|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Sükutu-Ezber,Açılış Tarihi: 21 Kasım 2024 (14:07), Konuya Son Cevap : Dün (11:08). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Kasım 2024, 14:07 | Mesaj No:1 |
Medineweb Editörü Durumu: Medine No : 41016 Üyelik T.:
08 Nisan 2014 | İncelik herkesin harcı değil İncelik herkesin harcı değil Bu gün arkadaşlarım ile arkadaşımızın ev eşyası bakması, alması için bir yere gitmeyi düşündük. Hazırlanıp arkadaşımızın taksisi vardı onunla gidecektik. Biz 2 kişi garajın karşında beklerken, arkadaşımıza sen sür demiş bilmesine rağmen,, 🙃 Araba gelince arka koltuğa binmeye çalışırken arkada olduğunu gördüm taksinin sahibini. -Ona dedim niye arkaya oturdun -Dedi ki sana araba dokunuyor ya o yüzden ön koltuğu sana bıraktım... O an şaşırdım ve çok memnun oldum, Teşekkür ettim Allah razı olsun dedim güzel düşüncesi için🙃 Giderken İçimden çok dua ettim Allah karşısına senin güzel düşüncen gibi insanlar çıkarsın vs..yani bir sürü dua ettim🙃 O anda düşündüm arkadaşımın o düşüncesi beni çok sevindirmişti. bazen biz insanlar insanların hassas olduğu konularda ince düşünmesi ne kadar hoş, öyle çok büyük şeylere yapmaya gerek yok benim yaşadığım gibi. İnsanların hassas olduğu her türlü konulara rahatsız etmemek için ince düşünceli olmak zor değil.kimileri için çok zor. Bazen özellikle her ortamlarda karşımızdakinin rahatsız olacağı konuları açarız, rahatsız olacağı şey şeyleri söyleriz temcit pilavı gibi ısıtıp, ısıtıp önüne koyarız veya rencide etmek için elimden geleni yaparız ama bilinçli,ama bilinçsizce. Toplum olarak gereksiz şeylere meraklıyız, bir de çok soru sorarız bıkmadan usanmadan karşımızdaki üzülmüş mü, rahatsız olmuş mu umursamadan. İnsana cidden bıkkınlık geliyor aynı düşüncelerden, aynı hareketlerden, aynı sorulardan. Bunu başka şeyler ile çoğaltmak mümkün,,,, Bu da gösteriyor ki incelik, ince düşünmek herkesin harcı değil vesselam,,,, 🙃
__________________ *Önemli olan kalp efendim edebi,hayayı, imanı, riyayı Rabbinden korkmasını dürüst olmayı kendinde barındırır,,,, *Eyy gönül...!! yarın Rabbinin huzurunda nasıl çağırılmak,anılmak istiyorsan bu dünya da ona göre yaşa derim,,, "Bir Hiç" |
Konu Sahibi Sükutu-Ezber 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
İncelik herkesin harcı değil | Sükutu-Ezber | Vasat | 2 | 40 | 21 Kasım 2024 14:07 |
Günahı yüze vurmak kolay | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 36 | 20 Kasım 2024 18:23 |
Suriyeli sanmıştım | Serbest Kürsü | Kara Kartal | 2 | 48 | 17 Kasım 2024 16:04 |
Uyanmak zorundayız! | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 45 | 13 Kasım 2024 00:36 |
Tanımını başkalarının gözünde arama | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 0 | 42 | 13 Kasım 2024 00:09 |
21 Kasım 2024, 19:35 | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 |
Vahyin ayetlere nakş edilen nezaket kuralları; “Kavlen sedîda”: doğruyu söyle. “Kavlen Kerîma”: güzel söz söyle. Gönül alıcı, keremli söz söyle. “Kavlen ma’rûfa”: Yerinde ve uygun söz söyle. “Kavlen beliğa”: Beliğ ve tesirli söz söyle. “Kavlen meysûra”: Gönül alıcı söz söyle. “Kavlen leyyinâ”: Suyun akışı gibi yumuşak söz söyle. hatta daha ilerisi Allahın hz musa'ya taha 44 te azgın zalim kafir katil ve bilimum her ağır hakareti hakkeden firavuna bile yumuşak söz söyle emredilmesi vahyin nezaket terbiyesi değil mi? ince düşünmek herkesin harcı değil ama müminin harcıdır.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
Dün, 11:08 | Mesaj No:3 | |
Durumu: Medine No : 62825 Üyelik T.:
12 Ekim 2023 | Alıntı:
Empati bu konuda çok öne çıkıyor. "Bu durumda ben olsaydım, beni ne mutlu ederdi" diye insan kendine sorduğunda, "herkesin ihtiyacı olan, onları en mutlu edecek detayları" bizzat kendi duyguları üzerinden anlayabilir oluyor. Geriye kalan ise: varsa uygulama imkânı uygulamak Bilhassa bu örnekteki gibi küçük iyilikler, insanın kendini yormadan kazanabileceği çok güzel sevap kaynakları. Biraz empati ve karşılığında: öncelikle tabi ki sevap; ardınca korunmuş, içtenlik katan yakın bağlar
__________________ Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla "Andolsun biz bu Kur’an’ı, iyice anlaşılıp öğüt alınabilmesi için kolaylaştırdık. O halde düşünüp öğüt alacak kimse yok mu?" [Kamer Suresi 17, 22, 32 ve 40. Ayetler] | |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |