|
Konu Kimliği: Konu Sahibi inzar,Açılış Tarihi: 27 Eylül 2007 (01:28), Konuya Son Cevap : 22 Ağustos 2024 (21:40). Konuya 22 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Eylül 2007, 01:28 | Mesaj No:1 |
hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor/Medineweb hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor/Medineweb mevsimlerin ve mevsimlerin iklimine göre yaratılan bunca meyvenin ve sebzenin Rabbine hamdolsun.. ne güzel bir nimettir karpuz..pek yeme alışkanlığım olmasada evde yaz aylarının vazgeçilmez bir meyvesidir.. hem suyu hemde vücut için gerekli vitamini içinde barındıran bu meyve gerçektende yetişme zamanı düşünülünce insanı tekrar Rabbine yöneltiyor.. zamanlaması öyle güzel ve toprakta olgunlaşması öyle vakitli ayarlanıp bizlere sunulmuşki; yedikçe şükür etmek kaçınılmaz oluyor o sıcacık yaz aylarında.. faydalarınıda okumuş olduk Allah razı olsun.. Rabbim bunca nimet ile bizi donattığın halde şükrümüzü tam anlamıyla eda edemediğimiz için bizleri bağışla..(amin) | |
Konu Sahibi inzar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
iyilik haddi aşarsa kötülük doğurur. | Adap-Edep-Ahlak | Mihrinaz | 2 | 2460 | 26 Şubat 2009 22:12 |
iç alemdeki her mana kabullenmiş değildir. | Adap-Edep-Ahlak | Mihrinaz | 1 | 1954 | 26 Şubat 2009 22:00 |
şiirdir. | Şiirler ve Şairler | _bülbül_ | 3 | 1864 | 14 Şubat 2009 01:47 |
öteler... | Resim/Karikatür | AşıkıZehra | 3 | 1866 | 19 Ocak 2009 15:40 |
halifeye diz çöktüren köle | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Kara Kartal | 2 | 1804 | 07 Aralık 2007 10:18 |
27 Eylül 2007, 07:19 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: meyvelerin gizemi Allah razı olsun üstad... yine bir konuyu tüm sırları ile ele almışsınız... bir insan misali.. doğması, yetişmesi, büyümesi, faydası, zararı... hadisler eşliğinde meyveler ve sırları ... bizleri bir konuda aydınlattığınız için teşekkür ederiz.. nimetler Allah’ın bizler için özel olarak yaratmış olduğu hediyelerdir. Nimetler sonsuz, şükür yok denecek kadar azdır... En büyük nimetlerden biri de, o nimetlerin sahibini unutmamaktır. verdiğin nimetler için Sana sonsuz şükürler olsun Rabbim.. verdiğin nimetlerin şifasından şifa alamayı nasip et Rabbim.. amin. |
11 Mayıs 2008, 14:08 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Alemlerin Rabbi'nden, Şifa Hazinesi Bir Hediye...!
[COLOR=#000080][SIZE=3] [B] İÇİNDEKİLER: [COLOR=#a0a0a0][FONT=Verdana] Posa • A, Bl, B2, B6, C ve E vitaminleri [COLOR=#a0a0a0][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=#002060] • Uçan yağ • Tanen • Organik asidler • Şekerler • Silisyum • Demir • Flor • Fosfor • Manganez • Kükürt. YAN TESİRİ: Ekşi elmayı fazla yemek unutkanlık ve ateş yapar. 1) Güzel kan yapıcı: [COLOR=#a0a0a0][FONT=Verdana][COLOR=#002060][SIZE=3]Elma kürüne devam etmek (günde 1 öğün sadece tatlı elma yemek) güzel kan yapar. Elmayı bolca yemeye devam edilir. 2) Hamile gıdası: Tatlı elma yemek hamilelerin mide bulantısını giderir. Güzel kan yapar, kolay doğum yapmasını sağlar, anne karnındaki bebeği iyi besler. 3) Güzel uyku verici: Gece yatmazdan evvel elma yemek tatlı uyku verir, elma yendikten sonra dişleri mutlaka misvaklayınız. 4) Zayıflama kürü: Günlük 1 öğün elma yemek hazmı kolaylaştırır, şişmanlıktan kurtarır. 5) Beyni açıcı: Elmayı bolca yemek beyni açar. 6) Zararlı ifrazatları (toksinleri) atıcı: Elma kürüne devam etmek vücuttaki zararlı tuzları atar. 7) Cildi güzelleştirici: Gece yatarken 2 elma yeseniz, sabahleyin yüzünüzün beyazladığını göreceksiniz. Elma suyu ile cilt sık sık temizlenir. 8) Sivilce, egzama: Elma kürüne devam edilir. (Bol elma yenir.) 9) Serinletici, susuzluk giderici: Susadıkça elma, hıyar, kavun, karpuz gibi berdi gıdaları yiyiniz. 10) Hazmı kolaylaştırıcı: Elma yemek hazmı kolaylaştırır. (Kabuğunu soymadan.) Bu hazım kolaylaştırıcı etki elma ve hıyar kabuğunda mevcuttur. 11) Böbrek çalıştırıcı: Elma yemek böbrekleri çalıştırır. 12) Bronşit, nezle, anjin: Elma yemeğe devam edilir. Çekirdekleri biriktirilir. Elma çekirdekleri, ayva çekirdekleriyle beraber yalnız elma çekirdeği de olur. Ezilip kaynatılır. Sabahleyin süzülüp balla tatlandırılarak gargara yapılır. Bu çaydan içmeye devam edilir. 13) Kalp ve damar açıcı: Elmanın yeni çıkan filizleri, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandı-nlarak soğuk içilmeye devam edilir. 14) Bağırsak kurtları: Elma çekirdeği, kabak çekirdeğiyle beraber ezilip kaynatılır, sabahleyin süzülüp 1 su bardağı içilir. 1-2 saat yemek yenmez. 1 hafta devam edilir. [B][SIZE=3][COLOR=#002060] [COLOR=#a0a0a0][FONT=Verdana]15) Uçuk, ağız içi iltihapları: Elma yenmeye devam edilir, aç karnına. 16) Mide ülseri: Elma yenmeye devam edilir. 17) Zehirlenme: Elma yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. 18) Sarılık: Elma kürüne devam edilir. 19) Karaciğer güçlendirici: Elma kürüne devam edilir. 20) Halsizlik: Elma şurubuna devam edilir. 21) Kansızlık: Elma şurubuna devam edilir. 22) Çıban: Elma pişirilip çıban üzerine lapası bağlanır. 23) Göz kuvvetlendirici: İçinde A vitamini olduğu için gözleri kuvvetlendirir. 24) Kolesterol: Elmayı kabuğuyla yemek kolesterolü düşürür. 25) Mikrop öldürücü: Kabuğuyla elma yenirse içeriğindeki malik asit mikroplan öldürür. 26) Kusma Bulantı: Hamilelik bulantıları ve normal bulantılara elma yemek çok faydalıdır. 27) Safra düzenleyici: Tatlı elma yemek safrayı düzenler. menzil
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
17Haziran 2008, 00:58 | Mesaj No:4 |
doğal bir agrı kesici kiraz Ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha etkili olan kirazın faydaları saymakla bitmiyor. Böbrek rahatsızlıklarından cilt kırışıklarına kadar pek çok derdin devası kiraz; _ Koleserolü ve kan şekerini düşürmeye yardımcı oluyor, _ Kandaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı oluyor ve kanın temizlenmesini sağlıyor _Romatizma eklem kireçlenmesi ve damar sertliği rahatsızlıklarının tedavisinde destek oluyor _İçerdiği fosfor ile sinirleri kuvvetlendiriyor sakinlik veriyor ve strese iyi geliyor. _Bronşite iyi geliyor(1lt suyun içine bir küçük avuç kiraz sapı kaynatılıp demlenir ,günde 3,4 fincan içilir _İçerdiği bazı bileşenler ile diş çürümelerini önlüyor _Avitamininin önemli bir kaynağı olan karoten sayesinde göz sağlığımızı koruyor _Hazmı kolaylaştırıp kabızlığa iyi geliyor _Aşırı ilaç tüketimi ile zorlanan karacigerde oluşan yükü hafifleterek iyileşmesine yardımcı oluyor _İçerisinde uyku verici bir madde olan melatonin ile rahat bir uyku saglıyor Bağırsakları zayıf ve yüksek tansiyonu olanların kirazı dikkatli tüketmeleri gerekir. | |
17Haziran 2008, 04:09 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: doğal bir agrı kesici kiraz Diğer faydalarınıda biz ekleyelim.Selsebil teşekkürler.. Meyvesi taze olarak yenir. Hoşaf,reçel ve konservesi yapılır. Kiraz ağacı kabuğu kabız ve ateş düşürücü, çiçekleri göğüs yumuşatıcı, yaprakları ise müshil olarak kullanılmaktadır. Yunan mitolojisinde karşılığı doğum ve yenilenme, Çin'de ise ölümsüzlüktür. Kirazın sadece meyvesi değil, kökleri, kerestesi, kabuğu, zamkı, yaprakları, çiçekleri, çekirdeği ve meyve sapları da insanlar tarafından kullanılmaktadır. Kiraz esas olarak meyvelerinin taze ve kurutulmuş olarak tüketilmeleri ile ayrıca, reçel, yemek, konserve ve dondurulmuş gıda olarak soframızda yerini almaktadır. İdrar söktürücü özelliği ile böbreklerin dostu olan kiraz, vücutta biriken zahirli maddelerin karaciğer ve böbrek yoluyla dışarı atılmasını sağlıyor. Bu sayede yaş olarak tüketilen kiraz meyvesi ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de kullanılıyor. Kiraz meyvesinde bulunan kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği ve varsa zamanla döktüğü, ayrıca safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olduğu bilinmektedir. İdrar söktürücü özelliği dolayısı ile vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olduğu ve bu şekilde zayıflamaya da yardımcı olduğu bilinmektedir. Aspirin yerine kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor. Kirazda bulunan levüloz adlı şekerin rahat sindirilmesi nedeniyle, şeker hastaları da rahatlıkla kiraz yiyebiliyor. Kirazın bir diğer önemli özelliği ise kabızlık giderici olması. |
18Haziran 2008, 00:41 | Mesaj No:6 |
Cvp: doğal bir agrı kesici kiraz kirazla ilgili birde formül cilt lekeleri için vereyim _4 adet kiraz (ezip kabuk ve çekirdekleri çıkarılır _1tatlı kaşığı bal _1tatlı kaşıgı susam yağı bütün malzemeleri karıştırıp haftada bir gün cildinize sürüp 30 dk bekletin daha sonra ılık suyla yıkayın kırışıklık içinde kiraz suyunu yüz ve boyun bölgesinde kullana bilirsiniz | |
20Haziran 2011, 20:11 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: doğal bir agrı kesici kiraz
SÜBHANALLAH RABBUL ALEMİN yarattığın her nesnede A dan Z ye tılsımlar saklı ....
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
02 Temmuz 2011, 15:59 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
Hafızayı kuvvetlendirmek için elma yiyin. Yeni bir çalışmaya göre elma, beyin hücrelerinin hafıza kaybına yol açacak şekilde zarar görmesini engelliyor ve dolayısyla Alzheimer hastalığını da bir şekilde engelliyor. Massachusettes Üniversitesi araştırmacıları elma da ve elma suyundaki antioksidan özelliklerin beyin hücrelerine oksidasyonun verdiği zararları önleyebileceğini ve kişilerin yaşlılık döneminde keskin bir zekaya sahip olabileceğini belirtmiştir. Araştırmacılar elma suyunun ve elmanın dengeli bir beslenme ile birlikte beyni oksidasyon stresinin zararlarından koruyabileceğini söylüyorlar. Dolayısıyla bizlerin bu gibi antioksidan yiyecekleri tüketmemiz gerekiyor. Günde iki ila dört elma yemek gerekiyor. Elma hafızayı güçlendirmenin yanı sıra zayıflamaya yardımcı oluyor ve bağışıklık sistemini güçlendiyor. Demir eksikliğine iyi geliyor, bağırsak kanserine karşı koruyor, zararlı kolestrolü azaltıp yararlı kolestrolü yükselterek kalbe destek sağlıyor.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
23 Temmuz 2011, 09:27 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
En Tehlikeli 10 Yiyecek!... Bu yiyecekleri tüketirken dikkat edin!... Amerikan Pediatri Akademisi, özellikle çocuklar için tehlikeli olabilecek 10 yiyeceği şöyle sıraladı: 1- Sosis: Akademi, 10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini söylüyor. 2- Fugu Balığı: Kâğıt kadar ince dilimler halinde satılan fugu balığında tetrodoksin adlı, oldukça etkili bir zehir bulunuyor. Bu balığı pişiren şefler özel eğitim alıyor. 3- Ackee Meyvesi: Batı Afrika ve Jamaika'da yetişen meyve kesildikten sonra kabuğunun kırmızıya dönmesi beklenmezse koma veya ölüme yol açabiliyor. 4- Fıstık: Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var. Ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor. 5- Yeşillik: Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşilliklerin iyi yıkanmaması bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor. 6- Işgın: Bu Asya kökenli bitkiden fazlaca tüketildiğinde bitkideki toksinler zehirlenmeye yol açıyor. 7- Ton Balığı: Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen çok fazla yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek kalp hastalıkları riskini artırıyor. 8- Manyok: Nişastası yapılan bu köklü bitki de eğer doğru tüketilmezse siyanür üreterek zehirlenme riski yaratıyor. 9- Kahve: İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor. 10- Mantar: Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere ve hatta halüsinasyonlara neden oluyor.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
23 Temmuz 2011, 09:45 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
Vücudumuz her gün düzenli olarak birçok vitamine ihtiyaç duyar, özellikle kış aylarında C vitaminin önemi iki katına çıkıyor. A Vitamini: Vücudun gelişmesi, göz sağlığı, solunum sistemi ve sağlıklı bir cilt için gereklidir. Karaciğer, yağsız et, süt, tereyağı, yumurta, yeşil ve sarı sebzelerde bulunur. B Vitamini: B-1, B-2, B-6 ve B-12 vitaminlerini içine alan gruptur. İştah, sindirim ve sinir sistemi için gereklidir. Tahıllar, yağsız et, böbrek, yürek, beyin, yer fıstığı, tavuk, ceviz, yumurta, kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda bulunur. C Vitamini: Vücudun direncini artırır, mikrobik hastalıktan korur, dokuların ve diş etlerinin sağlığı için lâzımdır. Portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, çilek, kavun, taze kırmızı ve yeşil biber, beyaz ve kırmızı lahana, maydonoz, kuşburnu ve yeşil sebzelerde bulunur. D Vitamini: Kalsiyum ve fosforun emilerek vücuda faydalı bir hale gelmesi, kemiklerin gelişmesi için lâzımdır. Balıkyağı, süt ve tereyağında bulunur. E Vitamini: Büyüme ve üreme için gereklidir. Buğday, pirinç, mısır, darı, çavdar, marul, soya, yerfıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, ceviz, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, pamukyağı ve yeşil sebzelerde bulunur. K Vitamini: Kanın normal sürede pıhtılaşması için gereklidir. Et, karaciğer, domates, kabak, karnıbahar, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde vardır. Kalsiyum ve fosfor: Peynir, yumurta sarısı, yağsız et, süt, yoğurt, lahana, limon, maydonoz, soya, dereotu, badem, tahin ve susamda bulunur. Yiyeceklerin emilerek vücuda yararlı hale gelmesi için ikisi birlikte alınmalıdır. Biri olmazsa, diğeri işe yaramaz. Potasyum: Et, balık, muz, greyfurt, portakal ve patateste bulunur. Sodyum ve klor: Sofra tuzunda vardır. Hücreler, idrar, ter ve kan için gereklidir. Yemeklerin dışında ayrıca kullanmak gerekmez. İyot: Deniz balıkları, deniz bitkileri, deniz tuzu ve balıkyağında bulunur. Vücut ağırlığını sağlayan troid bezi için gereklidir. Demir ve bakır: Karaciğer, beyin, yürek, böbrek, yumurta, et ve balıkta vardır. Sayılan yiyeceklerde ikisi birden bulunur, kanın oksijen taşıması ve karbonhidratı atması için gereklidir. Magnezyum: Kuru fasulye, soya ve yeşil sebzelerde bulunur. Sinir sistemi için gereklidir. __________________
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Duasız Kul neye Yarar?/medineweb | Esma_Nur | Dua Bölümü | 2 | 21 Eylül 2021 12:15 |
Hangi kedi meyve suyunu ilk olarak içer? (Zeka Sorusu) | FECR | Bilmece ve Bulmacalar/Zeka Oyunları | 14 | 09Haziran 2018 16:32 |
MUCİZEVİ BIr MEYVE- Medineweb | Mihrinaz | Sağlık | 0 | 26 Ekim 2017 09:58 |
28.Hazıran'da Berlin'de Ön lisans seçme sınavında hangi sorular geliyor | Çiçekdağlı | İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar | 2 | 17Haziran 2014 15:56 |
Neye Niyet Neye Kısmet | FECR | Kur'ân-ı Kerim Genel | 1 | 31 Aralık 2011 17:58 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|