|
Konu Kimliği: Konu Sahibi martin,Açılış Tarihi: 18 Ocak 2008 (21:18), Konuya Son Cevap : 28 Nisan 2022 (12:25). Konuya 13 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Ocak 2008, 21:18 | Mesaj No:1 |
Niçin esneriz? Niçin esneriz? Niçin esneriz? Esneme hakkında pek çok şey bilinmesine karşın, niçin bulaşıcı olduğu konusunda çok az şey biliniyor. Cornell Üniversitesi Uyku Merkezi profesörlerinden James Maas, esnemenin nedenlerini şöyle açıklıyor: ‘‘Esneme, kültür farkı gözetmeden tüm insanlarda görülen biyolojik bir olaydır. Genellikle can sıkıntısı, uyku başlangıcı, anksiyete, uykusuzluk gibi nedenlere bağlıdır.'' Hipokrat’a göre esnemekle ciğerlerdeki kötü hava dışarı çıkıyor ve kan beyne akıyor. Nitekim esneme en üst düzeyde bir solunum devri sağlıyor ve beyni kamçılıyor. Fransız doktor Olivie Walusinski ‘esneme kas gerginliğinin azalmasıyla başlayan bir refleks. Esneme dopamin, serotonin gibi farklı sinir iletici maddelerini devreye sokuyor’ diyor. Bu araştırmacıya göre, insanların yüzde 90’ı günde 1-15 kez arası esniyor. Günde 209 den fazla esnemek sosyal engel yaratıyor. Bazı uç örneklerde 5-6 dakikada bir esneme görülüyor. Belirli frekansın üstüne çıkan esneme, bazı bozuklukların işareti olabilir. İnsanların yüzde 75’i sabah, yüzde 50’si gün sonunda, yüzde 30 kadarı da yemeklerden sonra esniyor. Gerinirken esneme ise yüzde 47. Herkesin aynı anda esnemeye başlamasını sosyal bir işaret olarak yorumlayan Uyku ve Rüya Ansiklopedisi, esneme konusunda şunları yazıyor: İnsan cenini esnemeye ilk üç aylık sürenin sonunda başlıyor. Normal olarak esneme 6 saniye sürer. Uykusu gelen insanların esnediği doğrudur. Ancak ilk atlayışını yapacak paraşütçülerin de esnediği bilinen bir gerçektir. Peki, en az kimler esner? Psikopatlar... Amerikalı psikoloji profesörü, öğrencilerine esneme görüntüleri izletti ve esnemenin bulaşıcı olduğunu gösterdi. İnsanların yüzde 70’i bir başkasını esnerken gördüğünde esniyor. ---- Bu yazıyı okuduktan sonra esneyenler lütfen yazsın.... Saygılarımla.. Selam ve Dua ile.. | |
Konu Sahibi martin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Fetih Marşı | Şiirler ve Şairler | nurşen35 | 2 | 1978 | 28 Mayıs 2008 23:55 |
Gulyabani | Şiirler ve Şairler | Emekdar Üye | 1 | 1469 | 12 Nisan 2008 13:22 |
ben seninle chat yapabilme ihtimalini sevdim | Komik Paylaşımlar | Esma_Nur | 4 | 1840 | 17 Şubat 2008 18:52 |
Baş Örtüsü Zülmü | Videolar/Slaytlar | kurtmehmet | 10 | 5065 | 29 Ocak 2008 20:03 |
Bizim Zamanımızda Onlar Yoktu | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Belgin | 3 | 1728 | 28 Ocak 2008 21:53 |
18 Ocak 2008, 22:03 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Niçin esneriz? yahu esnemeyi annadık da namazda esnemek zaten şeytandandır biliyoruz ... seytan namaz kılmasına mani olamadığı bir kişiyi namazda esnetirmiş.. peki esnersek şeytandan esnemezsek psikobat.... , ...... çık işin içinden çıkabilirsen evet !! |
18 Ocak 2008, 22:03 | Mesaj No:3 |
Cvp: Niçin esneriz?
doğru esneme bulaşıcı bir hastalık bencede çünkü nerde birini esner görsem bende başlarım esnemye hatta yazıyı okurken bile emeğin içinde | |
18 Ocak 2008, 22:13 | Mesaj No:4 | ||
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Niçin esneriz? Alıntı:
Alıntı:
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. | ||
18 Ocak 2008, 22:17 | Mesaj No:5 |
yaa evet gercekten hususi namazda eseme tutar ama galiba benim duyumlarıma göre dişlerini sıkıca tutarsan veya sağ elinde kaparsan seytan vesvese veremezmiş tabi bir bilene sormak gerek eee nede olsa öğrenmeye geldik bu dünyaya | |
18 Ocak 2008, 22:52 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Cvp: Niçin esneriz? ayrıca birde nazar değmiş insanlara ayet yada dua okunulduğu zaman da eğer nazar varsa okuyan da bir esneme olayı başlıyor. Bak bu baya ilginç teşbih ben ilk kez duyuyorum bilginiz varsa biraz anlatırmısınız adıgüzel hocam ? |
18 Ocak 2008, 23:00 | Mesaj No:7 |
Cvp: Niçin esneriz? Babannem nazar değmiştir diye bizi dizine yatırır hem dua okur hemde esnerdi hatta o kadar esnerdi ki bazen gözlerinden yaş akardı.Bir açıklaması var mıdır bilmem. Baş editörüm iş biraz karışık ortamına göre esnemek lazım.Okuldayken derslerde çok esnerdim.Hatta uyuduğum bile olurdu)
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
18 Ocak 2008, 23:35 | Mesaj No:8 |
evt seleme nazar değdiğinde okuyan kimsenin gözünden yaşlar geldiğine ve aşırı bir şekilde esnemesine bende şahit oldum.hatta benim babannem de der sana nasıl nazar değmiş diye,bir de herkesi okumuyor kendine geçer diye konuyu araştırdığıma göre: Ebu Hureyre (r.a.)’den rivayet edilen bir hadisi şerifte, normal zamanda bile esnemenin şeytanından olduğunu belirterek şöyle buyurmuştur: “Esnemek şeytandandır. Binaenaleyh sizden herhangi biriniz esneyeceği zaman gücü yettiği kadar onu tutsun.”(1) yani ister namazda, ister normal bir vakitte esneme şeytandan gelir.peygamberimizin tavsiyesine göre de yapacağımız şey de esnemeyi elimizden geldiğince engellemeye çalışmak olmalıdır.heleki namazlarda esneme bir uyuşukluğun belirtisi olabilir, namazda tam tersi dinç, Allah tan ne istediğini bilen uyanık olmaya çalışılmalıdır.dip not:namazda esneme gelirse okunan dua bırakılmalı,esnerken okumaya çalışılmamalıdır...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
19 Ocak 2008, 00:45 | Mesaj No:9 |
Cvp: Niçin esneriz? Bir teyzemiz vardı Rabbim Rahmet eylesin okuduğu zaman gerçektende hastalığınız düzelir şifa bulurdunuz. Nazar değmiş kişiye dua yada ayet okuduğu zaman esnemeye başlar ve hasta kişinin hastalığı ona geçer di. Defalarca şahit oldum. Birkeresinde bacağımda çiban çıkmıştı nazar değdiği besbelli idi aynen göz gibi. Bu teyzemin yanına gittim bana biraz oku teyzecim dedim. Kadıncaz başladı okumaya okudukça esneme ve öksürüğe tutuldu. o gün gece sabaha kadar yatamamış. Allahım kendimi ne kadar suçlu hissetmiştimm | |
19 Ocak 2008, 15:43 | Mesaj No:10 |
aynı zamanda esnemek gaflettendir. & ayrıca en az psikopatlar değil gafleti az bulunan hak dostları esner. o ecnebi bilimciler iyicene araştırsın. | |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |