Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Tavuk Yemekleri

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  04Haziran 2021 (20:01), Konuya Son Cevap : 04Haziran 2021 (20:01). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Mihrinaz
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 04Haziran 2021, 20:01   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.571
Konular: 1328
Beğenildi:12708
Beğendi:9335
Takdirleri:29036
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Doyurucu Bir Tarif Ali Nazik Tavuklu

Doyurucu Bir Tarif Ali Nazik Tavuklu

[emoji675]MALZEMELER

[emoji673]4-5 adet top patlıcan
[emoji673]2 adet tavuk göğsü
[emoji673]1 soğan
[emoji673]1 kaşık biber-domates salçası
[emoji673]400 gram süzme yoğurt
[emoji673]3-4 diş sarımsak
[emoji673]Sıvı yağ
[emoji673]Tuz ( karabiber, bol kırmızı biber, kimyon, kekik)
[emoji673]1 çay bardağı su


[emoji675]NASIL YAPILIR?


[emoji673]Patlıcanlar közlenir, bir poşet sarılıp terletilir ve biraz bekledikten sonra kolayca soyulur.

[emoji673]İnce ince kıyılır hatta çatalla çentilir. Olabildigince ezilir yani.

[emoji673]Sulu ve ekşi olmayan yoğurda sarımsak eklenir, karıştırılır ve patlicanla buluşurulur...

[emoji673]Tencereye yağ, soğan, sarımsak eklenir kavrulur. Salça ve bol baharat eklenir. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuklar ilave edilir. Yüksek ateşte iyice sotelenir ve 1 bardak su ilave edilir. 20 dakika bu şekilde orta ateşte pişirilir ve dinlendirilir.

[emoji673]Hazırlanan patlıcanlı-sarımsaklı yogurt geniş bir tabağa alınır. Üzerine tencerede bekleyen dinlenmiş tavuk konularak servis edilir.

Şifa ile...


[emoji841]NOT: Tavuğu biber-domates ilavesiyle sote sekilindede pisirebilirisniz. Lezzzeti daha da artacaktır.

[emoji841]NOT: Pişen tavuğu, ocaktan alır almaz Yoğurtlu begendiye dökmeyin. Yoğurdunuz kesilir ve lezzet kaybı yaşarsınız.
su damlası beğendi.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gazze'den Daha Çaresiz Bir Dünya Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 49 23 Aralık 2024 15:52
Dedesi Ruhunun Yanında Serbest Kürsü Sükutu-Ezber 4 81 17 Aralık 2024 19:46
Peygamberler Neden Sadece Ortadoğu'ya Geldi? Peygamberler(a.s) Esma_Nur 1 72 16 Aralık 2024 08:47
Namaz Hep Vardı Namaz-Abdest-Teyemmüm Mihrinaz 0 63 16 Aralık 2024 08:36
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 3 96 09 Aralık 2024 17:02

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Bayat Ekmekle iki Tarif Esma_Nur Köfteler 1 16 Mart 2024 04:32
Köfteli Ali Nazik / su damlası Et Yemekleri 0 21 Mayıs 2020 17:53
Müezzinlik Nasıl Yapılır(arapça Türkçe Özet Tarif) BAHAR Ezan-Kamet-Camii 0 16 Nisan 2014 18:13
Ali Nazik Tarifi su damlası Et Yemekleri 0 20 Temmuz 2012 18:29
Allah Bilinebilir mi, Tarif Edilebilir mi? MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 0 24 Eylül 2008 13:56

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.