|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 29 Kasım 2012 (21:37), Konuya Son Cevap : 03 Aralık 2012 (00:34). Konuya 51 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Kasım 2012, 10:31 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...
Tahlil ve sorgulamalarını tek taraflı yapma. Tahlil etmek ve sorgulamak güzeldir ama tahlilin ve sorgulamanın bir metodu olması lazım. Metod olmadan sadece kendi aklımıza ve mantığımıza göre hareket etmeye çalıştığımızda yanlışlara düşmek daha kolaydır. Her bilenin üstünde bir bilen bulunur ( Yusuf-76) ayetini akıldan çıkarmamak gerekir.Kendi zanlarımızı, düşüncelerimizi mutlak doğru olarak kabul ettiğimiz de nefsini ilah edinen kimse konuma düşmemiz daha kolay olur. Hele fikirlerimizi, düşüncelerimizi İslam Düşmanlarının argümanlarına göre şekillendirmeye çalışırsak, bir müddet sonra onlarla aynileştiğimizi fark edemeyiz, kırmızı çizgilerimizin yavaş yavaş kaybolduğunun farkında olamayız. Tarihten bize intikal eden mirası toptan kabul etmek ne kadar hata ise, toptan red etmek de o kadar hatadır.Ayıklamacı olmak için de iyi bir Kur'an ve Sünnet bilgisine sahip olmak gerekir. Bilginin yanına feraset ve hikmet sahibi olmak da gerekiyor.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
30 Kasım 2012, 12:27 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı:
..Allah razı olsun Fecr Hocmdn
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." | |
30 Kasım 2012, 12:45 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...
amin
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
30 Kasım 2012, 14:06 | Mesaj No:15 | |
Durumu: Medine No : 90 Üyelik T.:
21 Ağustos 2007 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı:
farkındaysanız cıkıs yapmadım bilakis hüsnüzan ile yaklasıyorum dedim .) tartısma konusu olacak kadar kıymetli bile degil bence. bilakis 8 tane tefsire baktım, müfessirler fatihadan sonra amin kelimesine ne demişler merak ettim. negatif bir yazıyla karsılasmadım. cesitli hadis kitaplarını taradım bir tane degil yarım bile olumsuzluk yoktu. bizim ilmimiz onların ilimlerinin yanında zerre dahi etmezken bunu gözden kacırmaları mümkün degildir öyle degil mi .) kastım buydu. İlmi olarak deliller bence mevcut durum icin nirvana. Şöyle bir örnekle bitireyim insallah. Yanılmıyorsam avatardaki prenses sizin kerimeniz. Allahım; Bu bebegi Kuran yolundan ayırma, Rasulullahın hakiki cizgisinden bir an dahi cıkarma, onu iyilerle karsılastır, kötülerden koru muhafaza eyle, ilim ile hemhal eyle, dinini yüceltebilecek, yaşayabilecek, savunabilecek ve yaşatabilecek hassalarla beze, onu kendine hakiki manada kul, habibi edibine hakiki manada ümmet eyle.......... diye dua ettim varsayalım, bir baba olarak bana vereceginiz cevap nedir acaba .)) Amin deseniz yazıya yakısmayacak, kabul et Allahım deseniz hic olmaz cünkü amin kelimesinin türkcesi, insallah masallah hepsi kabul makamına cıkar, cok naziksiniz deseniz e vallaha ben bunu kabalık olarak kabul ederim .) ... her ne kadar görüşlerimiz birbirine uyuşmasada ilmi bir mücadele icindesiniz. hatasız kul olmaz cünkü beşeriz. bu yazınızı bir hata olarak kabul edelim. saygılar.
__________________ Bismillah diyerek... | |
30 Kasım 2012, 14:13 | Mesaj No:16 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı:
abi kuran arınmak isteyen için en güzel metod değilmidir ve kuran peygambere inmeden önceki durumuna KİTAP NEDİR İMAN NEDİR BİLMİYORDUN DEMİYOR MU,tahlilin sorgulamanın kaynağı kuran olmayanlar imandandan yoksun olmaz mı.insanları kuranı anlamaay çağırırken ve böyle bi davette insanlar tabiki geleneğini sorgulayacaklar buda kaçınılmazdır,AMİN GELENEK DEĞİLMİDİR,veya şöye sorayım burda AMİNİN DOĞRU Bİ SÖYLEM OLDUĞUNUN METODUNU NERDEN ALIYORUZ VEYA ALMAK LAZIM,ha rasulullahtan demeyin çünkü RASULULLAHTAN ÖNCEDE BU VARDI... HA TOPTAN KABUL VE TOPTAN REDDE HERZAMAN KARŞI OLDUĞUMUDA SİZ BİLİYORSUNUZ... not.Abi geleneği din zannedip tavır alanlar ortada işte,böyle bi yazıyı duygusal yorumlamalardan uzak kuran merkezli ,vahiynin metodunda değerlendirmek yerine PUTTA OLSA AMİN,deyişler ve tavırlar bu mudur ALLAH VE RASULUNUN METODU ,YOKSA HEVA VE HEVESİN AYYUKA ÇIKIŞI MIDIR...Allah ben amin demiyorum diye beni sorgulamayacak mahşerde ,
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
30 Kasım 2012, 14:15 | Mesaj No:17 |
08 Ekim 2012 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR...
iklimya hocam maşallah size, üslubünüza,aydınlatmanıza,tartışmalar karşısında ki tutumunuza, iyi niyetliliğinize hayran kaldım Allah sizden razı olsun selam ve dua ile...
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
30 Kasım 2012, 14:43 | Mesaj No:18 | |
27Haziran 2011 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Alıntı:
yaptığınız duaya illaki AMİN mi demek gerek,veya sizin dediğiniz gibi İNŞAALLAHTA AMİNİN YERİNE GEÇİYORSA,niye İNŞAALLAH DEMİYİMDE ,amin DİYEYİM...amin ,inşaallahtan dahamı güzel bi söz,halbuki mevlüt abi zümmer 18 vererek bana müslüman sözü dinler engüzeline uyar diye ikaz ediyordu beni yukardaki açıklamasında ve ben aynı samimiyetle size soruyorum sözün güzeli İNŞAALLAH MI,YOKSA AMİN Mİ... KABUL ET ALLAHIM,İNŞAALLAH,MAŞAALLAH BUNLARIN AMİN ANLAMINDA OLMASINI SAVUNMAK HİÇTE İLMİ OLMASA GEREK.VE HELEKİ AMİNİ BU SÖZLERDEN DAHA MAKBUL GÖRMEK ODA AYRI SIKINTI OLSA GEREK..... NOT.Siz ne kadar samimiyseniz,inanın bende enaz o kadar samimiyim Allahın dininde..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
30 Kasım 2012, 15:24 | Mesaj No:19 |
08 Ekim 2012 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... sizin hadis kaynaklarınız nelerdir?
30 Kasım 2012, 16:00 | Mesaj No:20 |
27Haziran 2011 | Cevap: AMiN PUTUNA DAİR... Yukarda fecr abininde en son yazısında TOPLU KABUL VE TOPLU RED etmenin, yanlış olduğu vurgusunu,geçmiş tarihi malumattaki söz[hadis] lerdede üzerinde olması gerektiğinin kanaatini taşıyorum.yani sözün altında,buhari,müslim,tirmizi,ibni mace vs vs yazması önemli değil benim için,bu önemli değil deyişim, yukardaki muhaddislerin şahsında[isminde] bi değerlendirme yapmıyorum.Okuduğum veya ulaştığım bilginin KURANIN BÜTÜNLÜĞÜYLE ÇAKIŞMAMASI LAZIM, Çakışırsa altındaki isme veya kitabın ismine bakmaksızın red ederim,bu red edişim RASULULLAHI TEKZİP EDMEK DEĞİLDİR...Çünkü hem sözün rasululahtan olduğunu bile bile red rasulu red olurki buda küfürdür,yani benim kabul etmediğim sözün kendisidir..ve hiç bir hadisi itikat edinmem... DİNİ KONULARDA,PEYGAMBERİ TEKZİB başlığında imam ebu hanifedende rivayet edilen kaynaktan aldığım ve paylaştığım konuyu bulup okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız konuyu güncelledim inşaallah...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |