|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seleme,Açılış Tarihi: 04 Ocak 2008 (00:22), Konuya Son Cevap : 10 Temmuz 2014 (11:51). Konuya 8 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Ocak 2008, 00:22 | Mesaj No:1 |
meyan köküyle cola... meyan köküyle cola... Colanın zararları anlatılıp durulur.İşte başka bir örneği: 23 yil bil'fiil bir cola fabrikasinda çalisan birisinin ilginç iddiasi malumunuz kola denilen ürünün en temel hammaddesi meyan köküdür, ve meyan kökü ile beslenen canlilar arasinda fare de bulunmaktadir.Büyük sirketler tonlarca üretim yaptiklari için kepçelerle toplamaktadirlar meyan köklerini ve tonlarca topladiklari için de fareleri ayiklamaya ugrasmamakta daha dogrusu ugrasamamaktadirlar. Bu yüzden de meyan köklerini içindekilerle beraber preslemekte.Sadece kalan deri, ayak, bacak parçalarini elekten geçirerek ayiklamaktadirlar.Meyan kökünün suyunun yaninda farenin kani, mide özsuyu vs. gibi sivilar da karismakta renk siyah oldugu için estetik açidan bir sorun olmamaktadir.Tabi kola üretimi yapan sirketin kimyasal yöntemlerle bu özütü sagliga zararsiz hale getirme ihtimali de var... bu olayi anlatan kisi çalistigi 23 yil boyunca bi bardak bile kola içmemis. Demek ki bir bardak colanın içinde neler varmış kısaca özetleyelim. 1-Altı kaşık toz şeker 2-Dört adet sıkılmış fare kanı-irice- 3-Yine 4 farenin mide özsuyu 4-...... 5-...... Daha fazla sayamayacağım!!!
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
Konu Sahibi Seleme 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Üniversiteli Bayanla Geçinme Sanatı | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 20 | 9681 | 20 Mayıs 2009 19:42 |
Üniversiteli Erkekle Geçinme Sanatı | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 1 | 2435 | 20 Mayıs 2009 19:35 |
A.Hakan'dan Döneklik Konferansı | Serbest Kürsü | kurtmehmet | 4 | 2360 | 10 Mayıs 2009 20:54 |
Hanefi Mezhebi: İslamda Kazanç | Zekat-İnfak | Seleme | 0 | 2316 | 19 Nisan 2009 04:52 |
Hanefi Mezhebi: Alışveriş | İlmihal Bölümü | Seleme | 0 | 2399 | 19 Nisan 2009 04:51 |
04 Ocak 2008, 00:46 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Cvp: meyan köküyle cola... Şu fare olayına inanmıyordum ama İnandırıldım... Mısır El Ehzer Ünv. araştırmacıları tarafından bizzat ispat edilene kadar, bunu da bir üstadım anlatmıştı..Kendi gözleriyle izlediği bir üretim filmi idi sanırım.... Maalesef gerçek... Okurken bile içimi baydı.. Şükür öğrendiğimden beri agzıma koymadım... Elhamdüillah... |
20 Şubat 2014, 23:55 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: meyan köküyle cola...
bunu seneler önce duymuştum ve midem bulanmıştı o gün bugündür içmiyorum içirmiyorum çok şükür...
|
21 Şubat 2014, 13:40 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: meyan köküyle cola...
ben fare ile igili madde koyacaklarına inanmıyorum kola içiyor musunuz diye sorarsanız içmiyorum |
21 Şubat 2014, 13:48 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: meyan köküyle cola...
Bilerek ve isteyerek koyarlarmi bilmem ama hep anlatilir ya bu yazidada oldugu gibi kola fabrikasinda calisan kisi anlatti diye meyankoku farelerin cok sevdigi bi madde oldugu icin fabrikada cok fazla fare bulunurmus.. dusunki fareleri uzaklastirmak icin fare ilaci koysalar muhtelif yerlere ve o ilaca bulasan fare kolaya dusse kimsenin haberide olmazsa al sana fare zehirli ve fareli kola.. iyyyy dusuncesi bile icimi kaldirdi
|
21 Şubat 2014, 15:17 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 22593 Üyelik T.:
07 Aralık 2012 | Cevap: meyan köküyle cola...
Böyle yazıların doğruluğu veya gerçek dışılığı hakkında hiç düşünmemiştim ya da gerek kalmadı aslında Helal değilse bitmiştir zaten...
__________________ Allah’ım! Senden; Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi dilerim. Allah’ım! Senin sevgini bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevimli kıl! |
21 Şubat 2014, 17:28 | Mesaj No:7 | |
Cevap: meyan köküyle cola... Alıntı:
çocuklar kolayı görünce bilmedikleri için istemiyorlar=))) misafirlikte ikram ettikleri zaman açıklayamıyoruz durumu.bi kaç kez açıklamaya çalıştık olmadı. midemizi ağırtıyor diye geçiştiriyoruz.. içeriğindeki alkol miktarı devletin(tarım bakanlığı) onayladığı bi yüzde imiş.ama anlamıyorum yani yüzdesi az diye alkol olmuyor mu? hatta bazen çıkıyor araştırmalarda litrede 5grama onay veriliyormuş.bu rakamın biraz üstünde ise onay verilmiyormuş... bu arada konu meyan kökü ben alkol oranı diye yazdım biraz alakasız oldu sanırım=))) | ||
21 Şubat 2014, 17:34 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: meyan köküyle cola...
fatma alkolü ben de duydum ama meyan kökünü ve fare karışımını yeni duydum
|
10 Temmuz 2014, 11:51 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: meyan köküyle cola...
Meyan kokunu ayiklamadan toprakla vs preslenmesi mantiksoz cola icmem nedeni asit ve seker asil ben domuz katkisi var diye duydum rabbim bilir
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |