|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 07 Temmuz 2014 (12:27), Konuya Son Cevap : 15 Mart 2016 (18:22). Konuya 71 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Temmuz 2014, 16:12 | Mesaj No:51 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım
[QUOTE=Allahın kulu_;345369] Alıntı:
Diğer cevapların Doğru Allahın kulu | |
11 Temmuz 2014, 16:18 | Mesaj No:52 |
09 Şubat 2014 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım |
11 Temmuz 2014, 16:27 | Mesaj No:53 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım
[QUOTE=nurşen35;345424]hoşbulduk canım benm asıl senden rabiim razı olsun çok makbule geçti yardımın
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
11 Temmuz 2014, 16:40 | Mesaj No:54 |
61. '' Siz insanlıktan çıkmış bir kavimsiniz '' ayeti kerime hangi peygamberin kavmine hitap ettiği sözlerdir ? a. Hz. Hud b. Hz. Salih c. Hz. Nuh d. Hz. Lut 62. Surede '' itaat etmeyin o aşırılara''...... ayeti kerimesinde kimlerden bahsediliyor? a. Putlara tapan b. Bozgunculuk yapan c. İbret almayan d. Nankörler 63. '' Ölçeği tam ölçün, doğru terazi ile tartın '' ..... hutbeleri hangi peygamberin kavmi için söyledikleridir? a. Hz. Lut b. Hz. Hud c. Hz. İbrahim d. Hz. Musa 64. Allah'ü Teala'nın Kur'anı Kerimin Arap dili ile kalplerine indirildiğini ve yine de inanmayarak sapıklık içinde kalarak helak olduklarını anlatan ayetler hangi peygamberin kıssasında geçmektedir? a. Hz. Lut b. Hz. Hud c. Hz. Şuayb d. Hz. Salih 65. Surede hangi peygambere kavmi '' Eğer doğrulardansan bir mucize getir '' dediklerinde onlara mucize sunan peygamberler kimlerdir ? Ayetleri yazınız. a. Hz. Salih - Hz. Musa b. Hz. Şuayb - Hz. Hud c. Hz. Musa - Hz. Nuh d. hz. Salih - Hz. İbrahim |
11 Temmuz 2014, 17:35 | Mesaj No:55 | |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
30 - Musa sordu: "Sana apaçık bir şey getirmiş olsam da mı?" 31 - Firavun: "Haydi getir onu bakayım, doğrulardan isen" dedi. | |
11 Temmuz 2014, 17:52 | Mesaj No:56 | |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. | |
11 Temmuz 2014, 19:11 | Mesaj No:57 | |
09 Şubat 2014 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
ayet 32 '' Bunun üzerine Musa (as) asasını bırakıverdi, birden apaçık bir ejderha kesiliverdi'' ayet 155 '' Salih (as) dedi ki, işte mucize olarak size dişi bir deve , onun bir su içme hakkı var, belirli bir gün su içme hakkı da size ait '' 64. sorunun da cevabı doğru fakat ayetler yine eksik yazılmış ayet 192 '' Gerçekten bu Kur'an alemlerin Rabbinin bir indirmesidir'2 ayet 193 '' Onu , emin cebrail indirdi'' ayet 194 '' Senin kalbinin üzerine ki uyarıcılardan olasın'' ayet 195 '' Apaçık parlak bir Arap dili ile'' ayet 196 '' Şüphesiz ki o evvelkilerinde kitaplarında vardır.'' ayet 201 '' Ta o acıklı azabı görünceye kadar ona iman etmezler'' ayet 202 '' oysa azap onlara hiç farkında olmadıkları bir sırada ansızın gelecek '' ayetleriyle sorunun cevap ayetlerini de bana yazdırdınız 63. sorunun cevabı doğru Gülnihal notlarıma bakmadan şıkları verdim, hata oradan kaynaklanıyor, ezbere yazmıştım. Afedersin. Diğerleri doğru | |
11 Temmuz 2014, 19:16 | Mesaj No:58 |
09 Şubat 2014 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım 63. sorunun cevabını şıklarda belitmemişim afedersin Allahın kulu ezbere sormuştum soruyu hatam o yüzden oluştu. 64. soruların cevabı Hz. Şuayb olacaktı. 65. sorunun cevabı Hz. Salih - Hz. Musa Diğerleri doğru Allahın kulu cevap verirken ayetleride yazarak cevap verirmisin ? Böylelikle grubumuzun dışındaki bütün arkadaşlarada sureleri açıklamak daha faydalı oluyor, kolay gelsin... |
11 Temmuz 2014, 19:20 | Mesaj No:59 | |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Şuara Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı:
Verdiğim Cevabın doğruluğunu kanıtlayan ayetleri yazdım | |
11 Temmuz 2014, 19:43 | Mesaj No:60 |
66. Vahyi işitmekten kesinlikle men edilen kimlerdir ? a. şeytanlar b. inkarcılar c. puta tapanlar d. inanmamakta ısrar edenler 67. Gönderilen peygamberlerine '' Haydi doğrulardansan üzerimize gökten bir parça düşür '' diyerek alay eden kavim hangisidir? a. Hz. Lut kavmi b. Hz. Hud kavmi c. Hz. Şuayb kavmi d. Hz. Salih kavmi 68. Dünya nimetlerinin bir gün bitip yok olacağını ve mükafatımızın Rabbimize ait olduğunu kavimlerine bildiren ve uyaran peygamberler kimlerdir ? a. Hz. Salih - Hz. Hud b. Hz. Lut - Hz. Nuh c. Hz. Salih - Hz. İbrahim d. Hiçbiri 69. Surede Hz. İbrahim'den sonra kıssaları anlatılan peygamberlerin kavimlerine ilk sözleri ne olmuştur ? a. Allah'dan korkun bana itaat edin b. Allah'dan korkmaz mısınız? c. Size gönderilen bir peygamberim d. Sizden bir ücret istemiyorum 70. Allah'ü Teala'nın sapkın kavimleri azaplandırmasından dolayı aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır ? a. Hz. Nuh - kavmi denizde boğuldular b. Hz. Salih - kavmi dişi deve yüzünden helak oldu c. Hz. Şuayb - kavmi fırtına ve yağmurla helak oldu d. Hiçbiri 71. Allah'ü Teala'nın Peygamberimiz (sav) ihtarı ne olmuştur ? a. Ben seni bir uyarıcı olarak gönderdim b. Şaşkın şaşkın dolaştıklarını görmüyormusun? c. Allah ile birlikte başka bir ilaha yalvarma d. Azabımı acele mi istiyorlar ? 72. Allah'ü Teala '' müminlere kanadını indir'' sözüyle kimden bahsetmektedir? a. Hz. Muhammed (sav) b. Melekler c. Hz. Salih d. Taptıkları putlar |
Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir) | |