Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tatlılar

Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi:  24 Mayıs 2018 (13:38), Konuya Son Cevap : 24 Mayıs 2018 (13:38). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Mayıs 2018, 13:38   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.766
Konular: 697
Beğenildi:8595
Beğendi:10225
Takdirleri:28131
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "Cevizli Midye Tatlısı"/medineweb mutfağı

"Cevizli Midye Tatlısı"/medineweb mutfağı

Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
3, 5 su bardağı un
Bir çimdik tuz

Üzeri için :

3 yemek kaşığı tereyağı
İçi için:

İri parçalı ceviz (Yeteri kadar)
Şerbeti için

4 su bardağı şeker
3, 5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı
Merhaba hanımlar. Benimde en başta yapmaya korktuğum bir tarifti ama oldukca kolay bi tatlı.

Öncelikle yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve sütü bir kaba alıp çırpıyoruz.
Üzerine nişasta, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru uzun bi şekilde yuvarlanıp 12 eşit parçaya bölüyoruz.

Beze yapıp üzerini kapatarak 15 dk dinlendiriyoruz.
Dinlenen bezelerimizi nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp aralarına nişasta serperek üst üste koyuyoruz. En üste nişasta koymuyoruz.
Daha sonra üst üste koyduğumuz tabak büyüklüğündeki hamuru tekrar merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.

Açtığımız hamuru rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz.
Sardığım hamuru bir parmak kalınlığında kesiyoruz.
Her parçayı merdane yardımıyla avuç içi kadar açıp cevizi ekleyerek hamuru çok bastırmadan kapatıyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerine erittiğimiz tereyağını kaşıkla dökerek 200 C fırına veriyoruz iyice kızarana kadar pişiriyoruz.

Tatlımı fırına koyunca şerbetini hazırlıyoruz.
Şeker ve suyu tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayınca limon suyu ekleyip iki üç dk daha kanatarak ocağı kapatıyoruz.
Tatlımı pişince ikisini de ılık olacak şekilde şerbetini ekliyoruz. Birkaç saat dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz..

Afiyet olsun..
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
TUZSUZ NAFiYE Kurabiyeler su damlası 7 294 01 Kasım 2024 20:21
< Hangi şık > Forum Oyunları Esma_Nur 31 3037 16 Nisan 2024 23:11
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? Salatalar su damlası 0 183 17 Mart 2024 18:01
Yalancı Tarhana Çorbası Çorbalar Kara Kartal 3 225 17 Mart 2024 17:56
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi Et Yemekleri su damlası 0 219 16 Mart 2024 15:39

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
"Midye Tatlısı "/medineweb su damlası Tatlılar 0 04Haziran 2018 12:44
"Kadayıf Tatlısı (Fındıklı) "/medineweb mutfağı su damlası Tatlılar 4 30 Mayıs 2018 23:15
"Cevizli Biber Yoğurtlaması "/medineweb mutfağı su damlası Salatalar 0 29 Mayıs 2018 18:19
"İncirli Etimek Tatlısı"/medineweb mutfağı su damlası Tatlılar 2 09 Kasım 2017 13:29
"Sebzeli Midye Börek"/medineweb mutfağı su damlası Börekler ve Hamur İşleri 0 11 Ekim 2017 16:12

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.