|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 16Haziran 2012 (21:26), Konuya Son Cevap : 23 Kasım 2018 (10:25). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16Haziran 2012, 21:26 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Mide Bulandıran İddia Mide Bulandıran İddia Mide Bulandıran İddia Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, Türkiye'de 'gıda terörünün' devam ettiğini, yoğurt üretiminde domuz menşeili ithal jelatin katkı maddesi kullanıldığını iddia etti. Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, Türkiye'de 'gıda terörünün' devam ettiğini, yoğurt üretiminde domuz menşeili ithal jelatin katkı maddesi kullanıldığını iddia etti. Dinç, ''Yoğurtlara kıvam arttırmak ve su tutması için jelatin katılmaktadır. Jelatin, domuzun deri veya kemiklerinin kaynatılmasıyla elde ediliyor. Normalde 2 litre sütten, 1 kilo yoğurt elde edilirken, jelatin katıldığında, 1 litre sütten 1 kilo yoğurt elde edilebiliyor'' dedi. Mustafa Dinç, Tüketiciler Birliği olarak, sağlığa zararlı üretimlerin araştırılması ve kamuoyu ile paylaşılması konusunda yıllardan bu yana çalışmalarının devam ettiğini ve sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çalışmalarına kulak verip, ürün içinde farklı katkı maddesi bulunan firmaları teşhir ettiğini kaydetti. Firmaların teşhir edilmesinin yeterli olmayacağını savunan Mustafa Dinç, "Teşhirin yanında para cezası ve halk sağlığıyla oynayan kişilere hapis cezaları da getirilmeli" dedi. AJANSLAR
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konu Sahibi FECR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Eskiden Hayat Daha Güzeldi... | Gönülden Dökülen Nağmeler | FECR | 0 | 70 | 12 Ekim 2024 10:01 |
Prof. Dr. Mehmet Görmez'den Önemli Açıklamalar | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 100 | 07 Ekim 2024 20:33 |
Müslüman Bir Toplumu Çökertmek İstiyorsanız | Muhtelif Konular | FECR | 0 | 84 | 23 Eylül 2024 11:06 |
Şehit Haniye İçin Ezgi | MultiMedya-İzleme Vb | Esma_Nur | 1 | 100 | 03 Ağustos 2024 22:38 |
NELERİ BİLMELİYİZ? | Kurân-ı Kerîm | FECR | 0 | 117 | 01 Ağustos 2024 17:31 |
17Haziran 2012, 12:55 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Yediğimiz Gıdalarda Arsenik Bile Var! YEDİĞİMİZ GIDALARDA ARSENİK BİLE VAR! TURKLAB’ın 3 ilde 10 gıda analiz laboratuvarında yaptırdığı analizlerde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Sonuçları değerlendiren TURKLAB Başkanı Dr. Can Demir, gıda analizlerinde ağır ****llerin yanı sıra arseniğe bile rastlandığını açıkladı. Türkiye son 3 ay içerisinde gıda alanında ortaya çıkan sahteciliklerle sarsıldı. Mısır şurubu ile sahte bal üretimi yapıldığının ortaya çıkmasının ardından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sahtecilik yapan firmaları deşifre etmeye başladı. Bunun üzerine geçmişte vatandaşların neredeyse hiç fark etmediği gıda analiz laboratuvarlarına yapılan başvurularda da artış yaşanmaya başladı. Laboratuvarlara getirilen numunelerde ortaya çıkan sonuçları araştırıldı. Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği, (TURKLAB), İstanbul’da 8, İzmir’de 1 ve Antalya’da da 1 olmak üzere toplam 10 gıda analiz laboratuvarına getirilen numunelerin sonuçlarını açıkladı. Son 16 aylık sonuca göre, 10 laboratuvara toplam 297 bin 18 başvuru yapıldı. Başvurularda alınan numunelerin 110 bin 713’ü ithalat şirketlerinin kontrol için verilen ürünleri iken, 181 bin 925 de özel istek üzerine alınan numuneler oldu. Özel istek üzerine alınan numunelerin, bireyler, marketler, oteller ve lokantalara ait olduğu belirtildi. Çıkan sonuca göre ise, 297 bin 18 gıda numunesinden 280 bin 769’u gıda kodeksine uygun çıktı. Numunelerin 16 bin 411’inin ise sakıncalı olduğu tespit edildi. Sakıncalı bulunan gıda ürünlerinden 648’si ithal edilen ürünlerde, 14 bin 429’u da özel istek üzerine alınan numunelerde çıktı. Bu da vatandaşların getirdiği numunelerin yüzde 7’sinin sakıncalı olduğunu ortaya koydu. TURKLAB Başkanı Dr. Can Demir sakıncalı bulunan gıda ürünlerinin hayvansal kökenli ürünler olduğunu belirterek, bu ürünlerin kırmızı et, beyaz et ve ürünleri, süt ürünleri, peynir ve yumurta ürünleri olduğunu söyledi. Hayvanlardan insana geçen 230 hastalığın olduğunu belirten Demir; “Özel istek üzerine verilen numulerde, sakıncalılar ağırlıklı olarak hastalık yapan bakteriler tespit edildi. Patojen yani zehirlenme veya hastalıklara hatta ölüme bile neden olan bakteriler ile beraber kirlilik de tespitlerde yer aldı. İthalatta tespit edilen maddelerde ise ağır ****ller bulundu. Bunlar kurşun, krom, kadmiyum gibi ağır ****ller. Bunun yanında arsenik ve küf bile tespit edildi.” Laboratuvara başvurun Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman, tüketicinin bir ürünü dışarıdan inceleyerek sahte olup olmadığını anlamasının mümkün olmadığını söyledi. Ataman, “Sahte ürün ancak laboratuvar analizi ile ve kayıt sisteminin takibi ile anlaşılabilir. Yani ayrıntılı sistem kontrolü ile. Tüketici ne yapmalı? Tüm bu olanlar aklını karıştırıyor ama kayıtlı ve onaylı ürün tüketmeye devam etmeli” dedi. Sahteciliği nasıl yapıyorlar? Gıda ürünlerinde sahteciliğin birçok yolu var. İşte o hileler... - Sucuk, salam, sosis: Sakatat veya kanatlı etlerin kemiğinin üzerinden sıyrılmış mekanik kıyma konuluyor. Buna Mecanical Debone Meat (MDM) yani manyetik kıyma da deniliyor. - Kaşar peyniri: Miladı dolmuş kaşar peynirler tekrar eritilip yeniden kaşar peyniri yapılıyor. - Beyaz peynir: Yağ oranında hile yapılarak, mayalamadan önce yağı alınıyor. Ayrıca nişasta ve bitkisel yağlarda kullanabiliyor. - Süt tozu: İçerisine tebeşir tozu ve pudra şekeri katılabiliyor. - Yoğurt: Su tutucu katılabiliyor. Yoğurdun gramajı artıyor. Kıvam arttırmak ve yine su tutması için ayrıca jelatin katılıyor. Jelatin, domuzun deri veya kemiklerinin kaynatılmasıyla elde ediliyor. - Eritme peynir: Eski peynirler eritilerek eritme peynir haline getiriliyor. - Tereyağı: Normalde sütün içerisindeki yağ çekilip tereyağı elde ediliyor. Ancak hilekarlar tereyağı yapılırken mitkisel margarin de katabiliyorlar. - Zeytinyağı: Kanola, mısır gibi ucuz yağlarla karıştırma yapılabiliyor. Ayrıca sabun üretiminde kullanılması gereken asidi yüksek yağlar, işlemden geçirilerek sızma zeytinyağı diye satılıyor. - Dondurma: Şeker yerine yapay tatlandırıcı, doğal sahlep yerine suni sahlep, süt yerine su ve süt tozu, meyve yerine yapay meyve boyası katılarak dondurma elde edilebiliyor. Ayrıca kıvamı tutturmak için de jelatin kullanılabiliyor. - Baharat: Kremit tozu karıştırılabiliyor. Pul biberde de kırmızılığı artırmak için boya maddesi katılabiliyor. - Çay: Körpe filiz yerine kart dallar çaya karıştırılabiliyor. Ayrıca karaciğere zarar veren küflü çaylar da satılabiliyor. - Süt: Uzun süre dayanması için sütün yağı çekilebiliyor, su katılabiliyor, asitlik gelişimini maskelemek amacıyla nötrleyici maddeler kullanılabiliyor. - Bal: Sadece mısır şurubu kullanılarak sözde bal üretilebiliyor. - Kıyma: Kedi-köpek için ayrılan kemikler kıymaya katılıp satılabiliyor. Bunun yanında, tavuğun gagası, tırnağı bile kıymaya katılabiliyor. KAYNAK:Vatan Gazetesi
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
17Haziran 2012, 14:42 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 17229 Üyelik T.:
10 Mart 2012 | Cevap: Mide Bulandıran İddia :((((((((( haaayıııııııııııırr!!!!!!!..
__________________ "..insanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir..." |
22 Kasım 2018, 08:08 | Mesaj No:5 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Uluslararası bir gıda araştırma şirketi tarafından Türkiye'de onlarca ürün üzerinde yapılan incelemeden çok çarpıcı sonuçlar çıktı. "BEBEK MAMASINA MELAMİN, YOĞURDA BEBEK BEZİ JELİ" TEREYAĞINA PATATES, BAHARATA KİREMİT TOZU! Okuyanların gıda ürünlerine konulan katkı maddelerini öğrendikten sonra yediği tüm ürünleri sorgulamasına sebep olacak araştırmada en çarpıcı olan ise baharatlara inşaat malzemesi olarak bilinen kiremitin tozunun konulması olarak gözükürken, tereyağına patates konulması ve küflenmiş peynirlerin eritilerek krem peynir şeklinde tekrardan piyasaya sürülmesi ise gıda simsarlarının işi hangi noktalara taşıdığını gözler önüne seriyor. YOĞURDA BEBEK BEZİ JELİ, SÜT TOZUNA TEBEŞİR VE KEMİK TOZU! Aynı araştırma kapsamında incelenen süt ve süt ürünlerinin içinden yoğurdun kıvam alabilmesi ve su tutabilmesi için bebek bezlerinde kullanılan jel katılırken, süt tozuna ise tebeşir ve kemik tozu katılması okuyanlara 'pes' dedirtti.... d/us//un
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
22 Kasım 2018, 12:49 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 |
Ev yoğurdu daha lezzetli hazır yoğurt mide bulandırıcı bir tadı var bebek maması bebek bisküvi hepsi sağlıksız en iyisi ev yapımı başka çare yok
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
23 Kasım 2018, 10:25 | Mesaj No:7 |
O yoğurtların tarihlerinin geçmediği söyleniyor. Gelip tarihleri sürekli ileri atıyorlarmış diye biliyorum. Ne kadar doğru bilemem?
| |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Benim" Diye İddia Ettiklerim | Mihrinaz | Serbest Kürsü | 2 | 13 Şubat 2023 21:44 |
Kriz Aniden Tırmandı! İsrail'den Korkutan İddia | nurşen35 | Gündem/ Manşetler | 0 | 29 Eylül 2018 18:45 |
Mide Bulantısı/İBRAHİM İNECİK | İBRAHİM İNECİK | İbrahim İnecik | 4 | 10 Ocak 2016 18:35 |
Günümüz İnsanlarının Taguta Muhakeme Olma Konusunda İleri Sürdükleri İddia | bilinmez | Muhtelif Konular | 5 | 30 Temmuz 2011 19:40 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|