|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi: 07 Eylül 2007 (22:45), Konuya Son Cevap : 13 Aralık 2024 (23:02). Konuya 4747 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Mart 2014, 18:38 | Mesaj No:4571 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular
Kur'an'da geçen melek adları nelerdir?
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
25 Mart 2014, 21:33 | Mesaj No:4572 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular cebrail : “(Ey Resûlüm!) De ki: “Kim Cebrâîl’e düşman ise, artık şübhesiz (bilsin) ki onu (o Kur’ân’ı) senin kalbine, Allah’ın izniyle, kendinden önceki (kitab)ları tasdîk edici ve mü’minler için bir hidâyet ve müjde olmak üzere o (Cebrâîl) indirmiştir.” (Bakara, 97) Eğer ona (peygambere) karşı (ikiniz) birbirinizle yardımlaşırsanız artık şübhesiz ki, O’nun Mevlâsı ancak Allahdır; Cebrâîl, mü’minlerin sâlih olanları ve bunların ardından melekler de (ona) yardımcıdır.” (Tahrim, 4) mikail : “Kim Allah’a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrâîl’e ve Mîkâîl’e düşman ise, şübhesiz Allah da o kâfirlerin düşmanıdır.” (Bakara, 98) isim olarak değilde görev itibariyle geçen israfil,azrail,hafaza melekleri,hamele-i arş umarım soruyu doğru anlamışımdır |
26 Mart 2014, 11:38 | Mesaj No:4573 |
Cebrail ismi Cibril,Ruh ve Ruhul Kudus olarak geçmektedir. İsrafil ve azrail ismi geçmemektedir.Azrail başka bir isimle geçiyor Mikail ismi geçiyor Hafaza melekleri,Hamele-i arş melekleri direkt değil de bunlara işaret eden ayet vardır. Kur'an'da zikredilen başka isimler de vardır. Hangileridir?
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
26 Mart 2014, 12:40 | Mesaj No:4574 |
04 Şubat 2011 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular
malik var zuhruf suresinde geçer 77 - Onlar cehennem bekçisine: "Ey Mâlik! Rabbin artık bizi öldürsün." diye seslenirler. Mâlik de: "Siz böylece kalacaksınız." der. harut ve marut var "Süleyman’ın hükümranlığı hakkında şeytanların (ve şeytan tıynetli insanların) uydurdukları yalanların ardına düştüler. Oysa Süleyman (büyü yaparak) küfre girmedi. Fakat şeytanlar, insanlara sihri ve (özellikle de) Babil’deki Hârût ve Mârût adlı iki meleğe ilham edilen (sihr)i öğretmek suretiyle küfre girdiler. Hâlbuki o iki melek, “Biz ancak imtihan için gönderilmiş birer meleğiz. (Sihri caiz görüp de) sakın küfre girme” demedikçe, kimseye (sihir) öğretmiyorlardı. Böylece (insanlar) onlardan kişi ile karısını birbirinden ayıracakları sihri öğreniyorlardı. Hâlbuki onlar, Allah’ın izni olmadıkça o sihirle hiç kimseye zarar veremezlerdi. (Onlar böyle yaparak) kendilerine zarar veren, fayda getirmeyen şeyleri öğreniyorlardı. Andolsun, onu satın alanın ahirette bir nasibi olmadığını biliyorlardı. Kendilerini karşılığında sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bilselerdi!..bakara 102 iblis i de sayıyormuyuz hocam Hani Rabbin, Meleklere: "Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti. Onlar da: "Biz seni şükrünle yüceltir ve (sürekli) takdis ederken, orada bozgunculuk çıkaracak ve kanlar akıtacak birini mi var edeceksin?" dediler. (Allah "Şüphesiz sizin bilmediğinizi ben bilirim" dedi. Ve Adem'e isimlerin hepsini öğretti. Sonra onları meleklere yöneltip: "Eğer doğru sözlüyseniz, bunları bana isimleriyle haber verin" dedi. Dediler ki: "Sen yücesin, bize öğrettiğinden başka bizim hiçbir bilgimiz yok. Gerçekten sen, herşeyi bilen, hüküm ve hikmet sahibi olansın." (Allah "Ey Adem, bunları onlara isimleriyle haber ver" dedi. O, bunları onlara isimleriyle haber verince de dedi ki: "Size demedim mi, göklerin ve yerin gaybını gerçekten ben bilirim, gizli tuttuklarınızı ve açığa vurduklarınızı da ben bilirim." Ve meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. İblis hariç (hepsi) secde ettiler. O ise, diretti ve kibirlendi, (böylece) kafirlerden oldu.bakara30-34 |
26 Mart 2014, 15:15 | Mesaj No:4575 |
Malik Harut ve Marut İblisi sayma Azrail'in Kur'anda geçen adını da yazarsan tam olacak
26 Mart 2014, 16:44 | Mesaj No:4576 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular |
26 Mart 2014, 18:24 | Mesaj No:4577 |
26 Mart 2014, 18:38 | Mesaj No:4578 |
04 Şubat 2011 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular tmm hocam saymayız sorumu çaldın şaka şaka tabiki abla kişiye yönelik değil sorularımız zaten ben eksik bıraktığım için hocam öyle dedi ama tamamladığın için teşekkür ederim.pc de değildim de ozr* |
13 Mayıs 2014, 13:36 | Mesaj No:4579 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular Allah müminlerden müşriklerin putlarına sövülmesini istemiyor. Neden? Hangi ayette geçiyor?
13 Mayıs 2014, 13:49 | Mesaj No:4580 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Kuranı Kerim Hakkında Sorular
Enam 108 telden yazdigim icin meali veremedim. Kufur edildiginde haddi asarak Allaha kufretmelerine sebebiyet verme ihtimalini ortadan kaldirma.
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
Konuyu Toplam 261 Kişi okuyor. (0 Üye ve 261 Misafir) | |