|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 19 Mayıs 2014 (10:00), Konuya Son Cevap : 25 Mart 2019 (13:10). Konuya 84 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Mayıs 2014, 10:36 | Mesaj No:31 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
22 Mayıs 2014, 10:38 | Mesaj No:32 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 36-Allah, Musa ve Harun’a Firavun’un yanına gidince Firavun’a nasıl davranmasını söylüyor? A-Ona taviz vermeyin B-Ona sert davran C-Ona yumuşak söz söyle D-Onunla ortak noktada buluş 37-Samiri’ye buzağıdan putu kim yapmasını söyledi? A-Firavun B-Din adamları C-Şeytan D-Nefsi 38-Kıyamet günü sesler nasıl olacak? A-Gür şekilde B-Fısıltı şeklinde C-Bağırışmalar D-Ağlamalar 39-Samiri put yapmasından dolayı hayatı boyunca ne diyecek? A-“Şeytan’a uydum” B”Ben zalimlerden oldum” C-“Bana dokunmayın” D-“Ben bunu iyi niyetle yaptım” 40-Musa a.s Rabbi ile buluşmasından sonra gördüğü manzara karşısında hali nasıldı? A-Kızgın ve üzgün B-Sevinçli ve mutlu C-Neşeli ve umutlu D-Hüzünlü ve mutlu
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
22 Mayıs 2014, 12:00 | Mesaj No:33 | |
Durumu: Medine No : 36715 Üyelik T.:
22 Aralık 2013 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
| |
22 Mayıs 2014, 12:14 | Mesaj No:34 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
Ayet (86) '' Bunun üzerine Mua (as) kızgın ve üzgün bir halde kavmine dönerek geri döndü, ey kavmim dedi, Rabbiniz size güzel bir vaadde bulunmamış mıydı? Rabbinizden bir gazap inmesini mi istediniz de mi bana olan sözünzden caydınız | |
22 Mayıs 2014, 13:58 | Mesaj No:35 |
Azranur'un 36.sorunun cevabı doğru 37.sorunun cevabı doğru 38.Sorunun cevabı doğru 39.Sorunun cevabı doğru 40.Sorunun cevabı boş Nurşen35'in 36.sorunun cevabı doğru 37.sorunun cevabı doğru 38.Sorunun cevabı doğru 39.sorunun cevabı yanlış . Doğru cevap C şıkkı 40.sorunun cevabı doğru
22 Mayıs 2014, 14:18 | Mesaj No:36 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 41-Sura üfürüldüğü zaman kimlerin gözü korkudan gömgök olur? A-Münafıkların B-Kafirlerin C-Mücrimlerin D-Fasıkların 42-Taha suresinde Allah’tan başka ilah olmadığını belirten kaç ayet vardır? A-1 B-2 C-3 D-4 43-Taha suresinde Musa a.s ile hangi olay anlatılmaz? A-Musa’ya risalet verilmesi B-Musa’nın Firavun’a tebliğe gitmesi C-Musa a.s ile Sihirbazlar kıssası D-Musa ile Hızır kıssası 44-Mücrimlerin Cehennemdeki durumu nasıl olur? A-Ne ölürler ne de dirilirler B-Cayır cayır yanarlar C-Tekrar dünyaya dönüp hayırlı kul olmayı isterler D-“Keşke toprak olaydık” derler 45-Musa a.s Sihirbazlarla olan mücadelesinde neden korktu? A-Firavun’un sihirbazları öldürüceği için B-Sihirbazların yaptığı sihir yüzünden C-Yenileceğim diye D-Başarılı olamazsam diye
22 Mayıs 2014, 15:28 | Mesaj No:37 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım
41-Sura üfürüldüğü zaman kimlerin gözü korkudan gömgök olur? A-Münafıkların B-Kafirlerin C-Mücrimlerin D-Fasıkların 102 - Sûr'a üfürüleceği gün ki biz suçluları o gün, (gözleri korkudan) göğermiş olarak mahşerde toplayacağız. 42-Taha suresinde Allah’tan başka ilah olmadığını belirten kaç ayet vardır? A-1 B-2 C-3 D-4 8 - Allah O'dur ki, kendisinden başka hiçbir ilâh yoktur. En güzel isimler O'nundur. 14 - Şüphesiz ben Allah'ım, benden başka hiçbir ilâh yoktur. Onun için bana kulluk et ve beni anmak için namaz kıl. 98 - Sizin ilâhınız, ancak kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah'dır. Onun ilmi her şeyi kuşatmıştır. 43-Taha suresinde Musa a.s ile hangi olay anlatılmaz? A-Musa’ya risalet verilmesi B-Musa’nın Firavun’a tebliğe gitmesi C-Musa a.s ile Sihirbazlar kıssası D-Musa ile Hızır kıssası kehf suresinde anlatılır. 44-Mücrimlerin Cehennemdeki durumu nasıl olur? A-Ne ölürler ne de dirilirler B-Cayır cayır yanarlar C-Tekrar dünyaya dönüp hayırlı kul olmayı isterler D-“Keşke toprak olaydık” derler 74 - Her kim Rabbine suçlu olarak varırsa, şüphesiz ki ona cehennem vardır. Orada ne ölür, ne de dirilir. 45-Musa a.s Sihirbazlarla olan mücadelesinde neden korktu? A-Firavun’un sihirbazları öldürüceği için B-Sihirbazların yaptığı sihir yüzünden C-Yenileceğim diye D-Başarılı olamazsam diye 66 - Musa dedi ki: "Hayır, siz atın." Bir de ne görsün! Onların ipleri ve değnekleri, yaptıkları sihirden ötürü kendisine sanki yürüyorlarmış gibi geldi. 67 - Bu yüzden Musa içinde bir korku hissetti. 68 - Biz dedik ki: "Korkma, çünkü sen muhakkak üstünsün (galib geleceksin) |
22 Mayıs 2014, 16:01 | Mesaj No:38 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
Ayet 66 '' Musahayır siz atı dedi, bir de ne görsün onların ipleri ve sopaları sihirlerinden dolayı ona gerçekten koşuyorlarmış gibi göründü | |
22 Mayıs 2014, 17:33 | Mesaj No:39 |
Medineweb ve Nurşen35 Hepsi de doğru
22 Mayıs 2014, 17:35 | Mesaj No:40 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 46-Kimler nereden gelirse gelse iflah olamazlar? A-Kafirler B-Fasıklar C-Mücrimler D-Sihirbazlar 47-Musa a.s kavmiyle Firavun’dan kaçınca Firavun ne yaptı? A-Çıldırdı B-Ölüm fermanı çıkardı C-Askerleri ile peşlerine düştü D-Arkalarından asker gönderdi 48-Allah, Rasulune kimlerin malına göz dikmemesini istiyor? A-Dünya hayatının süsünü verdiği kimselerin malına B-Kafirlerin C-Sonları cehennmem olan mücrimlerin malına D-Fakirler ve yetimlerin malına 49-Taha suresinde Rabbine isyan eden ve yolunu şaşıran kimdi? A-Firavun B-Şeytan C-Sihirbazlar D-Adem 50-“En güzel isimler” anlamına gelen terkibin doğru yazılışı aşagıdakilerden hangisidir? A-Esmaül Hüsna B-El Esmaül Hüsna C-Esmai el Hüsna D-Esmaü Hüsna
Konuyu Toplam 15 Kişi okuyor. (0 Üye ve 15 Misafir) | |