Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > SAĞLIK-BESLENME-SPOR > Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri

Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  24 Ocak 2022 (22:06), Konuya Son Cevap : 24 Ocak 2022 (22:06). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Ocak 2022, 22:06   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 5.614
Konular: 582
Beğenildi:4887
Beğendi:6561
Takdirleri:26172
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KÜRÜ

İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KÜRÜ

Kuru incir bilindiği üzere yüksek oranda kalsiyum ve fosfor içermektedir. Bunun sayesinde daha güçlü kemik ve dişlere sahip oluruz. İçeriğindeki protein, mineral ve vitaminler sayesinde hücrelerin yenilenmesi sağlanır.

Zeytinyağında bekletilen inciri kür halinde tükettiğiniz zaman nelere iyi geldiğini öğrendiğinizde hemen harekete geçeceksiniz.

Bu tarifin, Tıp ve felsefe âlimi İbni Sînâ’nın tarifi olduğu vurgulanıyor. İşte şifa deposu olsan Zeytinyağı-incir kürünün faydaları ve yapılışı..

ZEYTİNYAĞINDA BEKLETİLMİŞ İNCİRİN FAYDALARI
Kabızlığı giderir: Lifli içeriğiyle incir, kabızlığı giderip bağırsakların hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlar. Zeytinyağı ise bağırsak iç yüzeyini yeniler.
Eklemleri korur. Eklem sağlığı için zeytinyağı çok önemlidir. Eklemlerin sağlıklı bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Eklemler arası sürtünmeyi azaltır.
Hamile kalmayı kolaylaştırır: Kadınlarda doğurganlığı artıran kuru incir-zeytinyağı kürü sayesinde, kadınların sağlığı güçlenir.
Astım ve öksürüğü keser: Boğaz enfeksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olan kür, öksürük kesilmesine fayda sağlar, rahatlatır.
Astım ve öksürük hastaları için saf ve doğal zeytinyağında bir süre bekletilmiş iki tane kuru incirin sabah kahvaltısından önce tüketilmesi tavsiye edilir. Bu kür bu şekilde en az altı ay boyunca devam ettirilip ara verilmeden uygulanırsa öksürük ve astım problemleri için müthiş bir tedavi metodudur.
Kalp sağlığını korur : Kuru incir, içeriği mineral ve vitaminlerle kalp sağlığını korur ve güçlendirir.
Hafızayı güçlendirir : B2 vitaminleri içeren kuru incir, zeytinyağı formülü hafızayı ve sinir sistemini güçlendirir.
Kolesterolü düzenler : Mucizevi içeriğiyle kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur.
Diş sağlığını kuvvetlendirir: Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendirir. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı korur.
Zayıflamaya yardımcı olur: Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı olur.
İncir, lif bakımından oldukça zengindir. Özellikle kuru incir, suyu olmadığından, lif oranı bakımından daha zengindir. Ama kalorisi de taze incire göre daha yüksektir.
Kalorisi düşüktür: 100 gram taze incir 70 kalori civarı enerji verir. Bu miktar oldukça düşüktür. Bu nedenle incir çok sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olarak tüketilebilir.
Sindirimi düzenler: Zengin lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler. Lif oranı yüksek olan besinler kolon kanseri gibi kanser türlerini engeller.
Demir açısından zengindir: Özellikle kuru incir, demir açısından çok zengindir. Kansızlık çekenlerin ya da çok üşüyenlerin incir yemeleri bu sıkıntılarının azalmasına yardımcı olabilir.
Vitamin açısından zengindir: İncir A, E, K vitaminleri ve özellikle B kompleks vitaminleri açısından da zengin bir kaynaktır.
Cinsel sağlığı güçlendirir: Erkeklerde cinsel gücü artırmaya yardımcı olur.
Kan şekerini düzenler: İncir, kan şekerinin yükselmesini önleyebilme özelliğine sahiptir. Hatta bazı uzmanlar, tip 2 şeker hastalığına sahip kişilerin kan şekerini düzenlemek için incirin yararlı o
lduğunu düşünmektedirler.
Yapılışı:

İncirler yıkanır ve süzülür.
Küçük parçalar halinde doğranır. Yarım litrelik cam kavanoza aldığı kadar doğranmış incirleri basılır.
Üzerini geçecek kadar zeytinyağı doldurulur. Ağzını kapatılıp bu şekilde karanlık bir yerde 5 gün boyunca bekletilir.
Sonrasında sabahları aç karnına iki-üç parça tüketilir.(incirler bittiğinde zeytinyağına yeni incirleri ekleyip aynı şekilde hazırlayarak devam edebilirsiniz.)



BOĞAZIMDA GEÇMEYEN BİR GICIK VE HIRILTI VARDI KENDİME YAPTIM BU KÜRÜ HEMEN KESDİ ÖKSÜRÜĞÜMÜ DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM sağllıklı günler dilerim
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Fetolar bitmez ama! Taziye-İlan-Selamlaşma Kara Kartal 5 113 21 Ekim 2024 10:49
Bulaşık makinasında turşu yapıyoruz Turşular Esma_Nur 0 65 18 Ekim 2024 23:05
Tarifsiz Acımız Taziye-İlan-Selamlaşma Vasat 11 356 05 Eylül 2024 09:33
Yasdayız😭 Taziye-İlan-Selamlaşma Vasat 9 246 31 Temmuz 2024 13:05
TEPKİNİZ NE OLURDU? Esmanur Vasat 3 176 27 Temmuz 2024 11:42

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Limon Kürü Mihrinaz Beslenme 0 29 Eylül 2022 15:03

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.