|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 04Haziran 2012 (18:21), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2013 (19:35). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04Haziran 2012, 18:21 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Şeker Yememek İçin 66 Neden Şeker Yememek İçin 66 Neden Şekerin zararları 1. Şeker kanser hücrelerinin en çok sevdiği şeydir. 2. Şeker bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir. 3. Şeker vücudunuzun mineral dengesini bozabilir. 4. Şeker çocuklarda hiperaktivite, endişe, dikkat bozukluğu ve huysuzluğa sebep olabilir. 5. Şeker çocuklarda uyuşukluğa sebep olabilir. 6. Şeker çocukların okul başarısını olumsuz etkileyebilir. 7. Şeker trigliserit seviyesinde belirgin bir artışa sebep olabilir. 8. Şeker bakteri enfeksiyonları na karşı savunma sistemini zayıflatabilir. 9. Şeker böbreklere hasar verebilir. 10. Şeker krom eksikliğine yol açabilir. 11. Şeker bakır eksikliğine yol açabilir. 12. Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller. 13. Şeker meme, yumurtalık, prostat ve rektum kanserine yol açabilir. 14. Şeker kadınlarda daha büyük risk oluşturmak üzere, kolon kanserine sebep olabilir. 15. Şeker safra kesesi kanseri için risk faktörü olabilir. 16. Şeker gözleri bozabilir. 17. Şeker serotonin seviyesini yükseltir; bu da kan damarlarını daraltabilir. 18. Şeker Hipoglisemiye sebep olabilir. 19. Şeker midenin asidik olmasına yol açabilir. 20. Şeker çocuklarda adrenalin seviyesini artırabilir. 21. Şeker koroner kalp hastalığı riskini artırabilir. 22. Şeker ciltte kuruma ve saç beyazlamasına yol açarak yaşlanma sürecini hızlandırabilir. 23. Şeker alkol bağımlılığına yol açabilir. 24. Şeker diş çürüklerini artırabilir. 25. Şeker kilo alımı ve aşırı şişmanlığa katkıda bulunabilir. 26. Yüksek miktarda şeker yemek Crohn’s hastalığı ve ülseratif kolit riskini artırır. 27. Şeker kireçlenmeye sebep olabilir. 28. Şeker astıma sebep olabilir. 29. Şeker mantar enfeksiyonları na sebep olabilir. 30. Şeker safra taşı oluşmasına yol açabilir. 31. Şeker böbrek taşı oluşmasına yol açabilir. 32. Şeker istemik kalp hastalığına yol açabilir. 33. Şeker apendisite yol açabilir. 34. Şeker Multipl Skleroz (MS) hastalığının belirtilerini şiddetlendirebilir. 35. Şeker dolaylı olarak hemoroide yol açabilir. 36. Şeker damarlarda varise yol açabilir. 37. Şeker osteoporoz oluşumuna katkıda bulunabilir. 38. Şeker salya asiditesine katkıda bulunabilir. 39. Şeker insülin sensitivitesinde düşüşe sebep olabilir. 40. Şeker glikoz toleransının düşmesine sebep olur. 41. Şeker büyüme hormonunu azaltabilir. 42. Şeker toplam kolesterolü artırabilir. 43. Şeker sistolik kan basıncını artırabilir. 44.Şeker gıda alerjilerine sebep olur. 45. Şeker diyabet oluşumuna katkıda bulunabilir. 46. Şeker hamilelikte kan zehirlenmesine yol açabilir. 47. Şeker çocuklarda egzama oluşuma katkıda bulunabilir. 48. Şeker kardiyovasküler hastalığa sebep olabilir. 49. Şeker DNA yapısını bozabilir. 50. Şeker katarakta sebep olabilir. 51. Şeker amfizeme sebep olabilir. 52. Şeker ateroskleroza sebep olabilir. 53. Şeker serbest radikal oluşumuna sebep olabilir. 54. Şeker enzimlerin işlevselliğini düşürür. 55. Şeker karaciğer hücrelerinin bölünmesine sebep olabilir; bu da karaciğerin boyutlarını büyütür. 56. Şeker karaciğerde yağ miktarını artırabilir. 57. Şeker karaciğerde patolojik değişimlere yol açabilir. 58. Şeker pankreasa zarar verebilir. 59. Şeker kabızlığa sebep olabilir. 60. Şeker miyopluğa sebep olabilir. 61. Şeker hipertansiyona sebep olabilir. 62. Şeker migren de dahil olmak üzere baş ağrılarına sebep olabilir. 63. Şeker beyin dalgalarını artırabilir; bu da beynin düşünme kabiliyetini zayıflatır. 64. Şeker depresyona sebep olabilir. 65. Şeker hormonal dengesizliğe sebep olabilir. 66. Şeker Alzheimer hastalığı riskini artırabilir. Şekerin gizli isimleri Yiyeceklerin “içindekiler” listesinde şekerin farklı isimlerle gizlenmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu isimler ne mi? Sakaroz, esmer şeker, mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şeker, dekstroz, sorbitol, mannitol, xylitol, früktoz, meyve şurubu, glikoz, glikoz şurubu, bal, invert şeker, laktoz, maltoz, akçaağaç şurubu, melas, şeker şurubu, turbinado, amazake. Şekerin vücudunuza zararları • Fazla şeker tüketmek kan şekerini çok çabuk artırıyor ve pankreas aşırı insülin salgılıyor. Buna “****bolik sendrom” deniyor. İnsülin, şekeri regüle ettikten sonra fazlasını yağ olarak depoluyor. Kan şekerindeki ani düşüşse sürekli acıkma hissine ve yemeye yol açıyor. • Diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, böbrek taşları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor. • Kan dolaşımıyla vücudun her tarafına taşınan şeker özellikle de göbek, kalçalar, göğüsler ve bacağın üst kısmında toplanıyor. Bu bölgeler de dolduğunda, yağ asitleri kalp ve böbrek gibi aktif organlara dağılıyor. Bu organlar gittikçe yavaşlıyor ve sonuçta dokuları bozularak yağa dönüşüyor. • Bağışıklık sistemi zayıflıyor. Vücut soğuk, sıcak veya mikroplara karşı koyamıyor. Her yerde “şeker” var Kek, pasta, baklava gibi tatlı yiyeceklerin içinde şeker olduğunu zaten biliyoruz. Tehlikeli olan gelişme, şekerin artık yerli yersiz neredeyse bütün hazır gıdaların içine koyulur hale gelişi… Bebek maması, mısır gevreği, sosis, mayonez, ketçap, pizza, hamburger ekmeği, kola, hazır meyve suyu gibi gıdalar şekerle tüketici gözünde daha çekici hale getiriliyor. Doğuştan tatlıya yatkınlığı olan insanoğlu da, farkında olmadan bu çekime kapılıyor ve satışlar artıyor. Gittikçe daha fazla satın alıyor, daha yiyoruz bu gıdaları. Çocuklar ve bebekler için çok sakıncalı şekerin zararlarıÖzellikle bebek mamasında bile şeker olması, çocukların beslenme zevkinin bir ömür boyu yanlış bir yolda gitmesine neden oluyor. Günümüzde artan aşırı şişmanlığını sorumlularından biri de bebekken tanışılan şeker olsa gerek. Bebek mamasında anne sütüne oranla yüzde 60 daha fazla şeker bulunuyor! Şekerdeki genetik risk Şekerle ilgili çok önemli başka bir tehlike daha var. Genetiğiyle oynanmış mısırdan “mısır şekeri” üretiliyor. “Nişasta bazlı sıvı şeker” de denilen bu “oynanmış” şeker, çikolata, gofret, gazlı içecek, baklava, mısır gevreği gibi endüstriyel gıdalarda en çok kullanılan şeker türü. Genetiğiyle oynanmış gıdalar ise, başlı başına sayfalarca yazı yazılabilecek bir konu. Doğal halinde değil, insan eliyle “oynanmış” genlere sahip yiyecekler yediğimizde, bizim vücudumuzda da genlerimizi ilgilendiren değişiklikler olabileceğinden korkuyor bilim adamları. Günümüzde yaygınlaşan besin alerjileri, kanser gibi rahatsızlıkları n nedenlerinden biri olduğu düşünülüyor. ALINTI
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 59 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 73 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 72 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 80 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kurân-ı Kerîm | FECR | 0 | 93 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
23 Mart 2013, 11:20 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Şeker Yememek İçin 66 Neden
GLİKOZ VE FRUKTOZ zrrı saymakla bitmiyor. nerede ise sigara yanında masum kalacak..Bunun imalatını yapanlar kul hakkına girmiş oluyor!!
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
23 Mart 2013, 12:36 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 24663 Üyelik T.:
07 Ocak 2013 | Cevap: Şeker Yememek İçin 66 Neden
ben şekerin bu kadar zararlı olduğunu öğrendiğim gün; çayımdan tamamen çıkardım şekeri,kahveme çok az koyuyorum. ama çikolatadan vazgeçemiyordum, şimdi çikolata yerine hurma, kayısı, incir gibi şeyler yemeye çalışıyorum.... bu yazının çıktısını buzdolabına yapıştıracam... çok önemli bir konu paylaşım için teşekkürler...
__________________ Başkalarının başarılarını küçümseyenler,hayatta hiçbirşey başaramayanlardır. |
23 Mart 2013, 13:53 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 24494 Üyelik T.:
05 Ocak 2013 | Cevap: Şeker Yememek İçin 66 Neden
Bende çayıma çoook şeker atanlardandım. 15 gün önce şekeri çaydan çıkardım alışma süresi biraz sıkıntılı ama hafiflemiş hissediyorum sanki kendimi Teşekkürler... |
23 Mart 2013, 20:23 | Mesaj No:5 |
Cevap: Şeker Yememek İçin 66 Neden
bende bu aralar çayda şekeri çıkarmaya çalışıyorum ama yemekten sonraki tatlı krizlerini ne yapacaz | |
23 Mart 2013, 20:43 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 26427 Üyelik T.:
06 Mart 2013 | Cevap: Şeker Yememek İçin 66 Neden
... ve genellikle zararlı olan her şey , insana güzel gelir.. ilkesini bu yazıyla da teyit etmiş oluyoruz.zor ama dediğinz gibi çaydan bari çıkartmalıuzgn
__________________ İnancımız batıl değil ki, ümidimiz kırılgan olsun. . . |
24 Mart 2013, 00:49 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Şeker Yememek İçin 66 Neden önemli bir paylaşım olmuş ben fazla şeker tüketmiyorum ,ama çocuklar çok yiyor bunları öğrendikten sonra dikkat ederim
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Şeker Yememek İçin 66 Neden | FECR | Sağlık / Beslenme | 1 | 19 Ekim 2023 16:56 |
Noodle Yememek İÇİN 5 Neden | Mihrinaz | Sağlık / Beslenme | 5 | 07 Ocak 2023 21:20 |
İDLİB TÜRKİYE İçin Neden Önemli/ Manşet | nurşen35 | Gündem/ Manşetler | 0 | 09 Ekim 2017 10:44 |
Rafine şeker zehir, doğal şeker şifa... | enderhafızım | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | 1 | 24 Mart 2013 01:26 |
Çaya kaç şeker ?? | Emekdar Üye | Şiirler ve Şairler | 24 | 28 Şubat 2008 22:34 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|