|
Konu Kimliği: Konu Sahibi CaferTayar,Açılış Tarihi: 10 Temmuz 2008 (22:30), Konuya Son Cevap : 11Haziran 2023 (22:10). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Temmuz 2008, 22:30 | Mesaj No:1 |
Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' Amerikalı beslenme uzmanı Jonny Bowden, insanların tüketmesi gereken ancak genelde tüketmedikleri faydalı yiyeceklerin listesini yapıyor. Ancak, onun favorisi olan semizotu (purslane), guava (tropik bir meyve), goji kirazı gibi bazı meyve ve sebzeleri her manavda bulmak zor. " menshealth.com" internet sitesi, "The 150 Healthiest Foods on Earth (Yeryüzünün en sağlıklı 150 yiyeceği)" adlı kitabın yazarı Bowden'e, her yerde de bulunması kolay en sağlıklı besinlerin kısa bir listesini sordu. Bowden'ın hazırladığı 11 maddelik liste ve her besinin Bowden tarafından yapılan açıklaması ise şöyle: 1 - Pancar: Pancarı, kırmızı ıspanak gibi düşünün. A ve B vitamini zengini. Ayrıca doğal kırmızı rengi, kanserle mücadele yardımcısı. Çiğ veya salataya rendeleyerek tüketin. Pişirmek antioksidan özelliğini azaltıyor. 2- Lahana: İçerdiği "sulforaphan" adı verilen kükürt enzimleriyle, tümör oluşumunu engelleyen bir besin kaynağı. Uzakdoğulular gibi lahana salatası olarak ya da burger sandiviçlerde olduğu gibi gevrek şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor. 3- Pazı: Özellikle İsviçre pazısı (Swiss chard) türü tavsiye ediliyor. İ çerdiği karotenlerle, ihtiyar gözlere bire bir. Küçük parçalar halinde zeytinyağına doğranarak yenilmeli. 4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı. Kahvenize, çayınıza ya da kahvaltıda tükettiğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketin. 5 - Nar suyu: Tansiyonu düşürür, oksitlenmeyi önler. Başka bir şeyle karıştırmadan doğrudan için. 6 - Kuru erik: Kanser savaşçısı antioksidan deposu. 7- Kabak çekirdeği: Kabağın en besleyici kısmı çekirdeğidir. Magnezyum deposu. Erken ölüm riskini azaltan mineral değeri yüksek. 8 - Sardalye balığı: Dr Bowden bunu, konservede sağlık olarak nitelendiriyor. Kalsiyum içeren, kurşunsuz "omega 3" adlı yağ asidi oranı yüksektir. Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır, manganez ve bunların yanı sıra B vitamini deposu. Sade ya da salata ile yiyebilirsiniz. Zeytinyağı ya da sardalye yağı ile karıştırın. 9- Zerdeçal: Hint safranı da denilen bir tür zencefil. Kansere karşı oldukça yararlı bir besin. Yağda pişmiş yumurtaya serpilerek ya da herhangi bir sebze yemeğine katılarak yenilebilir. 10 - Donmuş yaban mersini: Dondurmak birçok besinin besin değerini azaltırken, yaban mersini dondurarak çok uzun yıllar muhafaza edildiği halde değerini kaybetmiyor. Başta Alzheimer olmak üzere birçok hastalığa karşı ilaç. Yoğurtla karıştırarak, çikolatalı soy süte bademle beraber serpilerek tüketilebilir. 11 - Konserve kabak: Düşük kalorili bir sebze konservesi. A vitamini deposu. Biraz tereyağı ve üzerine tarçın ve hindistancevizi tozu serperek tüketebilirisiniz. zaman gazetesi | |
Konu Sahibi CaferTayar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hacet kapısın tıklarken | Şiirler ve Şairler | CaferTayar | 0 | 2037 | 13 Eylül 2008 11:34 |
geçmiş zaman aynası | Şiirler ve Şairler | CaferTayar | 0 | 2142 | 13 Eylül 2008 11:29 |
Cuma Günü Selevat Getirmenin Önemi: | Dua Bölümü | Seyyid | 1 | 2494 | 12 Eylül 2008 12:39 |
rahmet katrelerinde bir cuma soluğunda dua | Dua Bölümü | CaferTayar | 0 | 2369 | 12 Eylül 2008 12:31 |
Hayat ve kulluğumuz açısından Ramazan | Cuma-Bayram-Kandiller | CaferTayar | 0 | 2051 | 06 Eylül 2008 13:07 |
10 Temmuz 2008, 23:17 | Mesaj No:2 |
Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin''
yazdıklarınız arasında devamlı kullandığım tarçın. Özellikle toz haline getirilmemiş, çubuk şeklindeki tarçının çayı kışın mükemeldir.
__________________ Çağımızın en büyük tutkusu köleliktir. | |
11 Temmuz 2008, 10:46 | Mesaj No:3 |
Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' bizler tepkisel reflekslerini enfarmasyon yoluyla eğtime dikta edilerek eğitildiğimizden her şeyi boşvermi,şlikle umursamıyoruz. halbuki gelişen dünyamızın bizlere sunduğu bilimsellikte, sıhatine önem verenlere sunduğu hayli güzellikler var. sevgi değer dost atalarımız asırlarca dünyanın gündemini meşkul ederken biz sıhatimizi bile anlamaktan bi haberiz sanırım. | |
11 Temmuz 2008, 15:16 | Mesaj No:4 | |
Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' Alıntı:
acaba kabak cekirdeginin kavrulmusuda aynimidir ??? | ||
11 Temmuz 2008, 21:26 | Mesaj No:5 |
Cvp: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin'' evet yaşı ell,yi geçenlere hayli şifalıdır tavsiye edilir tuzlu tuzsuz fark etmediği gib i kavrulmuşta çitlenebilinir. | |
08 Şubat 2011, 15:14 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Bulunması çok kolay ama ''az yediğimiz 11 besin''
hocam çok güzel yazmış fkt bunların hepsini tükettiğimiz halde çoğumuzda vitamin eksikliği var bana göre nedenide yediklerimiz hep sentetik tohumlar sağlam değilki ürünler doğal olsun organik bulmakda çok zor ...
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
11Haziran 2023, 22:10 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | 4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı. Kahvenize, çayınıza ya da kahvaltıda tükettiğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketin.. En çok tükettiğim bu çubuk tarçin 2 tane suya atıp içiyorum sürekli ..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
işte yediğimiz en zararlı 10 gıda | Muhteşem | Beslenme | 6 | 23 Mayıs 2024 14:12 |
Vücuttaki zehri yok edebilen tek besin: Tahin/MEDİNEWEB | AlimOğlu | Spor/ | 6 | 14 Şubat 2024 20:07 |
Dişimize dost 10 besin maddesi | İSRA | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 1 | 22 Mart 2014 01:52 |
Yediğimiz yiyeceklere dikkat ediyormuyuz? | dosdogru | Soru Cevap Arşivi | 6 | 28 Temmuz 2013 00:49 |
Sağlıklı Diye Yediğimiz Tavuklar,Tavuk Değil | FECR | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 4 | 04 Nisan 2012 15:12 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|