|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 24 Kasım 2014 (19:17), Konuya Son Cevap : 05 Nisan 2016 (18:11). Konuya 28 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
24 Kasım 2014, 19:17 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | KAF SÜRESİNi SORULARLA TANIYALIM... KAF SÜRESİNi SORULARLA TANIYALIM... BİSMİLLAH.. SORU 1..Kaf süresi kaç ayettir a) 44 b) 45 c) 52 d) 112 SORU 2..B u sureye neden kaf süresi denilmiştir ve bu durum hangi ayette geçmektedir.. a)sure KAF ile başladığı için.Bu durum 1. ayette geçer b]surede kaftan deen bi elbisede bahsettiği için ..3 ayette c)KAF harfi islama göre kutsal bi harf olduğu için 17. ayette d)hiç biri.. SORU 3..Daha öncede HAKKI yalanlayan kavimlerin olduğu ve bunlarında adlarının sıralandığı kavimler ve hangi AYETLER de geçmektedir. a) oğuzlar,çinliler,yahudiler [18,21,27 ayetlerde] b)12. Nuh kavmi, Res halkı ve Semûd ,Ad Firavun ile Lût'un kardeşleri,Eyke halkı ve Tübba' kavmi de[12,13,14 ayetlerde] c]bulagrlar,bizanlar,yunanlar[42,35 ayetlerde] d] çekler,ruslar[1,2,5 ayetler] 4.SORU..Kafirler neye şaşmışlardır.hangi ayette geçer bu olay.. a) Gavsların havada uçan uçakları tuttuklarına b]şeyhlerin kendilerine çok uzak olasada oturdukları yerlerinde cihada iştirak ettiklerine c)Aralarından bir uyarıcının gelmesine şaştılar da d)şeyhlerin ete kemiğe bürünüp Allah diye göründüklerine
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
Konu Sahibi bilinmez 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ELFAZI KÜFÜR | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 2 | 739 | 29 Ağustos 2021 23:16 |
BiR SORU | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 19 | 6967 | 19 Aralık 2018 23:11 |
SiZCE HANGİSİ MÜSLÜMAN | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1157 | 18 Aralık 2018 22:55 |
ALLAH A iMAN NASIL OLUR.. | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1306 | 27 Ekim 2018 22:27 |
HELVADAN KANUNLAR ve TEKFİR | Tevhid Ve Şirk Konuları | bilinmez | 0 | 1300 | 03 Ekim 2018 21:57 |
24 Kasım 2014, 19:48 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: KAF SÜRESİNi SORULARLA TAIYALIM...
BİSMİLLAH.. SORU 1..Kaf süresi kaç ayettir a) 44 b) 45 c) 52 d) 112 SORU 2..B u sureye neden kaf süresi denilmiştir ve bu durum hangi ayette geçmektedir.. a)sure KAF ile başladığı için.Bu durum 1. ayette geçer b]surede kaftan deen bi elbisede bahsettiği için ..3 ayette c)KAF harfi islama göre kutsal bi harf olduğu için 17. ayette d)hiç biri.. 1. “Gâf; şanlı Kur’an’a andolsun ki,” SORU 3..Daha öncede HAKKI yalanlayan kavimlerin olduğu ve bunlarında adlarının sıralandığı kavimler ve hangi AYETLER de geçmektedir. a) oğuzlar,çinliler,yahudiler [18,21,27 ayetlerde] b)12. Nuh kavmi, Res halkı ve Semûd ,Ad Firavun ile Lût'un kardeşleri,Eyke halkı ve Tübba' kavmi de[12,13,14 ayetlerde] c]bulagrlar,bizanlar,yunanlar[42,35 ayetlerde] d] çekler,ruslar[1,2,5 ayetler] 12-14. “Onlardan önce Nuh milleti, Ress’lileri, Se-mûd, Âd, Firavun milletleri, Lût’un kardeşleri, Eykeliler, Tubba milleti de yalanlamışlardı; evet; bunların hepsi peygamberleri yalanlamışlardı da tehdidim gerçekleşmişti.” 4.SORU..Kafirler neye şaşmışlardır.hangi ayette geçer bu olay.. a) Gavsların havada uçan uçakları tuttuklarına b]şeyhlerin kendilerine çok uzak olasada oturdukları yerlerinde cihada iştirak ettiklerine c)Aralarından bir uyarıcının gelmesine şaştılar da d)şeyhlerin ete kemiğe bürünüp Allah diye göründüklerine 2- Kafirler aralarından bir uyarıcının gelmesine şaştılar da "Bu şaşılacak bir şeydir" dediler
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
25 Kasım 2014, 19:28 | Mesaj No:3 | |
27Haziran 2011 | Cevap: KAF SÜRESİNi SORULARLA TAIYALIM... Alıntı:
cevaplar doğru...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
25 Kasım 2014, 19:28 | Mesaj No:4 |
27Haziran 2011 | Cevap: KAF SÜRESİNi SORULARLA TAIYALIM...
SORU.5...Surede kafirlerin öldükten sonra tekrar dirilmeyi neye uygungörmeyip uzak görüyorlardı.. a] ellerindeki bilgiye b]akılallarına c] hevalarına d) hiçbiri SORU 6].Surede hak kendilerine geldikten sonra yalanlayanları nasıl tarif ediyor.. a]şımarık b]uyuklayan c]baplı bulundukları otoriteden kopmaya çalışmayan d]şaşırmış bir halde SORU.7].Surede üüzerinde düşünmeye çağırdığı ve hiç bir çatlağın bulunmadığı yer olaralak anlattığı neresidir.. a] Dünyanın kendisi b] Ay c] güneş d]gök SORU 8].Surede Rasulullah a hitaben üzerlerinde zorlayıcı olmadıklarına ne ile öğüt vermesi isteniyor.. a] tasavvuf tkitapları ile b] şeyhlerine zuhurat denilen meçhul bi yerden gelen bilgilerle c]Kuran ile d]bağlı bulundukları anayasa kitabıyla SORU.9]Şeytana uyan müşriklerin,şeytan tarafından nasıl bi hatapla tek başlarına kalacaklarını anlatan ayet hangisidir. a] Müşrikin arkadaşı (şeytan) der ki: Rabbimiz! Ben onu azdırmadım. Fakat kendisi derin bir sapıklık içindeydi. b] ben onu azdırdım ve yinede suçlu odur c]bana uymasaydı,banane d]sizi kandırdım artık birlikte yanacaz kankalar.. SORU 10..Ahiret hayatındaki yeniden dirileşi tasvir edip örneklendirilen ayetler hangileridir. a]13,14 b]9,10. c]22,23 d] 33,34
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
25 Kasım 2014, 20:21 | Mesaj No:5 |
5...Surede kafirlerin öldükten sonra tekrar dirilmeyi neye uygun görmeyip uzak görüyorlardı.. a] ellerindeki bilgiye b]akılallarına c] hevalarına d) hiçbiri 3- Biz öldüğümüz ve toprak olduğumuz zaman mı dirileceğiz? Bu uzak bir dönüştür. SORU 6].Surede hak kendilerine geldikten sonra yalanlayanları nasıl tarif ediyor.. a]şımarık b]uyuklayan c]baplı bulundukları otoriteden kopmaya çalışmayan d]şaşırmış bir halde 5- Doğrusu onlar, hak kendilerine gelince onu yalanladılar. Şimdi onlar şaşırmış bir haldedirler. SORU.7].Surede üüzerinde düşünmeye çağırdığı ve hiç bir çatlağın bulunmadığı yer olaralak anlattığı neresidir.. a] Dünyanın kendisi b] Ay c] güneş d]gök 6- Üzerlerindeki göğe bakmazlar mı ki, onu nasıl bina etmiş ve nasıl donatmışız? Onda hiçbir çatlakta yoktur. SORU 8].Surede Rasulullah a hitaben üzerlerinde zorlayıcı olmadıklarına ne ile öğüt vermesi isteniyor.. a] tasavvuf tkitapları ile b] şeyhlerine zuhurat denilen meçhul bi yerden gelen bilgilerle c]Kuran ile d]bağlı bulundukları anayasa kitabıyla 45-Sen onların üstünde bir zorlaştırıcı değilsin, sadece tehdidimden korkanlara Kur'an'la öğüt ver. SORU.9]Şeytana uyan müşriklerin,şeytan tarafından nasıl bi hatapla tek başlarına kalacaklarını anlatan ayet hangisidir. a] Müşrikin arkadaşı (şeytan) der ki: Rabbimiz! Ben onu azdırmadım. Fakat kendisi derin bir sapıklık içindeydi. b] ben onu azdırdım ve yinede suçlu odur c]bana uymasaydı,banane d]sizi kandırdım artık birlikte yanacaz kankalar.. 27- Yanındaki arkadaşı dedi ki: "Rabb'imiz, ben onu azdırmadım, zaten o kendisi derin bir sapıklık içinde idi." SORU 10..Ahiret hayatındaki yeniden dirileşi tasvir edip örneklendirilen ayetler hangileridir. a]13,14 b]9,10. c]22,23 d] 33,34 33- Görmediği Rahman'dan korkan ve Allah'a yönelmiş bir kalble gelen sizlere, hepinize söz verilen yerdir. 34- "Oraya esenlikle girin; işte sonsuzluk günü budur" denir.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
25 Kasım 2014, 20:26 | Mesaj No:6 |
10. soru hariç diğer cevaplar doğru... 10. soruda Ahiret hayatındaki tekrar dirilişin,dünya hayatındaki meyve[bitki]lerin yetiştirilme ve canlılıklarından bahsderek atıfta bulunulmuş...
25 Kasım 2014, 21:53 | Mesaj No:7 |
SORU 10..Ahiret hayatındaki yeniden dirileşi tasvir edip örneklendirilen ayetler hangileridir. a]13,14 b]9,10. c]22,23 d] 33,34 9- Gökten bereketli su indirdik, onunla bahçeler ve biçilecek taneli ekinler bitirdik. 10- Birbirine girmiş kat kat tomurcukları olan yüksek hurma ağaçları yetiştirdik. 11- Kullara rızık olması için. ve o su ile ölü bir memlekete can verdik. İşte insanların yeniden dirilmesi de böyledir
25 Kasım 2014, 22:34 | Mesaj No:8 | |
27Haziran 2011 | Cevap: KAF SÜRESİNi SORULARLA TAIYALIM... Alıntı:
cevap doğru..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
26 Kasım 2014, 21:17 | Mesaj No:9 |
SORU 11].Allah insana neyden daha yakındır. a] insanın kendisinden b]şah damarından daha yakın c]dünyadan d]ahiretten Soru 12]İnsanın her halini[sözünü] gözetleyen ve yanında bulunan neler vardır.. a] cinler b]periler c]kırklar d]melekler Soru 13].İnsanın öteden beri KAÇTIĞI ŞEY nedir.. a] kendisinden b]bütün insanlardan c]ölüm d]hiçbiri Soru 14.] Geleceği vadedilen gün ne ile başlar.. a]sura üfürülme ile b]son insanında ölümüyle c]son meleğinde ölümüyle d]yaratılan herşeyin öümüyle Soru 15.] Hyara bütün gücüyle engel olan ve şüpkeci,azgınlığın geçtiği ayet hangisidri. a]43 b] 38 c]25 d]hiçbiri
26 Kasım 2014, 22:05 | Mesaj No:10 |
SORU 11].Allah insana neyden daha yakındır. a] insanın kendisinden b]şah damarından daha yakın c]dünyadan d]ahiretten 16. “Andolsun ki insanı Biz yarattık; nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz; Biz ona şah damarından daha yakınız.” Soru 12]İnsanın her halini[sözünü] gözetleyen ve yanında bulunan neler vardır.. a] cinler b]periler c]kırklar d]melekler 17- Çünkü onun sağında ve solunda oturan, her davranışı yakalayıp tesbit eden iki melek vardır. 18- İnsan hiçbir söz söylemez ki yanında gözetliyen, dediklerini zapteden bir melek hazır bulunmasın. Soru 13].İnsanın öteden beri KAÇTIĞI ŞEY nedir.. a] kendisinden b]bütün insanlardan c]ölüm d]hiçbiri 19. “Ölüm sarhoşluğu gerçekten gelir, ey insan, işte bu senin öteden beri korkup kaçtığın şeydir Soru 14.] Geleceği vadedilen gün ne ile başlar.. a]sura üfürülme ile b]son insanında ölümüyle c]son meleğinde ölümüyle d]yaratılan herşeyin öümüyle 20- Sur'a üfürülür. İşte bu geleceği söz verilen gündür. Soru 15.] Hyara bütün gücüyle engel olan ve şüpkeci,azgınlığın geçtiği ayet hangisidri. a]43 b] 38 c]25 d]hiçbiri 25- "Hayra engel olan, saldırgan şüpheciyi."
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |