|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Muhteşem,Açılış Tarihi: 25 Ağustos 2011 (01:11), Konuya Son Cevap : 27 Ağustos 2011 (13:20). Konuya 15 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Ağustos 2011, 01:11 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 2004 Üyelik T.:
25 Mayıs 2008 | kadir gecesi...hutbesi kadir gecesi...hutbesi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Muhterem Müslümanlar! Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındı- ran, manevî haz ve vecdin doruğa ulaştığı Rama- zan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü ta- şırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Zaman ve mekânlar; kendilerinde meydana ge- len önemli olaylarla değer kazanırlar. Kadir Gecesi- ’ni bu derece değerli kılan en önemli sebep de, Kur’an-ı Kerim’in bu gece indirilmeye başlanmış ol- masıdır. Kur’an-ı Kerim’in nüzulü ve Peygamberimi- zin insanlığa son peygamber olarak gönderilmesi, dünya tarihinin en önemli hadisesidir. Kur’an-ı Ke- rim’de bu gece hakkında şöyle buyurulmaktadır: “fiüphesiz, Biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indir- dik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”(1 ) Aziz Müminler! Kadir Gecesi’ni gereği gibi anlayıp hakkıyla de- ğerlendirmenin yolu, Kur’an-ı Kerim’in eşsiz mesaj- larını anlamaktan geçer. Bu itibarla, Kadir Gecesi; Kur’an’ı öğrenme ve Rasûlüllah’ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terketme vesilesi kabul edil- melidir. Zira, insanlara dünya ve ahiret mutluluğu- nu sağlamayı hedefleyen ve manevî varlığımızı ka- rartan her türlü olumsuzluktan arındırarak, bizi üs- tün ahlâkî değerlere yönelten Kur’an’dır. Onun ge- tirdiği ilke ve prensiplerin özünde aydınlık, hoşgö- rü, dostluk ve kardeşlik vardır. O, insanlar arasında sevgi, uzlaşma, yardımlaşma, kardeşlik ve istikrarı sağlayacak; fert ve toplum plânında pek çok ahlâ- kî ve sosyal problemin hak ve adalet çerçevesinde çözülmesine ışık tutacak ve insanlara gelişme yolla- rını göstererek, onları geleceğe hazırlayacak ilâhî ölçüleri içeren bir kitaptır. Kur’an’ın bu özelliği, “Gerçekten bu Kur’an, en doğru olan yola götürür ve iyi işler yapan müminler için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler.”(2 ) “Biz Kur’an’dan, müminler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz...”(3 ) ayetleriyle dile getirilmektedir. Değerli Müminler! Sayısız manevî güzelliğin yaşandığı ve mükafat- ların sınırsız olarak verildiği bu gecede; özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgula- malı, kendimizle hesaplaşmalı, iyi ve güzel davra- nışlarımızı artırmaya, kötü davranışlardan uzaklaşa- rak kalbimizdeki manevî kirleri temizlemeye çalış- malıyız. Bu gece; Yüce Allah’ın bizlere bilgi, anlayış ve ihlâs vermesini, doğruyu bulduktan sonra kalpleri- mizi saptırmaması ve bizi affetmesi için dua ede- lim. Acı ve sıkıntı içindeki yüzlerin gülmesi ve göz yaşı dökerek yaşamak zorunda kalan insanların kurtuluşu için neler yapabileceğimizi düşünelim. Sevgili Peygamberimiz, faziletine inanarak ve seva- bını da yalnız Allah’tan bekleyerek bu geceyi ihya edenlerin, geçmiş günahlarının bağışlanacağı müj- desini vermiştir.(4 ) Hutbemizi, Peygamber Efendimizin Hz. Aişe annemize, bu gecede yapılmasını tavsiye ettiği dua ile bitirelim. “Allah’ım! Sen affedicisin, affet- meyi seversin, beni de affet.”( 5 1- Kadr, 1-5. 2- İsrâ, 9. 3- İsrâ, 82. 4- Buhârî, Fadl-u Leyleti’l-Kadr, 1 5- Tirmizî, Deavât, 84. |
Konu Sahibi Muhteşem 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Neden allah'a yöneliş? | Serbest Kürsü | Esma_Nur | 1 | 2195 | 24 Ekim 2011 14:14 |
allah korkusu ve hesap duygusu | Allah(c.c) | Kara Kartal | 1 | 2039 | 19 Ekim 2011 15:35 |
hak dostlarından nasihatler | Muhtelif Konular | YaŞuHa | 1 | 2311 | 15 Ekim 2011 19:53 |
umumi dua | Dua Bölümü | su damlası | 3 | 2776 | 06 Ekim 2011 19:57 |
Müftülükten ailelere öneriler: Eşinize saldırı... | Din Görevlileri | Medine-web | 4 | 2293 | 28 Eylül 2011 19:12 |
25 Ağustos 2011, 02:31 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Cevap: kadir gecesi...hutbesi
Allah razı olsun, her ne kadar kısa bir bölümde olsa iç açıcı ve faydalı bir paylasım olmus. hayretler icindeyim, bazı kitleler bu gece hurafe diye öne atılmamıslar .)) cok sükran efendim.
__________________ Bismillah diyerek... |
25 Ağustos 2011, 18:45 | Mesaj No:3 | |
25 Mayıs 2008 | Cevap: kadir gecesi...hutbesi Alıntı:
kendisini prof sanan yaşar nuri öztürk mübarek günlerin efendimiz zamanda olmadığı sonradan çıkarıldığı ve bidat olduğunu iddia ettiler..
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. | |
25 Ağustos 2011, 20:42 | Mesaj No:4 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: kadir gecesi...hutbesi
hocam hutbe çok güzel.1 saatlik vaaz için yeterli malzeme ile donatılmış.lakin anlamadığım bi şey var,bildiğim cuma ve bayram namazları dışında hutbe okunmaz."kadir gecesi hutbesi" varda benmi bilmiyorum, başlık sehvenmi yazılmış ? bu arada mubarek gün ve gecelere yapılan itirazların hepsi geçersiz olsa da,kurana göre sabit olan kadir gecesinin inkarı küfürdür.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
25 Ağustos 2011, 20:57 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 | Cevap: kadir gecesi...hutbesi
Kadir gecesi hutbesi gerçekten hem çok enteresan hem çok güsel .ilk kes böle bişe gördüm Allah razı olsun güsel insan çok güsel yasmışınıs |
25 Ağustos 2011, 22:03 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: kadir gecesi...hutbesi Sanırım bu hafta Cuma günü Cuma'da okunacak hutbedir. Bu sene ilan edilen kadir gecesi Cuma gününe rastladığı için Diyanet bu hutbeyi okutturacaktır. Yoksa Kadir gecesine mahsus bir hutbe olmaz
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
26 Ağustos 2011, 01:07 | Mesaj No:7 | |
__________________ Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. | |
26 Ağustos 2011, 01:10 | Mesaj No:8 | |
ama başlığı düzeltemedim..
26 Ağustos 2011, 16:23 | Mesaj No:9 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: kadir gecesi...hutbesi Alıntı:
abdulmelik hoca KADİR GECESİNİN İNKARI EVET AYETİ İNKAR OLARAK KÜFÜRDÜR, Peki bu gün camileri doldurup,YIL BOYUNCA İŞLENEN GÜNAH VE KÜFÜRLERİ BİR GÜNDE çıkartıp cami çıkışında hemen tekrar eski yaşantıya devam ne olur ve sizce GÜNÜMÜZDEKİ KADİR GECESİ UYGULAMASI NE KADARDA ,son peygamber olan Ahmed peygamberin uygulamasına uyuyor ve Ahmed peygamber [as] bu geciyi nasıl ihya etmiştir...bunu biraz anlatır mısınız...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
26 Ağustos 2011, 20:55 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 43 Üyelik T.:
03 Temmuz 2007 | Cevap: kadir gecesi...hutbesi |
Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir) | |