|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mehmet akif2,Açılış Tarihi: 25 Mart 2017 (11:41), Konuya Son Cevap : 10 Aralık 2017 (20:34). Konuya 32 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Nisan 2017, 20:59 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | 92. “En” sözcüğünün birkaç istisnası dışında cümlede her zaman zarf olduğunu; (İçimizden en adamı oydu: burada “en” sıfattır.) (en güzel şarkıyı o söylerdi:burada “en” sıfatın zarfıdır); 93.Cümledeki yargı sayısının, çekimli eylemlerin, eylemsilerin ve ekeylem alarak yüklem olmuş ad soylu sözcüklerin toplamı olduğunu (Bir şiir istersin içinde benzetmeler olan, kusura bakma sevgilim heybemde sana benzeyecek kadar güzel bir şey yok) (bu dizelerde altı çizili sözcük ya da sözcükler birer yargıdır dolayısıyla burada toplam altı yargı vardır); 94. “Betimlemenin (tasvir etme)”, gözlemlerin okurun gözü önünde canlanacak biçimde olması gerektiğini, bu anlatım biçiminde niteleme sıfatlarının, durum zarflarının çokça kullanıldığını,bir yerin ya da bir kişinin genellikle dış görünüşünün anlatıldığını,hareketin olmadığını, kısaca betimlemenin sözcüklerle resim çizme işi olduğunu (Adamın üzerinde açık mavi bir pardösü vardı.Kirli ve biraz da eski bu pardösünün üzerindeki açık kırmızı ve temiz atkı bir çelişki gibi görünüyordu.) |
12 Nisan 2017, 21:24 | Mesaj No:22 |
25 Şubat 2011 | 95. “Öykülemede” ise bir olay, bir hareket olduğunu (Öğretmen sınıfa girdi, defteri imzaladı, yerinden kalkarak dersi anlatmaya başladı….); 96. “Açıklamada” yazarın asıl amacının okuyucuyu bilgi sahibi yapmak olduğunu 97. “Tartışmada” ise yazarın okuyucunun var olan bilgilerini değiştirmeye çalıştığını , kökleşmiş bir düşünceye karşı çıktığını ve okuyucuya kendi düşüncesini kabul ettirmeye çalıştığını (Bizde şiir kesinlikle çevrilemez görüşü hakimdir.Bugün gidin yazın alanında gelişmiş toplumların yazın tarihine bakın, sanatçıların önce bu işe çeviriyle başladığını görürsünüz ayrıca orijinalinden daha güzel çevirileri göreceksiniz orada.Bu da şiirin çevrilebileceğinin bir kanıtı değil midir? ) |
12 Nisan 2017, 21:28 | Mesaj No:23 |
25 Şubat 2011 | 98. “Örnekleme” nin sözü edilen soyut bir düşüncenin kafamızda daha iyi canlanması ,somutlaştırılması için başvurulan bir düşünceyi geliştirme yöntemi olduğunu; 99. Tanık göstermenin (alıntı yapma) ise yazarın düşüncesini daha inandırıcı kılmak için sözünü ettiği konuda ,alanında uzman birinin sözünü tırnak içerisinde olduğu gibi alma olduğunu; |
09 Eylül 2017, 01:33 | Mesaj No:24 | |
Durumu: Medine No : 57235 Üyelik T.:
10 Mart 2017 | Alıntı:
GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi | |
10 Aralık 2017, 12:17 | Mesaj No:25 | |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Alıntı:
Göknur editim, ki-nin yazılışıyla ilgili acil bier cevap bekliyorum senden.. aşağıdaki bilgilerden hakkındaki bilgi ki' nin yazılış kuralı nedir bu örneklerde?.ayrı mı bitişik mi yazımalı..Araştırmadım açıkçası..Sana sorayım dedim.. Cevap verme süresi oldukça hızlı olduğundanewet000
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ | |
10 Aralık 2017, 17:13 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 |
Asagidaki sonuna ler eki aliyorsa bitisik yaziliyo Hakkinda ki ler olmadigi icin ayri yazilir bas ediyorum ben boyle biliyorum mehmet akif editorumuz daha uzman tabi ki
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
10 Aralık 2017, 19:39 | Mesaj No:27 | |
25 Şubat 2011 | Alıntı:
ben başka sitede bulduğum bilgiyi de paylaşayım -de durum eki almış hem de sıfat haline gelmiş böyle kelimelere gelen -ki bitişik yazılır | |
10 Aralık 2017, 19:42 | Mesaj No:28 |
25 Şubat 2011 | |
Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir) | |