|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 14 Ekim 2012 (14:05), Konuya Son Cevap : 19 Ekim 2012 (13:44). Konuya 55 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15 Ekim 2012, 09:26 | Mesaj No:21 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Alıntı:
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
15 Ekim 2012, 13:39 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. sorgulayan sadece ben değilmişim demek |
15 Ekim 2012, 19:38 | Mesaj No:23 |
27Haziran 2011 | Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK..
gayri islami yönetimlerde yaşarken boyun eymemek,yettiği kadar dini yaşamak,parlamenter sistemlerde demokratik yönetimlerde mücadelenin ölçüsü nedir?isyankar?takva\zühd?uzlet?nemelazımcılık?5 vakit cemaat? Muvahhid omak için ne gerekir? Konunun dışına çıkmadım umarım.hepsini bir kalemde cevaplamak zorunda değilsiniz. (istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz )medineoo dan alıntı.. CEVAB..ilk başta gayri islami yöntimlerin yöneticilerinin hepsinin farkında olsun olmasınlar,hepsinin kendisini Allahın ilahlığına hükmüne ortak kıldığının farkına varıp bunların hepsine LA İLAHE DEYİP,NAHL SÜERESİ 36,nın gereğini yapıp onları inkar edip red edmek ve insanlarada bunu tebliğ edmek.. muvvahhid olmak içinde,İkbaşta Allahın peygamberler aracılığıyla insanlara kendisini tanıttığı gibi TANIMAK VE ÖYLE ALLAHI TEK ALLAH OLARAK kabul etmek, ve ara vermeden ölünceye kadarda vahiyi anlayarak baş ucu kaynağı yapıp öylece hareket etmek..zaten bu istikamette devam edenlere vahiy yolunun aydınlığı hep ışık tutacaktır ..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
15 Ekim 2012, 19:57 | Mesaj No:24 | |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Alıntı:
| |
15 Ekim 2012, 20:33 | Mesaj No:25 | |
27Haziran 2011 | Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. Alıntı:
not.memurlukların içinde meşru olanları vardır.yani hem muvvahid olup hem memurluk yapılabilinir,önemli olan yaptığı işin meşruluğudur Allahın koyduğu ölçülere göre...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
15 Ekim 2012, 20:44 | Mesaj No:26 |
Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK..
s.a. oy kullanmanın neresinde şirk var? entarasan geldi? benim ilk oy kullandığım yaşım olan 18 e kadar ve 18 den her 5 senede (yerel seçimde dahilmi ? )bir şirk konusunda ameli ve itikadi yönde menfi bir durumda mı olmuş oluyorum ? | |
15 Ekim 2012, 20:52 | Mesaj No:27 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK..
Oy kullanmak şirkse,Bu düzenin okuluna göndermek,imamı olmak,hastanesine gitmek,emekli olunca emekli maaşı almak da şirk olur...
__________________ |
15 Ekim 2012, 20:57 | Mesaj No:28 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK..
Yeryüzünde islami bir devlet olmayınca (hicret edilecek bir yer),bulunduğunuz yerdeki kral hükümdar herneyse zulüm etmiyorsa en iyisini seçmek zorundasınız. Şeriat olmadığı için buna oy vermem derseniz,o zamanın en kötünü dininize ,ırzınıza malınıza tecavüz ettiği takdirde(,Yakın zamana kadarki rejim ve yönetimlerin çoğu gibi) Bilakis ozaman sorumlu olusunuz zulme razı olduğunuz için.
__________________ |
15 Ekim 2012, 20:58 | Mesaj No:29 |
27Haziran 2011 | Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK..
neden şirk olduğunu daha önce münazara ettik okumak isteyen okuyup yorumunu o kısma yazsın..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
15 Ekim 2012, 21:01 | Mesaj No:30 |
27Haziran 2011 | Cevap: ALLAHIN KiTABINA GÖRE YÖNETİLMEYEN DÜZENLERDE YAŞAMAK.. bu yazdıklarınızın içinde sakıncalı durumlar var ,yok değil ama şirk farklı bi durumdur,ha bu olaylarıda tek tek ele alabilir ve münazara edebiliriz.
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |