelese bile, sonunda tehdit edildikleri azabı ya da kıyamet gününü gördükleri zaman onlar kimin yerinin daha kötü ve taraftarlarının daha güçsüz olduğunu bilecektir.»(75.ayet) 30.Surede Hz İdris ten nasıl bahsedilmiştir? A.Sadık bir peygamber olduğundan B.Ailesine namaz kılmayı emrettiğinden C.Zekatı veren bir peygamber olduğundan Kitap'da İdris'i de zikret, çünkü o dosdoğru bir peygamberdi.(56.ayet) 31.Hangisi Hz İbrahim in babasına hitap ediş şeklidir? A.Ey babam B.Babacığım C.Sevgili Babam «Babacığım! Doğrusu sana gelmeyen bir ilim bana geldi. Bana uy, seni doğru yola eriştireyim.»(43.AYET) 32. Surede ifade edilen Rasul peygamber aşağıdakilerden hangisidir? A.Hz Muhammed sav B.Hz Yahya C.Hz Musa (Resûlüm!) Kitap'ta Musa'yı da an. Gerçekten o ihlâs sahibi idi ve hem resûl, hem de nebî idi.(51.AYET) 33.Hangisi Meryem suresinde geçen mucizelerden değildir? A.Yahya aleyhisselama çocukken bilgelik verilmesi B.Hz İsa nın kundakta iken konuşması C.Hz İsa nın Allah cc ile konuşması 34. 40. ayette geçen ‘’varisçi’’ ifadesi ile kim kastedilmiştir? A.Malların bırakılacağı evlat B.Hz İsa C.Baki olan Allah 35.Rabbinin katında daha iyi ödül kazandırıcı ve daha mutlu akıbete erdirici olarak ifade edilen ne olarak geçmektedir? A.sevaplar B.kalıcı salih ameller C.ecirler D.peygamberler Allah doğru yolda olanların doğruluğunu artırır. Baki kalacak yararlı işler Rabbinin katında sevap olarak da daha iyidir, sonuç olarak da daha iyidir.(76.AYET) 36.Meryem suresinde Allah cc Zekeriya kıssasını nasıl ifade eder? A.ibret verici olarak B.Rabbinin rahmetinin anılması olarak C.mucizevi olarak Bu, Rabbinin kulu Zekeriya'ya olan rahmetini anmadır.(2.AYET) 37.Hz İbrahim in babasını ‘’bana tabi ol’’ demesiyle ayetin devamında neyi amaçladığı söylenebilir? A. Kavminden çıkarmak B.putlarını kırmasını istemek C.düzgün bir yola ulaştırmak «Babacığım! Doğrusu sana gelmeyen bir ilim bana geldi. Bana uy, seni doğru yola eriştireyim.»(43.AYET)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
07 Mayıs 2014, 13:09 | Mesaj No:36 |
07 Aralık 2012 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım
Mihrinaz abla Allah razı olsun hepsi doğru
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
07 Mayıs 2014, 13:13 | Mesaj No:37 | |
07 Aralık 2012 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
07 Mayıs 2014, 13:14 | Mesaj No:38 |
07 Aralık 2012 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım
Fecr Hocam 34. sorunun cevabı C baki olan Allah olmalı 40. ayet: ''Kuşku yok ki, yeryüzünün ve oradaki tüm varlıkların son mirasçısı biz olacağız, tüm insanlar bize döndürüleceklerdir.''
07 Mayıs 2014, 13:28 | Mesaj No:39 |
07 Aralık 2012 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım 38.Kur an ı Kerimde 8 yerde geçen ‘’ kün feya kün’’ ifadesi Meryem suresinde hangi ayette geçer? A.31. ayet B.35. ayet C.39. ayet 39.Yüce Allah ın malları ile büyüklük taslayan müşrikler için tehditi surede hangisi olarak geçer? A.Müminlerin eliyle cezalandırılmaları B.Cehennemde Şeytana arkadaş olmaları C.Kıyamet gününün ‘’büyük azab’’ ı şeklinde 40.İnsanların öldükten sonra diriltilmesine iman ettiren ayetler hangisinde doğru olarak verilmiştir? A. 66-67-68 B.72-73-74 C.71-72-73 41.’’Rahman çocuk edindi’’ (haşa) sözünün sahipleri kimlerdir? A.Yahudi ve cahiliye müşrikleri B.Hristiyanlar ve cahiliye müşrikleri C.yahudi ve hristiyanlar 42.Surede önceki inatçı nesillerden geride bir iz kalıp kalmadığı nasıl anlatılmıştır? A.Onların yıllar sonar bile bedenlerinin muhafaza edildiği B.Hiçbir şeyin yok olmayacağı C.’’Onlardan kaynaklanan bir ses kulağına geliyor mu?’’ 43.Allah ın kendilerine sevgi armağan etmekle müjdelediği kimseler kimlerdir? A.Sahabeler B.İman edip iyi amel işleyenler C.Muhammed sav in ümmeti 44.Surede aşağıdakilerden hangi cennetin adı geçmektedir? A.Firdevs B.Adn C.Mev a
07 Mayıs 2014, 13:28 | Mesaj No:40 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım
34.Sorunun cevabı Hz.İsa olması lazım değil mi? 36.ayetten 40.ayete kadar okuyunca cevap Hz.İsa çıkıyor. Öyle değil mi? Ben 36.ayetin devamı olarak ele alarak cevaplamıştım
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |