Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Teknoloji/Digital Dünya

Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi:  08 Ocak 2022 (10:43), Konuya Son Cevap : 08 Ocak 2022 (10:43). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 08 Ocak 2022, 10:43   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 3.936
Konular: 501
Beğenildi:3924
Beğendi:4626
Takdirleri:27084
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Geleceğin Teknoloji Trendleri

Geleceğin Teknoloji Trendleri

Gelecek Yılların Teknoloji Trendleri Neler Olacak?

1) Sesli Arama

Gelecek yılların trend teknolojileri, sesli olmadan eksik kalacaktır. Ses ve teknoloji arasındaki tek ilişkinin mobil cihazlarımızı kullanarak konuşmak olduğu zamanlar çoktan geride kaldı. Sesli arama özelliğinin önemi göz ardı edilemez çünkü bu gelişen teknoloji trendleri, bir kullanıcının söylediklerini yüksek doğrulukla tanımlamak için konuşma tanımayı kullanır. Google Asistan ve Siri’nin günlük görevleri yerine getirirken sesin gücüyle uygulamalara entegrasyonu bizi çoktan ele geçirmiş durumda.

Yaklaşan bir dizi yeni teknoloji trendiyle yakın gelecek, kendisini sesli komutla daha fazla işlem yürütürken bulacak.

2) Doğal Dil İşleme
Bir veya iki yıl içinde Chatbot'lar pazar potansiyellerine ulaşacaklardı ve işletmelerin çoğu müşteri etkileşimi politikalarını yeniden tanımlamak için onları kullanıyor olacaktı. Ancak, yazılım geliştirmedeki yeni teknoloji, Doğal Dil İşleme'nin (NLP - Natural Language Processing) entegrasyonu ile tamamen farklı bir seviyeye ulaşacak. E-ticaret sektörü, müşteri etkileşimi oluşturmak, göz atma modellerini ve alışveriş eğilimlerini analiz etmek için NLP ve makine öğrenimi yöntemlerini giderek daha fazla kullanacak. Business Insider tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2019'da 2.6 milyar dolar değerinde olan chatbot pazarının 2024 yılına kadar 9.4 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

3) Öngörücü ve Kişiselleştirilmiş Tıp
Yeni teknolojik yenilikler sağlık sektörünü artan bir hızla ileriye doğru itmektedir. Bir akıllı saatten bir bireyin yaşam tarzı hakkında bilgi alma potansiyeli sağlık uzmanlarına, bir hasta herhangi bir semptom göstermeden önce olası tıbbi sorunları tahmin etme ve hatta tedavi etme yeteneği veriyor. Hastaların tedavisi söz konusu olduğunda bu teknoloji trendi, doktorların genellikle öngörücü tıp olarak adlandırılan daha kişiselleştirilmiş ilaçları reçete etmelerine yardımcı olacaktır.

Juniper Research’ün raporlarına göre, sağlık takip cihazları ve uzaktan hasta izleme cihazları da dahil olmak üzere giyilebilir sağlık cihazlarının, 2023 yılına kadar yıllık 20 milyar dolarlık tahmini harcama ile sağlık hizmeti sunmanın olmazsa olmazları arasında olacağını ortaya koyuyor.


4) Yüz Tanıma

Yüzlerimiz artık teknoloji için iyi bir ortak olmaya başladı. Yüz tanıma sistemleriyle başlayan hikaye, şimdi yüzlerimizi bir dizi farklı uygulama için kullanacak olan çok sayıda sektör tarafından daha da geliştiriliyor. Telefonunuzun kilidini sadece ona bakarak açma yeteneğimiz internete bağlı olan evimizin ve arabamızın kilidini açmaya da yarayacak. Yakın gelecekte bir kişinin sadece yüzünü tanıtarak binalara giriş yapması, resmi işlerini daha kolay halletmesi ve ATM kullanması mümkün hale gelecek.

5) Otomasyon
Otomasyon, üretim hatlarına dahil olmanın ötesine çoktan geçti bile. Bu yeni teknoloji, meyve suyu kutularının paketlenmesinden sürücüsüz araçlarda pizza teslimine kadar, gıda zincirinde rutin görevlerden çok daha karmaşık karar verme görevlerini çözmek için halihazırda çalışıyor. Robotik, makine öğrenimi ve yapay zeka ile harmanlanan otomasyon süreçleri, yiyecek / içecek, medikal ve müşteri hizmetleri gibi birden fazla sektördeki hizmet veya servisleri kapımıza daha kolay ve otomatik bir şekilde getirecektir.


6) Big Data
Makineler ve insanlar arasındaki sürekli artan etkileşim miktarıyla birlikte, her uyanık olduğumuz saatte yanımızda taşıdığımız cihazlar devasa bir veri deposu haline geldi. Bu büyük veriler, işletmelerin daha iyi hizmet sunabilmek için anlamlı bilgi ve içgörüye dönüştürülmeyi bekleyen verilerdir. Her sanyiye giderek büyüyen bu kaynak ileride daha fazla sektör tarafından daha da yaygın olarak kullanılmaya devam edecektir.

7) Chatbots (Sohbet Robotları
)
Chatbot’ların işletmeyi yedi gün yirmi dört saat ulaşılabilir kılarak işletmelerin büyüme hikayelerini şekillendirdiği zaten bilinen bir tespit. Yaklaşan en yeni teknolojilerden biri ise makine öğrenimi ve tahmine dayalı analitik teknolojilerle güçlendirilen chatbotların müşteri iletişimini daha kişisel ve akıllı hale getirerek yepyeni deneyimler yaşatacak olması.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gazze de ateşkes İslami Haberler Esma_Nur 4 50 17 Ocak 2025 18:19
Help Abd yanıyor Gündem/ Manşetler Vasat 1 48 11 Ocak 2025 22:01
Niye bu kadar mutsuzsunuz? Psikoloji Esma_Nur 3 82 03 Ocak 2025 21:45
Tüyler diken diken İlahiler/Ezgiler Kara Kartal 0 44 30 Aralık 2024 18:17
Gassal Film Kutusu Kara Kartal 10 363 28 Aralık 2024 19:59

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Geleceğin Psikolatları Nasıl Yetiştirilir Mihrinaz Çocuk ve Aile Sağlığı 2 30Haziran 2021 12:58
Buyrun Son Teknoloji Mezar Taşına! Esma_Nur Serbest Kürsü 0 21 Mart 2021 15:40
Geleceğin suçlusunu yetiştirmenin 8 basit kuralı./medineweb dua dilencisi Bilgi Dağarcığı 3 24 Nisan 2019 00:56
Egem yayinlari teknoloji 1 f.yalcin Temel Bilgi Teknolojileri 1 0 21 Ocak 2016 10:16
Geleceğin Mimarlarına**Tavsiyeler NUR Çocuk ve Aile Sağlığı 2 18 Ağustos 2008 19:44

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.