|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi: 12 Şubat 2009 (09:15), Konuya Son Cevap : 12 Şubat 2009 (12:49). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Şubat 2009, 09:15 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Reflü Belirtileri Reflü Belirtileri Gastroösofagial reflü hastalığının ortaya çıkardığı belirtiler çok geniş bir spektruma yayılır.Bu belirtileri genel olarak tipik ve atipik olarak sınıflandırmak mümkündür. [LEFT] Gastroösofagial reflü hastalığının ortaya çıkardığı belirtiler çok geniş bir spektruma yayılır. Bu belirtileri genel olarak tipik ve atipik bulgular olarak sınıflandırmak mümkündür. Tipik bulguların hemen hepsi mide-bağırsak sistemiyle ilintili iken; atipik bulgular diğer organ sistemleriyle ilintili yakınmalar oluşturur. Laringofaringeal reflü olarak adlandırılan ve öncelikle kulak-burun-boğaz uzmanlarınca görülen hasta grubunda çoğu kez atipik bulgular belirgindir ve tipik yakınmalar hiç olmayabilir.[LEFT][FONT=Georgia][SIZE=3] Reflü hastalığının tipik belirtileri şu şekilde sıralanabilir; 1) Göğüste göğüs kemiği arkasında yanma 2) Ağıza acı ekşi sıvı gelmesi 3) Geğirme, şişkinlik 4) Ağıza gıda artıkları gelmesi 5) Yutma güçlüğü, yutakta takılma duygusu . Bazı belirtiler ise atipik olarak nitelendirilebilir ve dikkate alınması gerekmektedir; 1) Ses kısıklığı 2) Gıcık öksürüğü 3) Ağız kokusu 4) Çarpıntı, kalbe bası hissi 5) Nefes darlığı, nefes yetmezliği duygusu 6) Astım 7) Diş çürüğü 8) Süreğen yutak yangısı (kronik farenjit) 9) Hıçkırık 10) Süreğen sinüzit Mide sağlığı merkezi
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ben Sana Gül Diyemem | Hz.Muhammed(s.a.v) | Belgin | 0 | 2464 | 29 Eylül 2009 10:25 |
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? | Soru Cevap Arşivi | Kara Kartal | 21 | 11038 | 24 Eylül 2009 10:38 |
Mahşerde âzâlarımızın konuşması | Soru Cevap Arşivi | KuM TaNeSi | 1 | 2675 | 17 Eylül 2009 16:06 |
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... | Zekat-İnfak | dua dilencisi | 1 | 2291 | 17 Eylül 2009 10:56 |
Yaşlı kadınların tesettürü... | Tesettür Konuları | Belgin | 0 | 2707 | 07 Eylül 2009 09:26 |
12 Şubat 2009, 09:33 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cvp: Reflü Belirtileri
ben de reflu hastasıyım ve ailemde kanserden kaybettigim degerli insanlar var bu hastalık hafife alınacak bir rahatsızlık degil dikkate alınmaz ise sonu ölüm oluyor :( gerçi her bünye bir degil ama en güzeli az yemek birde havuç ve marul cok faydası oluyor..tesekkur ederım kardeşim....
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
12 Şubat 2009, 12:49 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 5710 Üyelik T.:
18 Aralık 2008 | Cvp: Reflü Belirtileri
Bende reflü hastasıyım, reflüden dolayı kronik faranjitda oldum. 3 yıl önce göğüs yanmasından dayanamamıştım ve boğazımdan bir kaç defa kan gelmişti, bunun için endoskopi yaptırmıştım. doktor yemek borusu alt sfinkter gevşemiş ve hassas bir hal almış demişti. birde Bilgisayar bakmış, banada göstermişti, yemek borusunun alt tarafı ben nefes aldığımda beyazlaşıyordu. bu beyazlaşma hasarlı olduğu anlamına geliyormuş. boğazımdan kan akmasıda faranjitten dolayıymış. O zaman helipak isimli bir ilaçla tedavi uygulanmıştı, sonra bir kez daha bu tedavi uygulandı. bu ilaç halisülasyan görmeye sebep olabiliyor.,ben bu ilacı kullandığım sürece hep rüyalarımda sorunlarla karşılaştığımı onları çözemediğimi falan görmüştüm, öyleki bu rüyaların verdeği huzursuzluktan uzak durmuş olmak için az uyuyordum. eskiden reflüden şikayetçiydim şimdi reflüden dolayı ortaya çıkmış olan faranjit daha kötü durumda. velhasıl hastalık ve sağlık birbirinden uzak şeyler değil. benim için hepsi bir. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |