|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 19 Mayıs 2014 (10:00), Konuya Son Cevap : 25 Mart 2019 (13:10). Konuya 84 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Mayıs 2014, 10:00 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Taha Suresini Sorularla Tanıyalım TAHA SURESİNİ SORULARLA TANIYALIM 1-Taha suresi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A-Medine’de nazil olmuş, başında hurufu mukattaa harfleri bulunur ve 135 ayettir B-Mekke’de nazil olmuş, ilk ayeti Allah’ı tesbih ile başlayıp 135 ayettir C-Mekke’de nazil olmuş, başında hurufu mukataa harfleri bulunur ve 135 ayettir D-Hiçbiri 2-Taha suresi tertip olarak kaçıncı sırada yer alır? A-19 B-20 C-21 D-22 3-Allah, zikir için ne yapılmasını emrediyor? A-Namaz kılmak B-Kur’an okumak C-Tesbih çekmek D-Abdest almak 4-Allah, Peygamberine Kur’an’ın kendisine ne getirmeyeceğini söylüyor? A-Fısk B-Zulüm C-Küfür D-Sıkıntı, zahmet 5-Musa a.s hangi kutsal vadiye gitti? A-Tuva B-Bekke vadisi C-Semud vadisi D-Kurra vadisi
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 70 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 101 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 84 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 100 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kurân-ı Kerîm | FECR | 0 | 117 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
19 Mayıs 2014, 11:08 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım
1-Taha suresi için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A-Medine’de nazil olmuş, başında hurufu mukattaa harfleri bulunur ve 135 ayettir B-Mekke’de nazil olmuş, ilk ayeti Allah’ı tesbih ile başlayıp 135 ayettir C-Mekke’de nazil olmuş, başında hurufu mukataa harfleri bulunur ve 135 ayettir D-Hiçbiri 2-Taha suresi tertip olarak kaçıncı sırada yer alır? A-19 B-20 C-21 D-22 3-Allah, zikir için ne yapılmasını emrediyor? A-Namaz kılmak B-Kur’an okumak C-Tesbih çekmek D-Abdest almak 14. Muhakkak ki ben, yalnızca ben Allah'ım. Benden başka ilâh yoktur. Bana kulluk et; beni anmak için namaz kıl. 4-Allah, Peygamberine Kur’an’ın kendisine ne getirmeyeceğini söylüyor? A-Fısk B-Zulüm C-Küfür D-Sıkıntı, zahmet 2-3 Biz, Kur'an'ı sana, güçlük çekesin diye değil, ancak Allah'tan korkanlara bir öğüt olsun diye indirdik. 5-Musa a.s hangi kutsal vadiye gitti? A-Tuva B-Bekke vadisi C-Semud vadisi D-Kurra vadisi 12. Muhakkak ki ben, evet ben senin Rabbinim! Hemen pabuçlarını çıkar! Çünkü sen kutsal vâdi Tuvâ'dasın! |
19 Mayıs 2014, 12:11 | Mesaj No:3 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
| |
19 Mayıs 2014, 14:49 | Mesaj No:4 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım
Medineweb ve Nurşen35'in cevapları doğru
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
19 Mayıs 2014, 14:52 | Mesaj No:5 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 6-Aşağıdakilerden hangisi Kur’an ile ilgili olarak yanlıştır? A-Peygambere rahmet ve zahmet için gelmiştir B-Allah’tan korkan kişiye öğüt için gelmiştir C-Peyderpey nazil olmuşur D-Allah tarafından indirilmiştir. 7-Namazı öncelikle kime emretmeliyiz? A-İnsanlara B-Ehlimize C-Çocuklara D-Akrabalara 8-Allah’ın zikrin yüz çevirenlerin durumu ne olur? A-Cehenneme giderler B-Amelleri boşa gider C-Dünyada ve ahirette rezil olurlar D-Dar bir geçim ve kıyamet günü de kör olarak haşredilirler 9-Firavun, Musa a.s’a “Sizin Rabbiniz kim” diye sorunca Musa a.s’ın cevabı ne oldu? A-Her şeye hilkatini veren ve doğru yola eriştiren B-Alemlerin Rabbı olan Allah C-Yeri ve gökyüzünü yaratan D-Senin de benim de Rabbim olan Allah 10-Firavunun sihirbazları Musa a.s’a inanınca Firavun onlara ne dedi? A-Sizin hepinizi öldüreceğim B-Ben varken Musanın Rabbine mi iman ediyorsunuz? C- Ben size izin vermeden mi O'na inandınız? D-Size ne oluyor böyle? Nankörlük ediyorsunuz
19 Mayıs 2014, 15:31 | Mesaj No:6 | |
Ayet (71) '' Firavun ben size izin vermeden O'na iman ettiniz . Şüphesiz size sihri öğreten büyük ustanız o imiş. Yeminle söylüyorum ki ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama keseceğim , sizi hurma ağaçlarına asıp sallandıracağım. O zaman göreceksiniz , hangimizin azabı daha şiddetli ve kalıcıymış'' | |
19 Mayıs 2014, 17:04 | Mesaj No:7 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım
19 Mayıs 2014, 19:36 | Mesaj No:8 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım 11-Kıyamet günü kör olarak haşredilecek kimlerdir? A-Küfür üzere ölenler B-Münafıklar C-Allah’ın zikrinden (Kur’an’dan yüz çevirenler D-Müşrikler 12-Aşağıdaki ayetlerden hangisi Taha suresinde geçen müteşabih ayetlerdendir? A-Allah’ın eli onların eli üzerinedir. B- İyilik evlere arkalarından gelmeniz değildir. C- (Yalnız) Celâl ve ikram sahibi Rabbinin vechi/yüzü bâki kalacaktır. D-Rahman arşa istiva etti 13-En güzel isimler kime aittir? A-Allah’a B-Peygambere C-Meleklere D-İnsana 14-Müşriklerin Peygambere “«Rabbinden bize bir mucize getirseydi ya» demesi üzerine Allah ne diyor? A-Mücizeyi biz istersek veririz B- Önceki Kitablarda bulunan belgeler gelmedi mi? C-Mücize gelmiş olsaydı işleri hemen biiterdi D-Mücize gelse de inanmazsınız 15-Şeytan Adem a.s’a nasıl vesvese veriyor? A-Ona ebedi cennette kalmak B-Saltanat C-Sonsuzluk ağacı ve sonu gelmez saltanat D-Dünyada rahat yaşamak
19 Mayıs 2014, 20:15 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım
11-Kıyamet günü kör olarak haşredilecek kimlerdir? A-Küfür üzere ölenler B-Münafıklar C-Allah’ın zikrinden (Kur’an’dan yüz çevirenler D-Müşrikler 124. Kim de beni anmaktan yüz çevirirse şüphesiz onun sıkıntılı bir hayatı olacak ve biz onu, kıyamet günü kör olarak haşredeceğiz. 12-Aşağıdaki ayetlerden hangisi Taha suresinde geçen müteşabih ayetlerdendir? A-Allah’ın eli onların eli üzerinedir. B- İyilik evlere arkalarından gelmeniz değildir. C- (Yalnız) Celâl ve ikram sahibi Rabbinin vechi/yüzü bâki kalacaktır. D-Rahman arşa istiva etti 5. Rahmân, Arş'a istivâ etmiştir. 13-En güzel isimler kime aittir? A-Allah’a B-Peygambere C-Meleklere D-İnsana 8. Allah, kendisinden başka ilâh olmayandır. En güzel isimler O'na mahsustur. 14-Müşriklerin Peygambere “«Rabbinden bize bir mucize getirseydi ya» demesi üzerine Allah ne diyor? A-Mücizeyi biz istersek veririz B- Önceki Kitablarda bulunan belgeler gelmedi mi? C-Mücize gelmiş olsaydı işleri hemen biiterdi D-Mücize gelse de inanmazsınız 133. Onlar: (Muhammed) bize Rabbinden bir mucize getirmeli değil miydi? dediler. Önce gelen kitaplardakinin apaçık delili (Kur'an) onlara gelmedi mi? 15-Şeytan Adem a.s’a nasıl vesvese veriyor? A-Ona ebedi cennette kalmak B-Saltanat C-Sonsuzluk ağacı ve sonu gelmez saltanat D-Dünyada rahat yaşamak 117. Bunun üzerine: Ey Âdem! dedik, bu, hem senin için hem de eşin için büyük bir düşmandır. Sakın sizi cennetten çıkarmasın; sonra yorulur, sıkıntı çekersin! |
19 Mayıs 2014, 21:12 | Mesaj No:10 | |
| |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |