|
Konu Kimliği: Konu Sahibi martin,Açılış Tarihi: 18 Ocak 2008 (21:18), Konuya Son Cevap : 28 Nisan 2022 (12:25). Konuya 13 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Şubat 2011, 21:47 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Niçin esneriz?
benim bildiğim esnemek bulaşıcı biri karşımda esnerse hiç dayanamam şunu itiraf etmeliyim esneyince insan bir rhtlama söz konusu .
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
08 Şubat 2011, 22:44 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 785 Üyelik T.:
07 Şubat 2008 | Cevap: Niçin esneriz?
Uyku, yorgunluk veya can sıkıntısı halinde, elde olmadan, ağzın kendiliğinden açılarak, uzunca bir nefes alıp verme hali. Bu hal bir bakıma, dalgınlık ve gaflet haline benzer. Bu ise, müslümana pek yakışır bir durum değildir. Bunun için Hz. Peygamber (s.a.s.) bu konuda şöyle buyurmuştur: "Allah (c.c.), aksırmayı sever fakat esnemeyi sevmez. Bir kimse aksırıp "Elhamdülillâh" derse, bunu işiten müslümanların, "yerhamükellah " diye karşılık vermesi gerekir. Esneme ise, şeytandandır. Bunun için, esneme ihtiyacı duyan kişi mümkün olduğu kadar buna mani olsun. Çünkü biriniz esnediği zaman şeytan ona güler" (Buhâri, Edeb, 165, 166; Müslim, Zühd, 54; Tirmizî, Edeb, 1, 4; Nesaî, Cenâiz, 52). Şeytanın gülmesinden maksat, esneyenin içine düştüğü, gaflet ve bitkinlik hali ile gülünç durumundan şeytanın hoşlanmasıdır. Zaten, inanan bir kişinin basına gelecek her kötülük şeytanı memnun eder ve onu güldürür. Şeytanı güldürmemek için kişinin, esneme belirtileri olunca; hareket ederek, elini yüzünü yıkayarak, abdest alarak, yorgunsa dinlenerek bu gaflet halinden kurtulmaya çalışması gerekir. Bütün bunlara rağmen esnemeden kurtulunamazsa, esneme halinde ağzın el veya başka bir şeyle kapatılması İslâmi edep gereğidir. ne kadar doğru bilmiyorum ama genel hatlarıyla bunlar. ayrıca evet bulaşıcıdır
__________________ İlahi Azrail sen adamı öldürürsün |
28 Nisan 2022, 11:21 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Alıntı:
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." | |
28 Nisan 2022, 12:25 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Esneme bir refleks neden namazda şeytandan denirki diye düşünürdüm. Esnedikce esniyor insan Hatta daha daha esniyor Yetmiyor artarak devam ediyor. Garip bir durum. Uyuşup tembelleşiyorsun. Hikmeti anladım.gerçekten şeytan esnemeyle bulaşıyor. Okurken esnemedim ilk kez hayretteyim Bide böğürerek esneyenler var. Kendi içlerinde kaba bir alışkanlık oluyor bence öyle devam ediyor. Elinizin tersiyle ağzınızı kapatın der büyükler. Hadismi bilmiyorum yanlış olmasın. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |