|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 03 Kasım 2014 (15:28), Konuya Son Cevap : 01 Nisan 2016 (21:13). Konuya 32 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Kasım 2014, 15:52 | Mesaj No:21 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım Alıntı:
estağfirullah Nurşen hocam..şöyle açıklayayım ozaman... 21.soru...evet 29.ayetin ilk buyruğunu verdim..bu ihtar kureyşli müşriklere bir azardır.Yani cinler Kur'ân'ı dinlediler, ona iman ettiler, onun Allah'tan geldiğini bildiler de siz ise hâlâ yüz çevirmekte ve küfür üzere ısrar etmektesiniz..Onların nazarında tabiki bütün ansanlığa ihtar anlamı taşıyor.. 22.soru da yine 29.ayeti kerimeydi..ayetin tamamını istemek babında sordum... 29.Hatırla ki cinlerden bir grubu, Kur'ân'ı dinlesinler dîye sana yöneltmiş idik. Onun huzuruna geldiklerinde: "Susup dinleyin" dediler. (Okunması) bitirilince de kavimlerine uyarıcılar olarak döndüler.. 24.soru...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
05 Kasım 2014, 17:11 | Mesaj No:22 |
15 Kasım 2011 | Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım 26.aşağıdaki ayetlerden hangisi surede geçmez.ayet numaralarını yazınız a.Allah zalimler topluluğunu doğru yola çıkarmaz b.Allah dolaştığınız yeri de,durduğunuz yeride bilir c.Ben sadece apaçık bir uyarıcıyım d.Allah çok bağışlayan ve çok merhamet edendir 27.Aşağıdakilerden hangisi surede geçmez a.Kararlılık sahibi peygamberlerin sabrettiği gibi sende sabret b.Allah'ın davetçisine uyun,ona inanın c.İşte biz böyle günahkar bir topluluğa böyle ceza veririz d.Rahman olan Allah,rahmetini kullarının üzerinden eksiltmez 28.Ad toplumu,kendilerine yaklaşmakta olan azap bulutunu gördüklerinde ne dediler.ayeti yazınız a.Çok şükür vadedilen gün geldi b.bu bize yağmur getiren bulut c.Ya rabbi sen bizi affet d.Ey hud,sen haklıymışsın,nolur bizi bağışla 29.De ki: "Haber verin! Allah'tan başka kendilerine dua ettikleriniz yeryüzünde neyi yaratmışlar? Yoksa onların göklerde bir ortaklığı mı var? Bana gösterin. Eğer doğru söyleyenler iseniz. Bundan önce bir kitab yahut bilgiden bir eser var ise bana getirin." ..aşağıdakilerden hangisi bu ayetten çıkarılacak bir sonuç değildir a.Allah'tan Başka Kendilerine Dua ve ibadet Edilen Varlıklar Hiçbir Şeyi Yaratmış Değillerdir b.Gaybı Bilmeye Yönelik Bazı Bilgiler ve Hükümleri c.Bu Âyet-i Kerime Bilgi Edinme Yollarını Açıklamaktadır d.verilen bilgilerden hiçbirinden bu sonuçlar çıkmaz 30. 18. “İşte onlar kendilerinden önce cinlerden ve insanlardan gelip geçmiş ümmetler içinde, Allah’ın azap vaadinin aleyhlerinde gerçekleştiği kimselerdir. Doğrusu onlar hüsranda olanlardır.”..ayeti kerimesi aşağıda verilen surelerden hangisinin anlamıyla örtüşmektedir.. a.En'am -132 b.Zilzal- 7-8 c.Hud -119 d.Fatiha -4
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
05 Kasım 2014, 17:49 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım 26.aşağıdaki ayetlerden hangisi surede geçmez.ayet numaralarını yazınız a.Allah zalimler topluluğunu doğru yola çıkarmaz (10.ayet) b.Allah dolaştığınız yeri de,durduğunuz yeride bilir(MUHAMMED-19( c.Ben sadece apaçık bir uyarıcıyım (46.ayet) d.Allah çok bağışlayan ve çok merhamet edendir(8.ayet) 27.Aşağıdakilerden hangisi surede geçmez a.Kararlılık sahibi peygamberlerin sabrettiği gibi sende sabret(35.ayet) b.Allah'ın davetçisine uyun,ona inanın(31.ayet) c.İşte biz böyle günahkar bir topluluğa böyle ceza veririz(25.ayet) d.Rahman olan Allah,rahmetini kullarının üzerinden eksiltmez 28.Ad toplumu,kendilerine yaklaşmakta olan azap bulutunu gördüklerinde ne dediler.ayeti yazınız a.Çok şükür vadedilen gün geldi b.bu bize yağmur getiren bulut c.Ya rabbi sen bizi affet d.Ey hud,sen haklıymışsın,nolur bizi bağışla Nihayet onu, vâdilerine doğru yayılan bir bulut şeklinde görünce: Bu bize yağmur yağdıracak yaygın bir buluttur, dediler. Hayır! O, sizin acele gelmesini istediğiniz şeydir. İçinde acı azap bulunan bir rüzgârdır!(24) 29.De ki: "Haber verin! Allah'tan başka kendilerine dua ettikleriniz yeryüzünde neyi yaratmışlar? Yoksa onların göklerde bir ortak*lığı mı var? Bana gösterin. Eğer doğru söyleyenler iseniz. Bundan önce bir kitab yahut bilgiden bir eser var ise bana getirin." ..aşağıdakilerden hangisi bu ayetten çıkarılacak bir sonuç değildir a.Allah'tan Başka Kendilerine Dua ve ibadet Edilen Varlıklar Hiçbir Şeyi Yaratmış Değillerdir b.Gaybı Bilmeye Yönelik Bazı Bilgiler ve Hükümleri c.Bu Âyet-i Kerime Bilgi Edinme Yollarını Açıklamaktadır d.verilen bilgilerden hiçbirinden bu sonuçlar çıkmaz 30. 18. “İşte onlar kendilerinden önce cinlerden ve insanlardan gelip geçmiş ümmetler içinde, Allah’ın azap vaadinin aleyhlerinde gerçekleştiği kimselerdir. Doğrusu onlar hüsranda olanlardır.”..ayeti kerimesi aşağıda verilen surelerden hangisinin anlamıyla örtüşmektedir.. a.En'am -132 b.Zilzal- 7-8 c.Hud -119 d.Fatiha -4 Ancak Rabbinin merhamet ettikleri müstesnadır. Zaten Rabbin onları bunun için yarattı. Rabbinin, «Andolsun ki cehennemi tümüyle insanlar ve cinlerle dolduracağım» sözü yerini buldu.(Hud-119)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
05 Kasım 2014, 21:11 | Mesaj No:24 |
15 Kasım 2011 | Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım 29.De ki: "Haber verin! Allah'tan başka kendilerine dua ettikleriniz yeryüzünde neyi yaratmışlar? Yoksa onların göklerde bir ortak*lığı mı var? Bana gösterin. Eğer doğru söyleyenler iseniz. Bundan önce bir kitab yahut bilgiden bir eser var ise bana getirin." ..aşağıdakilerden hangisi bu ayetten çıkarılacak bir sonuç değildir a.Allah'tan Başka Kendilerine Dua ve ibadet Edilen Varlıklar Hiçbir Şeyi Yaratmış Değillerdir b.Gaybı Bilmeye Yönelik Bazı Bilgiler ve Hükümleri c.Bu Âyet-i Kerime Bilgi Edinme Yollarını Açıklamaktadır d.verilen bilgilerden hiçbirinden bu sonuçlar çıkmaz hocam burda ''bilgiden bir eser var ise'',gaybı bilmeye yönelik bazı bilgiler kastedilmiş..Böyle bir bilgi var ise bana getirin..buyuruyor yüce Allah yanlış olan d şıkkıdır
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
07 Kasım 2014, 11:03 | Mesaj No:25 |
15 Kasım 2011 | Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım Aşağıdaki ayetlerde,boşluklara gelecek uygun ifadeleri yazınızz..ayet numaralarını da belirtiniz 31.Allah’ı bırakıp da, kıyâmet gününe kadar cevap veremeyecek şeylere yalvarandan daha ............ kim vardır? 32.“Âyetlerimiz onlara açıkça okunduğu zaman inkâr edenler, kendilerine gelen gerçek için: “.....................” derler.” 33.Peygamberlerden ..................sabrettiği gibi sen de sabret; .............. için acele etme; onlar, kendilerine vaadedilen azabı gördüklerinde sanki dünyada sadece ................kaldıklarını sanırlar. 34.“İnkâr edenler, ..................onlara: “Bu, gerçek değil miydi?” denir, onlar: “Rabbinize an-dolsun ki evet gerçekti” derler. Allah: “İnkâr etmenizden ötürü azabı tadın” der 35.Ey milletimiz! Doğrusu biz..............., kendinden öncekileri doğrulayan, gerçeği ve doğru yolu gösteren bir kitap dinledik.” 36.Allah’ın âyetlerini bile bile inkâr ediyorlardı, alaya aldıkları şeyler onları................ ediverdi 37.Kur’an’dan önce, Mûsâ’nın kitabı, Tevrat, .............................dir 38. Doğrusu Allah .................. doğru yola eriştirmez.” 39. De ki: “Ben peygamberlerin il-ki değilim; size de bana da ne yapılacağını ben bilmiyo-rum. Ben ancak bana vahy olunana uymaktayım..........................yım 40..........Sonunda erginlik çağına erince ve kırk yaşına varınca:................................demesi gerekir... SADAKALLAHUL ALİYYUL AZİM...
07 Kasım 2014, 11:09 | Mesaj No:26 |
15 Kasım 2011 | Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım Ahkaf Suresiyle ilgili dar ufkumla sorabileceğim sorularım bu kadar..her zamanki gibi,daimi katılımcı olan Fecr hocama,Nurşen hocama ve sureyi takip eden bütün arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler....isitifade edenlerden olabilmek duasyla..Cumamız Mübarek Olsun...Allah'a Emanet Olun
07 Kasım 2014, 16:16 | Mesaj No:27 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım Alıntı:
| |
07 Kasım 2014, 16:18 | Mesaj No:28 | |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım Alıntı:
Seni sınav zamanında çok yorduk, mihrinaz hocam hakkını helal et, Seninde Cuma'n mübarek olsun.... | |
07 Kasım 2014, 18:08 | Mesaj No:29 | |
15 Kasım 2011 | Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım Alıntı:
sizlerden de rabbim razı olsun...sınav haftam geçti çok şükür... sorularımı rahat rahat hazırlayıp,sunabildim sizlere A llah'ın izniyle..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
07 Kasım 2014, 18:08 | Mesaj No:30 |
15 Kasım 2011 | Cevap: AHKAF SURESİNİ Sorularla Tanıyalım Surenin bize anlatıklarını ,msjlarınıda ayrıca paylaşıcam inşallah
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |