|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi: 30 Nisan 2017 (01:28), Konuya Son Cevap : 07 Mayıs 2017 (00:50). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Nisan 2017, 01:28 | Mesaj No:1 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | Hep iyi olmayı istiyoruz Hep iyi olmayı istiyoruz hep iyi olmayı bekliyoruz... hep iyi olmayı bekliyoruz bu hayatta , burasının bir sınav dünyası olduğunu insan ne kadar çabuk kabul ederse o kadar teslimiyet olur insanı var edene, hep itirazlarla gebe mi olmalı ömür yoksa şükürlerle hamdlara mı dolmalı insan her insanın iki seçeneği var.. Rabbimizdir bunu diyen ya kul olur bu dünyada ki sınavlarını kazanırsın,ya da isyan edip şeytana yol alırsın... insanın mükemmel olamayacağı gibi mükemmel bir hayat ummamalı Rabbinden düşün Rabbin en çok sevdiklerini sınava tabi tutar sevmediklerini dünyanın nimetlerini yaşadır ahirette nasipsiz bırakır.. bazen öyle çıkılmaz hal alır ki ..insanın hayatında bir çok şey sorunları olgunlukla karşılayaçağımıza,zorlukla,şikayetlerle karşılıyoruz her şey yolunda gitsin,dört dörtlük olsun hep bizden üstününe bakarız,hep isteklerimize sahip olmak isteriz bizden düşüğüne bakıp ibret almayız hiç bir sorun olmasın,sorunsuz olsun hayatım isteriz ne yürüdüğün yollarda engel olsun, ne gönlüne elem uğrasın hep iyi olmayı istiyoruz bu hayatta peki sınav bunun neresinde peki sabır bunun neresin de peki Rabbe kul olman bunun neresinde insan sormalı hep kendine .. Rabbim için ne kadar varım,sabrımla,kulluğumla,amellerimle, dünya için ne kadar varım,geçici olduğunu bilip ona göre bakmalıyım bu aleme ebedi kalmayacakmış gibi hiç bir sorun bitmez nefes aldığın sürece sadece biri başlar biri biter, dünya meşgaleleri sıkar ruhunu unutma,Kalpler yanlız Allahı anmayla mutmain olur.rad 28 ve ayetler gelmeli hep aklına Rabbin ne diyor diye angebut süresi 2. İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece «İman ettik» demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar? 3. Andolsun ki, biz onlardan öncekileri de imtihandan geçirmişizdir. Elbette Allah, doğruları ortaya çıkaracak, yalancıları da mutlaka ortaya koyacaktır. |
Konu Sahibi Sükutu-Ezber 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Bu Adem sensin ey insan! | Kur'ân-ı Kerim Genel | Sükutu-Ezber | 0 | 24 | 29 Kasım 2024 13:20 |
İncelik herkesin harcı değil | Sükutu-Ezber | Vasat | 2 | 72 | 21 Kasım 2024 14:07 |
Günahı yüze vurmak kolay | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 51 | 20 Kasım 2024 18:23 |
Suriyeli sanmıştım | Serbest Kürsü | Kara Kartal | 2 | 61 | 17 Kasım 2024 16:04 |
Uyanmak zorundayız! | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 50 | 13 Kasım 2024 00:36 |
30 Nisan 2017, 14:36 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Rabbim için ne kadar varım,sabrımla,kulluğumla,amellerimle, dünya için ne kadar varım,geçici olduğunu bilip ona göre bakmalıyım bu aleme ebedi kalmayacakmış gibi hiç bir sorun bitmez nefes aldığın sürece sadece biri başlar biri biter, dünya meşgaleleri sıkar ruhunu unutma,Kalpler yanlız Allahı anmayla mutmain olur.rad 28 Yureginize sağlık...Nefes aldiģın surece dertler bitmez.Ve kalpler Allah'ı anmayla mutmain olur. Ne ćok unutuyoruz imtihan dunyasında oldugunuzu ve ne cok önemsiyoruz kendi sorunlarımizı... Oysa hangisi geçmiyor ki...Rabbim baskasınin derdiyle dertlenme ferasetini nasibeylesin hepimize.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
07 Mayıs 2017, 00:50 | Mesaj No:3 | |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | Alıntı:
Rabbim islamda ömrümüzu sabit kılsın inşallah,,, duana yürekten amin amin amin inşallah,,:-) | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |