|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi: 04 Ağustos 2019 (01:20), Konuya Son Cevap : 04 Ağustos 2019 (12:35). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Ağustos 2019, 01:20 | Mesaj No:1 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | Kalk silkelen Kalk silkelen Allah için biz değerli Müslümanlarız bizi rahmetinden ayırmak istemiyor İstiyor ki cennetine girelim hep Biz ise.. bazen isyanımızla Çokça nankörlüğümüzle Nimetlerin kıymetini bilmeyişimizle Hep bana* imkan olsun bencilliğimizle Bazen gereksiz bir düşünce Zengin olayım fakirlere dağıtacağım boş avuntumuzla oyalanıyoruz Oysa Rabbimiz bizden senin 100 liran varsa 90 lirayı ver demiyor Gönlünden geçen sadakanı ver diyor... Zorlama yok Dünyaya neden geldiğimizi bilgisizliğin de İmtihanları kabul etmeyişimizle ELHAMDÜLİLLAH Müslümanım bitti olmayacağını bilmeyişimizle Oysa Rabbimiz buyuruyor.. Ankebut 2.ayet .ayet İnsanlar, “İnandık” demekle imtihan edilmeden bırakılacaklarını mı zannederler. Ankebut 3.ayet ayet Andolsun, biz onlardan öncekileri de imtihan etmiştik. Allah, doğru söyleyenleri de mutlaka bilir, yalancıları da mutlaka bilir. Sabrın büyük bir kalkan olduğunu bilmiyoruz Sabır derler sıkıntının ilk anında isyana dair en ufak bir kelimenin söylenmemesidir Sabır neden ben demeden Senin düşüncen kendinden öte bakmak Başka insanları kıyaslayıp mutsuz oluyorsun Oysa içini bilmiyorsun, yaşantısından, geçmişinden haberin yok, belki de senden daha çok dertlidir Belki de tebessümleri insanlara yansıyan şikayet etmeme kalkanıdır nereden bileceksin,,, Rabbimiz bizi Kendine kul olsun diye yarattı Gördüğün herşeyi sana hizmet etsin diye var etti Sen ise şükür yerine küçük bir imtihan da bunalıyorsun Dilinde hemen bildik sözler Beni mi buldu bu dertler Hiç mutlu olamayacak mıyım Ne zaman bitecek bu sıkıntılar Bıktım bu hayattan Şikayetler o biçim say say bitmez Rabbine sarılmıyorsun, Rabbine darılıyorsun Bilmelisin ki dünyada sıkıntılar içinde olan insanlar var aklına, hayaline gelemeyecek kadar Tek sen değilsin imtihanlar da Gün gelir utanırsın halinden Haya edersin dert edindiklerinden O zaman kalk silkelen Kulluk zamanı, zamanın geçmeden,,, sükutu/ezber 03.08.2019
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
Konu Sahibi Sükutu-Ezber 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Günahı yüze vurmak kolay | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 25 | 20 Kasım 2024 18:23 |
Suriyeli sanmıştım | Serbest Kürsü | Kara Kartal | 2 | 45 | 17 Kasım 2024 16:04 |
Uyanmak zorundayız! | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 41 | 13 Kasım 2024 00:36 |
Tanımını başkalarının gözünde arama | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 39 | 13 Kasım 2024 00:09 |
Bazı şeylerin içimizde Tutsak | Kur'ân-ı Kerim Genel | Vasat | 11 | 325 | 02 Kasım 2024 14:07 |
04 Ağustos 2019, 12:35 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Araf 168 Ve onları yeryüzünde birçok ümmetlere ayırdık. İçlerinde iyi olanları da vardı, olmayanları da. Onları biz, bazan nimetlerle, bazan da musibetlerle imtihana çektik. Sonunda belki hakka dönerler diye. Yüreğine sağlık kâtibemiz Ah bi bilsek her şeyin imtihan olduğunu..Ne dert kalir ne de tasa..Allah için vermeyi unuttuk, dünya için evlat için mal edinip biriktirir olduk. Bize kalmayacak dünya için, mal yığma derdindeyiz. Aklimizi ve vicdanimizi bir silkeleyip, tozdan arindirmamiz şart. Belki ozaman diriliş ruhunu yakalr, bu dünya nimetlerinden faydalanip, şukrunu herdaim bilen, Allah için harcayan tek dunyali yaşamayan müminler halini alabiliriz inşallah. ..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |