|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi: 07 Eylül 2007 (22:45), Konuya Son Cevap : 18 Ekim 2024 (13:36). Konuya 4741 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Nisan 2011, 19:57 | Mesaj No:3441 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Anladım hocam İmam Zührî'nin rivâyeti şöyledir: "Oldukça uzun bir müddet Hz. Peygamber (a.s.)'e herhangi bir vahiy gelmedi. Bu müddet içinde Rasûlullah (a.s.) öylesine üzüntülü ve ıstıraplıydı ki, bazen dağların tepesine çıkarak kendisini aşağıya atıp intihar etmeyi aklına getirirdi. Fakat Hz. Peygamber (a. s.) ne zaman bir dağın tepesine çıksa, hemen Cebrail (a.s.) görünür, kendisinin Allah’ın rasûlü olduğunu hatırlatırdı ve böylece üzüntüsü ve elemi bir nebze de olsa dinmiş olurdu" (İbn Cerir). Genel rivyetlere göre alak suersinin ilk 5 ayetinin ardından vahiy kesilmiştir. Daha sonra müddesir sureisnin ilk 7 ayeti inmiştir. BU sürenin 3 yıla yakın olduğunu iki gün evvel bir siyerde okudum şimdi onu hangi siyerden okuduğumu bulamıyorum. Buyrun hocam söz sizin
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
13 Nisan 2011, 20:09 | Mesaj No:3442 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Vahiyle ilgili fetret dönemi 2 tanedir.1.ci dediğiniz gibi Alak suresi ilk 5 ayetinden sonraki zaman ki yaklaşık 3 yıldır.Fakat açık tebliğ başlamamıştı.Ama önemli olan ve hakkında sure(DUHA ve İNŞİRAH) nazil olan fetret dönemi idi ki müşriklerin eline koz geçmişti ve Allah Rasulune "Rabbın seni terketti,sana darıldı" diye kampanya yürüttüler ki bu Rasulullahı ve müminleri sıkıntıya soktu.Bunun üzerine Rasulullahı motivasyon olarak ayetler nazil oldu. ---------------------------- SORU: Kur'an'a göre kimler eşit olmaz? (ayetlerle)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
13 Nisan 2011, 20:36 | Mesaj No:3443 |
14 Aralık 2010 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular 1-Evlerinde Oturanlar ile Yolunda Cihad Edenler”Nisa/94 2-Tayyib-Güzel Şeyler-Helal ile Habis-Kötülük-Haram “Maide/100 3-Gören-Vahye Kulak Veren ile Görmeyen-Vahye Duyarsız Olan “Enam/50 4-Nur-Aydınlık-İslam ile Zulumat-Karanlık-Cahiliyye-Rad/16 5-Adaleti Tesis Eden –Emreden ile Hiç Kimseye Faydalı Olmayan Kimse “Nahl/76 6-Tatlı Su İle Acı “Fatır/12 7-Gölgelik-Cennetin Rahatlığı ile Sıcaklık-Cehennemin Ateşi 8-Rabbına Kulluk Eden ile İnkar Eden-Zümer/9 9-Hasene-İyilik ile Seyyie-Kötülük-Fusulet/34 10-Ehli Kitap Olup da İman Edenler ile İman Etmeyenler Ali imran/113
14 Nisan 2011, 10:05 | Mesaj No:3444 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular
11-Diri-Vahyi Yaşayan ile Ölü-Vahiyden Habersiz(35/Fatır-22) 12-İman Edip Salih Amel Yapan ile Kötülük Yapan (40/Mümin-58) 13-Zaferden Önce İnfak ve Cihad Eden ile Zaferden Sonra İnfak ve Cihad Eden.(57/Hadid-10) 14-Cennetlikler ile Cehennemlikler(59/Hadid-1) 15-Allah’ı Bilen ile Allah’ı Tanımayan(39/Zümer-9) 16-Allah’a ve Ahirete İman Eden,O’nun Yolunda Cihad Eden ile Mescidi Onaran ve Hacılara Su Dağıtan(9/Tevbe-19) 17-Allah Yolunda Gizli ve Açık İnfak Eden İle İnfak Etmeye Güçü Olmayan Köle(16/Nahl-75) 18-Mümin İle Fasık(32/Secde-18) 19-Tek Birisinin Hizmetinde Olan ile Çok Ortaklı-Başlı Yerde Çalışan Kişi(39/Zümer-29) ---------------- Buyrun sıra sizde
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
14 Nisan 2011, 12:25 | Mesaj No:3445 |
14 Aralık 2010 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular
fecr hocam ben bugün çok hastayım siz mevlüt gardaşımla devam edin ben size yetişirim sonra inşallah.
14 Nisan 2011, 14:01 | Mesaj No:3446 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular
Kur'ani Kerim'de Ana Babaya İhsanı Emreden Ayet(ler)
|
14 Nisan 2011, 14:22 | Mesaj No:3447 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular “Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, kendilerine «of!» bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle. Onları esirgeyerek alçakgönüllülükle üzerlerine kanat ger ve: «Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişlerse, şimdi de sen onlara (öyle) rahmet et!» diyerek dua et. Rabbiniz sizin kalplerinizdekini çok iyi bilir. Eğer siz iyi olursanız, şunu bilin ki Allah, kötülükten yüz çevirerek tevbeye yönelenleri son derece bağışlayıcıdır.” (İsra, 17/23-25) “Biz insana, annesine babasına iyi davranmasını emrettik. Zira annesi onu nice zahmetlerle karnında taşımıştır. Sütten kesilmesi de iki yıl kadar sürer. İnsana buyurduk ki: «Hem Bana, hem de annene babana şükret! Unutma ki sonunda Bana döneceksiniz.» Eğer onlar seni, hakkında bilgin olmayan bir şeyi (körü körüne) bana ortak koşman için zorlarlarsa, onlara itaat etme. Onlarla dünyada iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonunda dönüşünüz ancak banadır. O zaman size, yapmış olduklarınızı haber veririm.” (Lokman, 31/14-15)
14 Nisan 2011, 14:27 | Mesaj No:3449 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Musa a.s'ın nubüvvete eriştiği vadinin adı nedir?
Konuyu Toplam 310 Kişi okuyor. (0 Üye ve 310 Misafir) | |