Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tatlılar

Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi:  02 Mayıs 2021 (18:36), Konuya Son Cevap : 02 Mayıs 2021 (18:36). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen su damlası
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 02 Mayıs 2021, 18:36   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 10.869
Konular: 697
Beğenildi:8517
Beğendi:9999
Takdirleri:27901
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Çıtır Burgulu Baklava

Çıtır Burgulu Baklava

Malzemeler
1 paket baklavalık yufka (450 gr)
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Üzeri için ;

1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için ;

3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 dilim limon suyu

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. İsterseniz bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Şeker ve suyu tencereye alıyoruz biraz karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.
Yaklaşık 20 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ediyoruz ve 5 dakika daha kaynatıyoruz.
Şerbet oda ısısına gelince buz dolabına kaldırıyoruz.
Tereyağını eritiyoruz üzerinin köpüklerini alıyoruz.
Eridikten sonra altında kalan beyaz tortusunu kullanmıyoruz.
Sıvı yağı tereyağıyla karıştırıyoruz.


Tezgaha 1 tane yufkayı seriyoruz diğer yufkaların üzerini kurumaması için kapatıyoruz yoksa sararken kırılmalar olur.
Yufkanın yarısını fırça ile yağlıyoruz kalan yarısını üzerine kalıyoruz tekrar yağ sürüyoruz.
Her yerine gelecek şekilde ceviz serpiştiriyoruz.
Kenarından ince bir oklava veya şişle sarıyoruz. İki elimizle ortaya doğru büzüyoruz. Hepsine aynı işlemi uyguluyoruz.
Borcama dizip istenilen genişlikte kesiyoruz.
Üzerine soğuk sıvı yağını fırçayla sürüyoruz.
180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.



Fırından çıkan baklavalarımızın ılımasını bekliyoruz sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirilerek döküyoruz. Şerbeti tamamen çeken baklavalar servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun 😊 (borcama altı tam kizarmadığı için piştikten sonra 3-5 dakika fırının en altına koyuyoruz).

Afiyet olsun...
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
Kara Kartal beğendi.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
TUZSUZ NAFiYE Kurabiyeler Esma_Nur 4 37 01 Kasım 2024 20:21
< Hangi şık > Forum Oyunları su damlası 26 2140 16 Nisan 2024 23:11
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? Salatalar su damlası 0 160 17 Mart 2024 18:01
Yalancı Tarhana Çorbası Çorbalar Kara Kartal 3 198 17 Mart 2024 17:56
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi Et Yemekleri su damlası 0 199 16 Mart 2024 15:39

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Patatesli Çıtır Börek su damlası Börekler ve Hamur İşleri 2 21 Mart 2023 17:56
Baklava tarifi-Medineweb Mutfağı su damlası Tatlılar 4 30 Aralık 2021 17:19
İki Renkli Baklava nurşen35 Tatlılar 2 12Haziran 2019 00:13
Hazır Baklava Yufkasından Yapılan Tatlılar nurşen35 Tatlılar 0 05 Ağustos 2018 01:22
"Çıtır Çıtır Kadayıflı Baklava "/medineweb mutfağı su damlası Tatlılar 0 26 Mayıs 2018 15:08

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.