|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 08 Kasım 2016 (21:18), Konuya Son Cevap : 28 Kasım 2021 (02:33). Konuya 15 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Kasım 2016, 21:18 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ELMA SİRKESİ (Ev yapımı)-Medineweb Mutfağı ELMA SİRKESİ (Ev yapımı)-Medineweb Mutfağı SİRKE YAPIMI Akşam olunca kuzucuklarınızı yanınıza alıyorsunuz…kucağınıza koca bir kap dolusu elmayı da alıyorsunuz..hem onlarla sohbet ediyorsunuz hemde soyduğunuz elmalardan eşinize ve kuzucuklarınıza ikram ediyorsunuz..artık koca bir kap elmadan sadece kabukları ve eşikleri kalmış olmalı.. Malzemeler 5 lt’lik kavanoz için ölçü; 1 çay bardağı nohut 1/2 çaybardağı bulgur 1/2 çay bardağı şeker( 2-3 yemek kaşığı bal olursa çok daha iyi olur) – Cam kavanoza yarısına kadar su koyun – Nohutu, bulguru ve şekeri su koyduğunuz cam kavanoza ilave edin. – Sonra da o kuzucuklarınızla yediğiniz elmaların kabuklarını ve eşilerini ilave edin.. – Kavanozun ağzına bir tülbent örtüp, bağlayın. İşte hepsi bu kadar…ne kadar da basitmiş değil mi? Şimdi oluşum aşamalarından bahsetmem gerek..bu ilk kez yapacaklar için çok önemli – Sirkeniz yaklaşık 40 gün boyunca bu şekilde kalmalı.. – Sirkeden zaten bildiğimiz sirke kokusu gelmeye başlayınca olmuş demektir. – Ayrıca bir de misafirleriniz olabilir..bunlar sirke sinekleri.. – Bu sinekler , her ne hikmet se bir süre sonra yok oluyor..( bunu da ancak sırrın sahibi ALLAH bilir) – Yaklaşık 2 ay olunca sirkenizi 2-3 kat tülbentten süzün..çünkü bundan sonra meyveler çürümeye başlar.. – Kavanozunuza süzdüğünüz sirkeyi tekrar koyun.. – İçine 2 yemek kaşığı bal koyun..bu sirkenin keskin olmasını sağlayacaktır.. – Artık ağzını kapatıp serin bir yerde aylarca muhafaza edebilirsiniz.. DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER – Sirke oluşum sırasında 15-25 derece arasında muhafaza edilmelidir. – Ortam ılık ve mutlaka karanlık olmalıdır..o nedenle toprak küplerde daha iyi sonuç alınabilir. – Yine bu nedenle elma sirkesi ilk baharda, üzüm sirkesi de sonbaharda yapılmalıdır. – Bütün sirkeler aynı teknikle yapılabilir. – iyi sirke berrak olur..ama bulanık ta olsa kullanılabilir.. – Oluşum aşamasında kavanozun ağzı kesinlikle kapatılmamalıdır..havayla temas fermantasyonu sağlar..aksi halde alkolleşir. – 40 günün sonunda sirkenizin ağzında deniz anasına benzer beyaz bir tabaka oluşur..buna SİRKE ANASI denir.. – Bu sirke anasını bir sonraki sirkenizi yapmak için maya olarak kullanabilirsiniz. – Bu durumda nohuta ve bulgura gerek yok.sadece sirke anası ve bal yeterli. Son bir şey daha söyleyim..özellikle hiç ev sirkesi yemeyenler ve yapmayanlar için..ev sirkesinin tadı hazır sirkelerinkinden çok farklıdır..bu nedenle hazır tadı bulamazsanız ” olmadı yapamadım” diye düşünmeyin İşte hepsi bu kadar..ALLAH ağız tadıyla yemek nasip etsin.. Afiyet şifa bal olsun… Halil İbrahim bereketi versin inşALLAH.. Alıntıdır...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dedesi Ruhunun Yanında | Serbest Kürsü | Mihrinaz | 1 | 24 | 17 Aralık 2024 19:46 |
Peygamberler Neden Sadece Ortadoğu'ya Geldi? | Peygamberler(a.s) | Esma_Nur | 1 | 38 | 16 Aralık 2024 08:47 |
Namaz Hep Vardı | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Mihrinaz | 0 | 26 | 16 Aralık 2024 08:36 |
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 77 | 09 Aralık 2024 17:02 |
53 Yıllık Esad Rejimi Çöktü | Gündem/ Manşetler | Vasat | 8 | 108 | 08 Aralık 2024 09:59 |
08 Kasım 2016, 21:25 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Gelelim.benim yaptiğım sirkeyeeee Aynı yontemle 3 tane ayri ayrı kavanoza mis gibi mis elmalarınin kabuklarinı ve yenmeyen elmaları,diğer malzemeleri koydum (büyük kavanoz yoktu)))) Sonra hepsine ayrı ayrı tülbent bulamadim..o kuzunun küçülen patik coraplarinı kavanozların tepesine geçirdim Bizimkide bone işte Aynı yontemle 40 gun bekleyecez artık..bugun ilk gun 40 sonra ne oluyor yada arada neler gelisiyor..o sirke bocekleride dahil hepsini paylasayım..bende merakla sonucu bekliyorum..hadi hayırlısı
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
17 Kasım 2016, 08:09 | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
İlk bir hafta hergun karıstırıliyormuş..sonrasında haftada bir karıştırıyoruz.. Sirke sinekleride daha gelmedi)))sabirla beklicez..daha 10 gun olmuş..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
18 Aralık 2016, 13:46 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
mis gibi elma sirkemiz oldu sirke sinekleri geldiler,gittilersirke anası denilen tabakada oluştu,onu da alıp ağzı kapalı bir kapla dolaba kaldırdık,karışımı tel süzgeçten geçirerek süzdüm,birazda böyle bekletelim..sonrasında şişeleyip dolaba kaldırıcaz..yapanların ellerine sağlık...şifa olsun inşAllah
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
18 Aralık 2016, 20:15 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Emine hocam elmalariniz doğal.demekki ..elmalar doğal olmayinca sinekler gelmezmiş ;)hani hatirlatmis olayim elma sirkesi yapinca benim.neden sineklerim.yok diye endişelenmesinler
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
18 Aralık 2016, 20:27 | Mesaj No:7 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | karanlık ve dar bir yere koymuştum,sirke sinekleri olduğunu anlayamadım açıkası önce,ama tariftede belirtildiği gibi,zaman sonra yok oldular..elmalarım köy elmasıydı..2 kilo felan..bunuda öğrenmiş olduk,pazardan alıp yapayım ne olacakki diye düşünmüştüm..sineklerim olmayacaktı demekkisirke işine el atacağa benziyorum artıknar kabukları,portakal kabuğu biriktirmeye başladım dolapta şaka gibi temizlikte kullanılabilirmiş..benimki biraz heveslik herhalde.geçer diye ümitediyorum..yoksa küp küp sirke yapmaya başlicam
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
18 Aralık 2016, 20:54 | Mesaj No:8 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
22 Aralık 2016, 20:33 | Mesaj No:10 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Buda boneli kavanozlardan alınmış, süzulup şiselenmiş hali sirkemizin. Sadece tel süzgecgen gecirdim..biraz tortusu kalsin istedim.Siz tülbenttende süzerek daha tortusuz sirke elde edebilirsiniz..İslem bitti..Herhalde olmuştur👌İnşallah sirke elde etmişimdir efenim gonül rahatlığıyla tuketebiliriz..
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medineweb ÜyelerineEv Yapımı Öksürük Şurubu tavsiyesi | Mihrinaz | Sağlık | 7 | 03 Ekim 2018 15:41 |
Kelebek Pasta Yapımı/Medineweb Mutfağı | Mihrinaz | Pastalar | 5 | 17 Şubat 2018 19:56 |
Yarım Elma Olmayalım. | YASEMİN ATAMAN | Makale ve Köşe Yazıları | 5 | 09 Kasım 2016 23:17 |
Bulaşık Makinesinde Turşu Yapımı ! Medineweb Mutfağı | fedra | Turşular | 0 | 11 Ağustos 2015 15:39 |
* Tatlı Elma * | su damlası | Makale ve Köşe Yazıları | 0 | 30Haziran 2015 23:46 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|