|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi: 20 Ağustos 2007 (17:29), Konuya Son Cevap : 26Haziran 2019 (18:34). Konuya 24 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:11 |
![]()
ee hemfikiriz dolayısıyla uzatacak bişey maalesef yok keşke biriki tane aksini iddia eden çıksa da mantığını sorsak | |
![]() |
![]() | Mesaj No:13 |
![]()
HAKLISIN KARDEŞ HAKLISIN AMA Kİ AMASI VAR.HER KES BU TESETTÜRÜN HAKKINI VERİYOMU ACABA KAPALI GİBİ GÖRÜNÜPDE ......TÖVBE ESTAĞFİRULLAH NEYSE BEN YİNEDE SÖYLEMEYİM AMA SİYAH TESETTÜR ALTINDAN HIRSIZLIK YAPANLAR BİLE VAR ŞİMDİKİ DEVİRDE AMA YİNEDE HER ZAMAN DEDİĞİM GİBİ ÖNEMLİ OLAN BAŞINI KAPATMAK DEĞİL ÖNEMLİ OLAN BAŞÖRTÜYÜ TAŞIYABİLMEK | |
![]() |
![]() | Mesaj No:14 |
Durumu: ![]() Medine No : 4597 Üyelik T.:
27 Ekim 2008 | ![]()
evet önemli olan onu taşıyabilmek ben 22 yaşındayım bu yaşıma kadar açıktım ve bu sene allahın izniyle kapandım ve çokta mutluyum ve allah inşallah hakıyla kapananlardan nasip eder hepimizi
|
![]() |
![]() | Mesaj No:15 |
Durumu: ![]() Medine No : 5753 Üyelik T.:
20 Aralık 2008 | ![]()
Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (Mümin kadınlara söyle, gözlerini sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, görünen kısmı hariç, ziynetlerini göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar örtsünler!) [Nur 31] Resulullah efendimizin açıklamaları ile âyetin manası şöyle oluyor: (Mümin kadınlara söyle, gözlerini [yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, [Kolye, küpe, bilezik, kına, sürme gibi] ziynetlerini [ve ziynet taktıkları baş, kulak, kol ve ayaklarını] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31] (Celaleyn, Medarik) Hazret-i Âişe validemiz de bildiriyor ki: (İlk muhacir kadınlara Allah rahmet etsin! Tesettür âyeti gelince, emri geciktirmemek için hemen peştamallarını yırtıp başlarını örttüler) buyurdu. (Buhari, Nesai) bu kadar emırler acıklanmıssa daha neden acıklıgı savunayım ki calısıyorum acıgım mecburenıde kabul etmıyorum okuyorumu da ben 10 yıl boyunca calıstım ısım esasında acıktım kapıdan cıkmadan kapanırdım allah yürekeri güzel etsın derız ama o yurekler zaten güzel olunca tesettürümüzde olur bu konuda kım ne savunursa savunsun sana katılıyorum üstad ........ kıs gelınce dallarda guzellık kalmıyor kalıyor dıyoruz ya oda tesetturun bızı örtügü gibi dalları örten karların güzellıgı bu sadece benım fikrim............ selam ve dua ıle...................
__________________ .............................................. |
![]() |
![]() | Mesaj No:16 | |
Durumu: ![]() Medine No : 20319 Üyelik T.:
18 Eylül 2012 | ![]() Alıntı:
kardeşim allah razı olsun harika olmuş emeğine yüreğine sağlık... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:17 | |
![]() Alıntı:
Allah vayh ettiği ayeti ile birtek harf ve kelime eksik bırakmadım dediği kuranda BAŞÖTÜSÜ kelimesini kullanmaması veya YAKALARININ ÜZERİNE demek yerine BAŞINDAN itibnaren kelimesini kullanmamasının sebebi ne ola acep?....BENİM ANLAYIŞIM BUDUR.... Herkesin inancı kendinedir..ne açık gezmek bana göre ayıp nede kapalı gezmek bana göre ayıptır...Lakin MÜMÜN OLANIN TEK KAYNAĞI OLAN KURAN dır ve AYET ile açıkca KURANDAN sorulacaksınız denilirken kuran ayetlerini öteye beriye çekerken biraz daha dikkatli olmak gerekir...Ne açık gezeni KAFİR nede KAPALI gezeni YOBAZ şeklinde nitelemeli kimse kimseyi küçük görmemeli ve aşağılamamalıdır... HELE HELE MUHKEM OLAM AYETLER HAKKINDADA KESİN YARGIYA VARMAK VE BU BÖYLEDİR DEMEK ORTAK KOŞMAKTAN VE ŞİRKE DÜŞMEKTEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR...BUNUN YERİNE BENİM ALGIM BÖYLE BEN BÖYLE ANLIYORUM DEMEK DAHA UYGUNDUR... Selam ve Dua ile.... | ||
![]() |
![]() | Mesaj No:18 |
Durumu: ![]() Medine No : 20351 Üyelik T.:
20 Eylül 2012 | ![]()
Dışarıda dolaşğım bir gün namaz vakti oldu ve camiye girdim.O esnada bir genç kız açık ve pantolonlu..camiye girdi çantasından örtüsünü ve teğini çıkarıp namazını kıldı. Kimin ne olduğunu bilemeyiz.Yani burada tabir çok yanlış.Başörtüsü Allahın emridir ama başı açığ da kurtlu muza benzetmek..Trajikomik...İnanın şu anda başım açık olsa ve cahil olsam bu konu beni direk dinden ve başörtüden soğuturdu.Tabir çok önemli He bi de altta geçen bi konu var Açık kadın perdesiz eve benzer,ya kiralıktır ya satılık.Allahım ya ne iğrenç bir tabirdir bu.. Bir bakalım Peygamberimiz bu dini böyle mi tebliğ etti.Mescide bevleden müşriğe bile sesini çıkarmadı o..Bizse başı açık Müslümanlara neler diyoruz. Bir insan dini kabul ettiyse mümindir.Emrini yerine getirmiyorsa fasık bir mümindir ama mümindir.Kimsenin kalbindeki imanın ne derece olduğunu bilemessiniz. İncitici olmuş.Tabiki açıkları savunmuyorum ama kurtlu nedir ya... Ne kapalılar da var neyse... Kısaca Allah herkese hakkıyla örtünmeyi nasip eylesin..Amin...
__________________ ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR. |
![]() |
![]() | Mesaj No:19 | |
Durumu: ![]() Medine No : 26427 Üyelik T.:
06 Mart 2013 | ![]() Alıntı:
__________________ İnancımız batıl değil ki, ümidimiz kırılgan olsun. . . | |
![]() |
![]() | Mesaj No:20 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]()
Öncelikle din insan içindir.Dolasıyle islamdaki tüm emir ve ysaklar insanın çıkarı içindir.Şeriate göre yaşamak insanı tatmin eder ve imani bir sorumluluğa girmesini sağlar.Bedenin zihnin ve kalbin tesettrünü ayrı düşünemeyiz. ''Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir''.(Azhap suresi 59. ayet)Kur’an’ın kadına verdiği açık mesaj şudur: Dişiliğinizle kendinizi görünür kılmak yerine kişiliğinizle/şahsiyetinizle erkek egemen dünyada hak ettiğiniz saygın yeri alın. Onun için tesettür, kadının insan kimliğini teninin önüne koymak demektir.Tesettüre karşı çıkanlar, bilerek veya bilmeyerek kadını zevkine hitap eden bir varlık olarak görmek isterler.kadını böyle görmek isteyenlerde nefsine kul olmuş kimselerdir...Kişi kendi değerlerini alaya alıyorsa kim ciddiye alır?
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Aradaki Farkı Bulun... | İslaminesil | Serbest Kürsü | 2 | 03 Aralık 2018 21:23 |
Yaş Farkı Ne Kadar Önemlidir? | Belgin | Anket'ler-Röportaj'lar | 44 | 27 Eylül 2015 21:05 |
Bir ashabı kiram farkı: Tabiilik | Tuba_ | Makale ve Köşe Yazıları | 1 | 27 Mart 2014 07:26 |
tatlı ve acı dil farkı | Medineweb | Serbest Kürsü | 0 | 26 Mart 2013 22:54 |
Alışverişte vade farkı | _bülbül_ | Zekat-İnfak | 7 | 13 Nisan 2009 09:52 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|