|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi: 07 Eylül 2007 (22:45), Konuya Son Cevap : 30 Ocak 2025 (13:43). Konuya 4748 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack ![]() | Seçenekler ![]() | Değerlendirme ![]() |
![]() | Mesaj No:1921 |
Durumu: ![]() Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | ![]()
Kur'an'da "kul"(de ki) ile başlayan sureler nelerdir?
|
![]() |
![]() | Mesaj No:1922 |
Durumu: ![]() Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | ![]()
9 tane bulabildim abi ? De ki: "Göklerden ve yerden sizlere rızık veren kimdir? Kulaklara ve gözlere malik olan kimdir? Diriyi ölüden çıkaran ve ölüyü diriden çıkaran kimdir? Ve işleri evirip-çeviren kimdir? Onlar: "Allah" diyeceklerdir. Öyleyse de ki: "Peki siz yine de korkup-sakınmayacak mısınız? (YUNUS/31) Ve de ki: "Şüphe yok, ben apaçık bir uyarıcıyım." (HİCR/88) Ve de ki: "Rabbim, beni (girilecek yere) doğru bir girdirişle girdir ve (çıkarılacak yerden) doğru bir çıkarışla çıkar ve katından bana yardımcı bir kuvvet ver." (İSRA/80) Ve de ki: "Övgü (hamd), çocuk edinmeyen, mülkte ortağı olmayan ve düşkünlükten dolayı yardımcıya da (ihtiyacı) bulunmayan Allah'adır." Ve O'nu tekbir edebildikçe tekbir et. (İSRA/111) Ve de ki: "Hak Rabbinizdendir; artık dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin. Şüphesiz biz zalimlere bir ateş hazırlamışız, onun duvarları kendilerini çepeçevre kuşatmıştır. Eğer onlar yardım isterlerse, katı bir sıvı gibi yüzleri kavurup-yakan bir su ile yardım edilirler. Ne kötü bir içkidir o ve ne kötü bir destektir. (KEHF/29) Ve de ki: "Rabbim, beni kutlu bir konakta indir, sen konuklayanların en hayırlısısın." (MÜ'MİNUN/29) Ve de ki: "Rabbim, şeytanın kışkırtmalarından sana sığınırım." (MÜ'MİNUN/97) Ve de ki: "Rabbim, bağışla ve merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın." (MÜ'MİNUN/118) Ve de ki: "Allah'a hamdolsun, O size ayetlerini gösterecektir, siz de onları bilip tanıyacaksınız." Senin Rabbin, yaptıklarınızdan gafil değildir. (NEML/93) |
![]() |
![]() | Mesaj No:1923 |
19 Ocak 2009 | ![]()
Tutmadı ![]() Ayet sormuyorum,sure sormuştum |
![]() |
![]() | Mesaj No:1927 |
10 Nisan 2008 | ![]()
Cinn Bunlar aklıma geliyor Fecr abi |
![]() |
![]() | Mesaj No:1929 |
10 Nisan 2008 | ![]()
Kurana göre Ümmi kimdir Ayet ile veriniz ?
|
![]() |
![]() | Mesaj No:1930 |
19 Ocak 2009 | ![]() İçlerinde bir takım ümmîler vardır ki, Kitab'ı (Tevrat'ı) bilmezler. Bütün bildikleri kulaktan dolma şeylerdir. Onlar sadece zan ve tahminde bulunuyorlar2/Bakara-78
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 66 Kişi okuyor. (0 Üye ve 66 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Peygamberler hakkında Sorular-Medineweb çalışması | Medine-web | Peygamberler(a.s) | 209 | 15 Şubat 2024 14:44 |
Kuranı kerim ünlü hafızların sesinden/medineweb | MERVE DEMİR | Sesli-Görüntülü-Dinle | 5 | 05 Temmuz 2020 01:18 |
Medineweb Üyelerine Kuranı Kerim Kavramları Testleri | serpil | Kur’an-Kerim Bilgisi | 14 | 05 Eylül 2017 15:59 |
Kuranı Kerim | KardelenGül | Kur'ân-ı Kerim Genel | 0 | 25Haziran 2015 17:09 |
Medineweb Üyelerine Kuranı Kerim Temel Terimleri | serpil | Kur’an-Kerim Bilgisi | 0 | 28 Temmuz 2014 00:49 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
أعوذ بالله من الشيطان الرجيم , بسم الله الرحمن الرحيم Biz insana anne ve babasını (onlara iyilikle davranmayı) tavsiye ettik. Annesi onu, zorluk üstüne zorlukla (karnında) taşımıştır. Onun (sütten) ayrılması, iki yıl içindedir.Hem Bana, hem anne ve babana şükret, dönüş yalnız Banadır.(Lokman 14) | عن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال Iki nimet vardır ki o ikisinde insanlar aldanmışlardır sıhhat ve boş vakit. |
Allah yakacak diye değil, Allah sevmeyecek diye korkulmalı.. Mustafa İslamoğlu |
|