|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 16 Aralık 2012 (14:52), Konuya Son Cevap : 31 Ocak 2014 (02:06). Konuya 91 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Ocak 2014, 08:45 | Mesaj No:81 | |
Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
Görüntüleri izledim... Tapmak demeyelim ama yanlışa da yanlış derim... Bu manzarayı ben de tasvip etmedim... Yanlış yapılmış...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
13 Ocak 2014, 08:53 | Mesaj No:82 | |
Kim ne isterse onu yapsın. Gözleriniz tevhide açıldıysa ne mutlu size... Sizden çok ben sevinirim... Bu sözü bir Müslüman, bir kafire ya da şeytana söyler... Fikirlerimiz uyuşmasa bile fikrinize saygı duyuyorum... Bu sözün yüzünden, sana bir daha mesaj yazmayacağımı bildirmek için son kez yazıyorum. Cevap yazmayacaktım ama madem beriyiz dedin, son bir cevap olarak yazmayı gerekli gördüm... Hakkını helal et... Ben helal ediyorum... Rabbim seni ne bu dünyada, ne de ahirette mahcup etmesin, yolun açık olsun... Saygı ve sevgilerimle
14 Ocak 2014, 14:23 | Mesaj No:83 | |
Durumu: Medine No : 27674 Üyelik T.:
25 Nisan 2013 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
arkadaş sen benim dinim bana derken beni ayrı tutmadınmı zaten, sen derken birşey yok da ben deyince ne bu tepki
__________________ Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir.. | |
14 Ocak 2014, 14:37 | Mesaj No:84 | |
sizde bir türlü, bizde bir türlü dedim. aynı şey değil. Allahın tecellisi herkeste farklı farklı demek istedim. bir şeye bakarsınız bir şey görürsünüz, ben bakarım başka bir şey görürüm... herkesin bildiği kırmızı renge herkes bakar ve kırmızı görür. ama herkes aynı kırmızı görmez. senin gördüğün kırmızı sana özeldir, başkasının gördüğü kırmızı başka renktir... bir kırmızı herkeste aynı tecelli etmez. bu Allahın Vahit ismine aykırıdır. Vahit ismi gereğince, her şey bir kez yaratılır, iki kez yaratılmaz. onun için sizde bir türlü, bizde bir türlü tecelli eder. Yoksa Vahit ismi geçersiz olurdu. Vahit: bir yarattığını bir kez yaratır, bir başka örneği daha yoktur. tektir... yanlış anlaşılmasın diye açıklamak istedim... yoksa bir müslümandan beri olduğumu(Allah korusun) söylemek değildir niyetim... Saygılar ve sevgiler
14 Ocak 2014, 15:05 | Mesaj No:85 |
Durumu: Medine No : 26115 Üyelik T.:
16 Şubat 2013 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER..
Kaldırın şu konu başlığını Allah aşkına iki netten video izleyen birkaç sohebete katılan tüm hayatını ilme adamış insanları eleştiiyor bu kadar saygısızlık olmaz ya çok üzülüyorum şu konuyu gördükçe . Allah ehli sunnet hocalarının yardımcısı olsun (.)
__________________ ALLAH, bütün olasılıksızların olanağıdır. |
14 Ocak 2014, 19:50 | Mesaj No:86 |
Durumu: Medine No : 13301 Üyelik T.:
04 Şubat 2011 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER..
kaç gündür sessizce takip ediyorum birinden biri diğerini haklı olduğuna inandıracakda mevzu kapanacak diye ama sanırım kapanmayacak fikirlerinizi söylemekde elbette serbestsiniz kimse kimsenin fikrini sansürleyemez öyle düşünme böyle düşün diyemez yada yorum yapma diyemez..saygı çerçevesini aşmadığınız müddetçe yapacağınız yorumlara müdahale etmeyiz..biraz daha dikkat rica ediyorum..din kardeşleriyiz kalp kırmayalım |
14 Ocak 2014, 20:37 | Mesaj No:87 | |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. | |
14 Ocak 2014, 20:38 | Mesaj No:88 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER..
Yeni katılan arkadaşlara hatırlatma olsun inşALLAH...Konu açılır herkes fikrini sunar..kişiler hakaret içermediği sürece fikirlerini paylaşır..Bizim yönetim olarak yorumlara müdahele etmeyişimiz yorumlara katıldığımız anlamına gelmez...kişilerin ifade özgürlüğü vardır... İlla zıtlıklar olacak önemli olan seviyeli bir şekılde tartışmak...
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
14 Ocak 2014, 20:55 | Mesaj No:89 |
Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER..
Tasavvuf basli basina islami bir ilimdir.Herkesin her konuda fikir veya yorum yapmadan iyice bir arastirmasini tavsiye ederim.Cuneydi Bagdadi hz leri gibi buyukler birtakim ilmi meselelerin avama intikal etmesini hos gormemislerdir cunku tasavvuf ilmi kal ilminden ziyade hal ilmidir. Lutfen her konuda zahire bakarak yorumlar yapmayalim bu herkesin kendisi icin bir sorumluluk arzediyor
| |
14 Ocak 2014, 22:17 | Mesaj No:90 | |
Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER..
Bu konuya bir daha mesaj yazmayacağım. Hiç bir tartışmanın içine girmek istemiyorum. Yazmış olduğum her yorumdan dolayı, bilinmez kardeşimden, hiranur kardeşimden ve bu konuyu okuyan her kardeşimden özür dilerim. hiranur, demişsiniz ya... Ben orada sizi ayrı tutmadım. Baktım ki siz tartışmaya meylediyorsunuz, çünkü; Alıntı:
Ve sustum. Çünkü, tartışmamamız gerektiğini Allah söylüyor. İşte siz böyle kimselersiniz! Diyelim ki biraz bilginiz olan şey hakkında tartıştınız. Ya hiç bilginiz olmayan şey hakkında niçin tartışıyorsunuz? Allah bilir, siz bilmezsiniz.'' (Ali İmran 66) Muhakkak siz de biliyorsunuz bu ayeti ama birden aklınıza gelmedi sanırım. Size de hak veriyorum. Şirk konusunda bu kadar hassas olmasanız, şirke düştüğünü sandığınız kişiyle tartışmaya kalkmazdınız. Hassasiyetinize saygı duyuyorum ve hak veriyorum... Neyse... Gençlik böyle bir şey. Bir anda parlıyor insan. Sırf yanlış anladığınızdan dolayı, konu haricinde, sizinle helalleşebilmek için yazıyorum. Bu konu başlığında artık tek bir yorumum bile olmayacak... Tekrar özür dilerim yanlış anlamanıza meydan veren o söz için...
Konuyu Toplam 8 Kişi okuyor. (0 Üye ve 8 Misafir) | |