Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.SAĞLIK-BESLENME-SPOR.::. > Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri

Konu Kimliği: Konu Sahibi antivirüs,Açılış Tarihi:  16 Kasım 2008 (02:00), Konuya Son Cevap : 18 Mayıs 2014 (01:13). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 16 Kasım 2008, 02:00   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:antivirüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2797
Üyelik T.: 27 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 218
Konular: 66
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Rahatlayayım'' Diye Rahatsızlanmayalım..!

Rahatlayayım'' Diye Rahatsızlanmayalım..!


Halk arasında ''rahatlama'' amacıyla yapılan bazı vücut hareketlerinin ciddi sağlık problemlerine neden olabildiği belirtildi

Beyin Omurilik ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Erdinç Altıncık, yoğun iş stresi ile bunalan, masa başında uzun süre kalan kişilerin rahatlamak maksadıyla ''boyun kütletme'', ''parmak çıtlatma'', ''berberde ya da hamamda masaj'' yaptırma yoluna gittiklerini, boyun ve sırt ağrısı çekenlerin ''ayakla çiğnetme' ve ''kupa vurma'' gibi bilimsel olmayan yöntemleri denediğini anlatan Altıncık şöyle konuştu: ''Rahatlama amacıyla yapılan bazı hareketler kısa süreli fayda getirse de felce dahi gidebilecek rahatsızlıkları getirebiliyor. Özellikle masaj olayı ehli olmayan kişilere kesinlikle yaptırılmaması gerekir. Bu tür uygulamalar sırasında omuriliğin geçtiği kanallarda daralma oluştuğu için basınçla sinirlerin daha da sıkışmasına neden olabiliyor. Boyun kütletme boyun fıtığına neden olup, vücutta kalıcı ve iş gücünden mahrum bırakabilecek kötü sonuçlar doğurabiliyor. Sonuçta rahatlamak için yapılan hareketler aksine çok önemli rahatsızlıkları tetikliyor'' dedi.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi antivirüs 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dua... Dua Bölümü Kara Kartal 2 1992 28 Aralık 2008 21:34
Yüreğime Sor Beni Şiirler ve Şairler Kara Kartal 1 2268 27 Aralık 2008 00:58
Kahve Gözlüm!** Şiirler ve Şairler Kara Kartal 1 2316 27 Aralık 2008 00:46
Yokluğun Adı Yok Şiirler ve Şairler Kara Kartal 2 2188 27 Aralık 2008 00:27
Bazı Çocukluk Çağı Hastalıkları Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri Tuba_ 7 2726 24 Aralık 2008 22:36

Alt 18 Mayıs 2014, 01:13   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Tuba_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Tuba_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 20781
Üyelik T.: 10 Ekim 2012
Arkadaşları:13
Cinsiyet:
Yaş:39
Mesaj: 1.326
Konular: 73
Beğenildi:19
Beğendi:6
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Rahatlayayım'' Diye Rahatsızlanmayalım..!

Bel ve boyun kütletme kireçlenmeyi tetikliyor

Denizli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selcen Alkan bilinçsiz yapılan kütletme hareketlerinin ise bu hastalığı tetiklediğini söyledi.
Kireçlenmenin kıkırdakta başladığını ve kıkırdağın zamanla düzgünlüğünü kaybedip inceldiğini belirten Denizli Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Selcen Alkan, kireçlenme sonucu kıkırdağın altındaki kemiğin sertleştiğini ve kenarlarında 'osteofit' adı verilen küçük kemik çıkıntılarının oluştuğunu kaydetti. Dr. Alkan, "Eklem içinde kıkırdaktan kopan serbest cisimler olur. Eklem yüzeyini örten sinoviyal zar kalınlaşır ve eklem içindeki sıvı artar. Kireçlenme başlangıçta kıkırdak ve kıkırdağın altındaki kemiğin hastalığı iken hastalık ilerledikçe eklemle ilgili diğer oluşumlar; eklem kapsülü, bağlar, çevre kas dokusu etkilenir" dedi.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Selcen Alkan, kireçlenme olan hastalarda çoğu zaman tutukluk, hareket kısıtlılığı, ilerlemiş evrelerde eklemde genişleme gibi yakınmalar, diz kireçlenmesinde parantez bacak gibi deformiteler oluştuğunu ifade etti. Kireçlenmenin pek çok etkenin birleşmesiyle oluştuğu kabul edildiğini belirten Dr. Alkan, kireçlenmenin tamamen iyileşerek hastalığın ortadan kalkmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

Kireçlenmenin en çok dizde, daha sonra kalça, omurga, el bileği, el ve ayak eklemlerinde görüldüğünü ifade eden Dr. Selcen Alkan, "Orta ve ileri yaş, fazla kilo, kadın cinsiyet, eklemin yapısında doğuştan kalça çıkığı ya da sonradan yük ve kuvvet dağılımını, algısını bozan değişiklikler, ekleme aşırı yükleme ve tekrarlayıcı travmalar risk faktörleri arasında yer alır" diye konuştu.

BİLİNÇSİZ YAPILAN HAREKETLER

Bilinçsizce yapılan parmak çıtlatma, boyun ve bel kütletmenin kireçlenmeyi tetiklediğini kaydeden Dr. Alkan, şunları söyledi:

"Kireçlenmede yakınmaların iyileştirmesi mümkün olabilmektedir. Burada çoklu yaklaşım dediğimiz yalnızca ilaçlardan ibaret olmayan tedavileri gerekirse basamak basamak, kimi zaman topluca değerlendirmek gerekir. Kireçlenme tedavisinde öncelikle kilo verme, düzenli egzersiz gibi alışkanlıkların hayata geçirilmesi gerek. Kireçlenme tedavisinde iyileşmeye yardımcı olabilecek cihaz, gereç ve benzeri gereksinim olduğunda kullanımı teşvik ediyoruz. Ağrı ve tutukluğu gidermede ağrı kesici, yangı giderici ve kas gevşetici ilaçlardan yarar görürüz. Ağrı tedavisinde diğer seçeneklerimiz sıcak soğuk uygulamalar ve sinir uyarıcı elektrik akımı, derin ısıtıcı ultrason gibi elektroterapi ajanları, kısmen hastalığın seyrine etki ettiği düşünülen ve çalışmalarda klinik etkinliği gösterilmiş bazı ilaçlar da bulunmaktadır. Diğer bir tedavi seçeneği de eklem içine yapılan enjeksiyonlardır. Eklem sıvısı içeriğine benzeyen maddeler sıklıkla enjeksiyon için tercih edilirler. Eklemin yağlanma sağlayarak sürtünmeyi azalttığı, eklem içi basıncı düşürdükleri bu nedenle ağrıyı azaltarak fonksiyonu artırdıkları düşünülmektedir. Daha nadir olarak ancak akut alevlenme durumlarında inflamasyonu baskılama amaçlı, ağrı ve hareket kısıtlılığını giderme de eklem içine kortizon enjeksiyonları da uygulanabilmektedir. Ayrıca kaplıca tedavisi de kireçlenme sağaltımında önemli bir yer tutmaktadır. Gerek termal suyun gerekse nitelikli çamur çalışmalarla da gösterilmiş durumdadır. Ayrıca kalıcı şekil bozuklukları yerleşmiş, ciddi hareket kısıtlılığı olan vakalarda çeşitli cerrahi yöntemler de tedavi seçeneklerini oluşturur."
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
40 Yaş Diye Bir Yer Var Mihrinaz Mihrinaz/Kişisel 16 29 Temmuz 2024 07:37
Sen Gel Diye Ey Sevgili!... NUR Şiirler ve Şairler 5 11 Mart 2022 11:07
Resul diye diye _bülbül_ İlahiler/Ezgiler 6 31 Temmuz 2019 01:50
Diye Diye.../Ali Parlak Ali Parlak Makale ve Köşe Yazıları 3 06 Nisan 2019 13:10
Çocuklarımızı Zengin Olsunlar Diye Değil Ahlaklı Olsunlar Diye Yetiştireceğiz nurşen35 Gündem/ Manşetler 1 28 Kasım 2018 22:36

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.