|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 16 Aralık 2012 (14:52), Konuya Son Cevap : 31 Ocak 2014 (02:06). Konuya 91 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Ocak 2014, 22:14 | Mesaj No:61 | |
Durumu: Medine No : 27674 Üyelik T.:
25 Nisan 2013 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
arkadaşım boş konuşuyorsun ( açıklayımmı sen açıklarmısın bunu da) doğrudur ben bilmiyorumdur , sen önce bana din nedir ,ibadet nedir,şirk nedir bir açıklasana ona göre seninle tartışayım bakalım sen ne biliyorsun ?
__________________ Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir.. | |
11 Ocak 2014, 22:19 | Mesaj No:62 | |
Durumu: Medine No : 27674 Üyelik T.:
25 Nisan 2013 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
onların nesfisleri terbiyeli ama imanları .... siz
__________________ Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir.. | |
11 Ocak 2014, 22:20 | Mesaj No:63 | |
Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
Aynı özellik Hz. Ömer (ra)’de de görülmüş. O da, camide hutbe okurken birden Medine’ den çok uzakta bir yere savaşa gönderdiği komutanına, “ Ya Sariye dağa çek, dağa...” diye seslenir. Böylece savaşta yenilmek üzeriyken bu mesajı alan komutan, bu taktiğe uyarak savaşı kazanır. Böylece Hz. Ömer (ra) olayı görmenin ötesinde o olaya müdahale de etmiştir.
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
11 Ocak 2014, 22:34 | Mesaj No:64 | |||
Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. İnanmadın değil mi? Alıntı:
Alıntı:
Demekki Mevlanalar cahil, Abdulkadir Geyleniler cahil, Yunus Emreler, Gazaliler cahil... Ömrünün son iki yılında tarikata girip, sonra da ömrümün son iki senesi olmasaydı Numan helak olmuştu diyen İmamı Azam Ebu Hanife cahil... Demekki hepsi cahil... Sizi ilminizle başbaşa bırakmaktan başka çarem kalmadı... Evet farkettim... Susuyorum... Buyrun arkadaşım siz buyrun... Sizin yanınızda bize laf söylemek düşmez, buyrun siz açıklayın... Alıntı:
Ben sorularınıza cevabı verdim sanıyorum. Bu kadar yeterli anlayana... Benim dinim bana tartışma diyor... Susuyorum...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||||
11 Ocak 2014, 22:42 | Mesaj No:65 | |
Aşkı anlatamam... Anlamak istiyorsan git aşık ol, öğren... Aşk şirktir demiyorsanız, gidip bir aşık olun... Benim anlatmama gerek kalmaz, tüm hücrelerinizde hissedersiniz aşkı... Aşk kendisi açıklar size... Aşık olarak ölmemizi istemiyorsunuz yani... Size ne? Sizin çevrenizde sevdiğiniz kimse yok mu? Onları severek ölmeyin, onlardan nefret ederek ölün diye bir bedduada bulunduk mu? Biz Allah aşkına talibiz... Size ne?
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
11 Ocak 2014, 23:11 | Mesaj No:66 | |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
Nasıl bir bakıştır bu “Nasıl yaşarsanız öyle ölür ve nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz” sırrınca dikkat ediniz uğraştığınız alimler Allah Allah diyerek yaşıyorlar... siz ise şirk şirk.. Yüce mevlam sizi şirkle öldürmesin ne diyeyim size.........
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! | |
12 Ocak 2014, 00:58 | Mesaj No:67 |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. ''Tasavvuf ve tarikat şirk,küfür ve delalettir ''gibi sözler Ehli Sünnet vel cemaate ait değildir.(Ehli sünnet vel cemaat Müslümanların çoğunluğunu teşkil eder.) Bu sözler genellikle Vehhabilere aittir.Tarikat ve Tasavvuf aynı Fıkıh,Tefsir ,Hadis ilmi gibi İSLAMA ait bir ilim dalıdır. Yani bu aşırı görüşler ehli Sünnete mensup orta yollu bir Müslümanı asla bağlamaz.İtibar edilmez. Tasavvuf İslamın ahlak boyutudur. Gerçek tasavvuf yüzde yüz Kuran ve Şeriata uygundur.Gerçek sufiler sadece kuru lafla değil ,hal ile İslamı yaşamışlar . Dinin ihlas boyutuna çokça önem vermişler nefisleriyle mücadele etmişler .Farzların yanı sıra nafilelerle Rasulullahın sünnetiyle hayatlarını süslemişlerdir.Hayatın her safhasında edebi elden bırakmamışlardır. Gerçek Tasavvuf ehli hem ilim hem ihlas sahipleridir. Bazı sapık şeyhler ve tarikatlar yüzünden bütün Tasavvuf müessesesini yok saymak adaletsizlik ve cahilliktir. Tarikat ve Tasavvufu yok saymak Abdulkadir Geylaniyi,İmam-ı Rabbaniyi ,İmam-ı Gazaliyi yok saymaktır. De ki; 'Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki, Allah sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Hiç kuşkusuz Allah bağışlayıcı ve esirgeyicidir.' (Ali İmran 31 ayet) Şeyh efendiyi sevmeyi şirk görenler bu ayeti nasıl anlar acaba ? Doğrusu felaha ermiştir temizlenen ,Rabbinin adını zikredip O'na kulluk eden (A'la suresi 14-15)
__________________ |
12 Ocak 2014, 02:31 | Mesaj No:68 | |
| ||
12 Ocak 2014, 09:00 | Mesaj No:69 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
sorum şu,siz ehli sünnet alimleri tasavvufu delalet yoludur dememişlerdir diyorsunuzya,Ehli sünnet alimleri kimlerdir,ve ehli sünnet alimlerinin yaşadığı tarih nedir tasavvufçuların yaşadığı tarih ne zamandır.Ehli sünnet alimleri tasavvufçuların yaptıklarına [yazdıklarına]yaşadıkları DİNE ŞAHİD OLMUŞLAR MIDIR VE DELALET DEMEMİŞTE,HAK Bİ YOLDUR BİZDE BUNLARIN AYNISINI YAPIYORUZ VE ZATEN HAKTA BUDUR MU DEMİŞLER. Bakalım siz ehli sünnet derken,neyi,KİMİ,KİMİLERİ kast ediyorsunuz,çünkü BENDE EHLİ SÜNNETİM VALLAHİ...Bİ SORUMA CEVAP VERİNDE,SONRA DEVAM EDELİM İNŞAALLAH..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
12 Ocak 2014, 10:47 | Mesaj No:70 |
Durumu: Medine No : 15399 Üyelik T.:
24 Aralık 2011 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER..
hayret taacub ve ibretle bazı müslümanlara bakıyorum.cehalet ve dalaletlerini kamufle etmek için kullandıkları sözde delil şunlar:
Aramızdaki beyinsizlerin yaptıklarından dolayı bizi yok eder misin Allahım (araf 155) |
Konuyu Toplam 14 Kişi okuyor. (0 Üye ve 14 Misafir) | |