|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AlimOğlu,Açılış Tarihi: 28Haziran 2012 (13:55), Konuya Son Cevap : 17 Kasım 2013 (20:27). Konuya 115 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
01 Ocak 2013, 01:09 | Mesaj No:81 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol'a İman
Başlık gerçekten itici ve art niyet kokuyor.tüm konuları okuyacak kadar zamanım olsa keşke. 1-yalnız kuran mantığı sahibini köreltir.çıplak peygambderden desteksiz ayetlere yaklaşmanın vahim sonucu budur işte.verilen ayet ile o hadis çakışıyor demek gerçekten gülünç! alanında mutehasıs olan 4 mezhep imamları(ki bunlardan imam malik muhadistir) o hadisi kitabına alıp kabul etmişse,azcık düşünmek lazım değilmidir ? Haşa ya bu imamlar çok cahil yada sen çok alimsin zülküf.klasik ezber bir cevap oldu biliyorum lakin az düşün derim. 2-evet şirkle mucadele cehd cihad lazım.kişileri rezil kepaze etmek cihad değildir.olsa olsa nefsi emareyı tatmin etmektir.İslam ki putlara saldırı,hakaret,aşağılamayı yasaklamışken...ben kıble ehliyim,Aiman etmişim Allaha,secde ediyorum diyen bir alimi katıksız şirkle suçlamak gerçekten ürkütücüdür.Kuran ebu lehebi hedef almadı,ebu lehebleşmeyı hedef alınmasını öneriyor.eğer hedef ebu leheb olsaydı "leheb süresi" onun ölümü ile iptal nesh edilmesi gerekir değilmiydi ? 3-Hz peygamber cemaatin içinde beli tanınmış munafıklığı aşikar olan abdullah bin ubeye direk ikaz hitap etmemiştir."bazılarınıza ne oluyor ki..." hitabı ile genel konuşmuş ki herkes hissesine düşeni alsın. 4-ben babamın anamın öğretmenlerimin amcamın dayımın nenemin dedemin elini hep öptüm....Allah aşkına insanda sabır kalmıyor,ne yapmak istediğinide inan sende bilmiyorsun. Allahım bize sabır zülküf kardeşimizede feraset nasip et.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
01 Ocak 2013, 01:35 | Mesaj No:82 | |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol'a İman Alıntı:
forum sayfasında da bu başlığı görmekten çok sıkıldım amma velakin değişen bişey yok Ayrıca o resimlerini koyduğunuz insanları zerre kadar tanımadığınıza eminim bilinmez,tanısaydınız yapmazdınız Allah bu dostlarına atılan iftiraları görürü elbet bende şu dakkadan sonra karar verdim değil bu başlıklara yanıt vermeyi açıp okumayacağım bile çok üzüldüm çünkü uzgn hayırlı geceler
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... | |
01 Ocak 2013, 09:52 | Mesaj No:83 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol'a İman Yanlışlar, hatalar, günahlar yani batıl olan şeyler üzerinden dini anlatmak, Hakkı anlatmaya çalışmak fayda vermez. İnsanlara Hakkı anlatmak, Hakkı sevdirmek, Kur'an'ı ve Peygamberin örnekliğini anlatmak varken, toplumdaki hatalar, günahlar, şirkler üzerine dini anlatmayı öncellemek nebevi metotla ne kadar uyumlu olabilir? Toplumdaki şirk ve hatalarını tek tek ortaya koymak yerine, Hakkın ortaya konulması gerekir. Zaten Hakk ortaya çıkınca Batıl yok olup gidecektir. Doğrular insanlara anlatılırsa , yanlışlar zaten kendiliğinden belli olur, o zaman insanların yanlışlarını, hatalarını anlamaları ve o hatadan dönmeleri daha kolay olur.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
01 Ocak 2013, 13:33 | Mesaj No:84 | |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol'a İman Alıntı:
| |
01 Ocak 2013, 13:52 | Mesaj No:85 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol'a İman Alıntı:
El öpme mevzusuna gelince bunu daha öncede konuştuk,yalnız tarikat ve tasavvufta EL ÖPTÜRENLERİN,bunu havasından yaptıkları gün gibi aşikardır,yoksa öyle toplumun,önünde TOPLULUĞA ELİNİ UZATIP,BÜYÜK KÜÇÜK DEMEDEN EL ÖPTÜRMEK,hiçte masumane bi tavır değil ve TAKVA,TEVAZU,NEFİS TERBİYESİ HİÇ DEĞİLDİR,Allahını seviyorsan haksız mıyım...[ki ben sizin bu durumlarda adil davranacağınıza inanıyorum].. Konuyu gelince,konuyu ben açmamışım ve ilk baştada ben yorum yapmamışım,ilk yorum yapanların biri YİTİK SEVDADIR,en son mesajıylada hiç uyuşmamış şekilde tavır,yani hep yaptığı patinajı yapmıştır..neyse konuyu ben açmamışım,daha sonra konuyu devam ettirmek isteyen ve savunma ,YAPANLARA KARŞI BENDE YAZMIŞ,ÇİZMİŞİM,yani ben değil konuyu tekrar,tekrar gündeme getirenler sadece itiraz edenlerdir... ha son olarak elini öptüğümüz insanların,ELİNİ Bİ ÖPMEYİN BAKIN,NASIL KÜKRÜYORLAR,ÖFKELERİNDEN ve büyüklük,kibir taslamalarından,ha öfke ile kükremeyenlerin eli öpülür işte o zaman...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
01 Ocak 2013, 13:54 | Mesaj No:86 | |
27Haziran 2011 | Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol'a İman Alıntı:
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
01 Ocak 2013, 14:26 | Mesaj No:87 | |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol'a İman Alıntı:
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. | |
01 Ocak 2013, 14:31 | Mesaj No:88 |
Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol
siteye yeni üye oldum karşılaştığım ilk yazı bu oldu ve inanın üzüldüm, gönül ister di ki bu kadar insan daha mühim bir mesele için bu alana toplansaydınız. | |
01 Ocak 2013, 14:35 | Mesaj No:89 |
27Haziran 2011 | Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol du be ğer hatı,,,nasıl konu istersen,ahlaki yapıda burda var,siteyi bi dolaş görürsün,bu tür konularad TUZ VE BİBERİDİR..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
01 Ocak 2013, 14:40 | Mesaj No:90 |
Cevap: Menzil tarikatı şeyhi Fevzeddin Erol | |
Konuyu Toplam 66 Kişi okuyor. (0 Üye ve 66 Misafir) | |