|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 14 Şubat 2021 (23:34), Konuya Son Cevap : 24 Mart 2024 (14:54). Konuya 122 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Mart 2021, 22:23 | Mesaj No:51 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | 33.gün.. Ey Rabbim! Bütün güzel sözler sana söylemekle güzeldir. Kırık dökük de olsa kabul eyle sözlerimi, Yıkık dökük de olsa duy yakarışlarımı, Kabul eyle beni, Kabul eyle sözlerimi, Suskunluğumu, Dilsizliğimi, En güzel dua eyle, Dua eyle dilsizliğimi, Dua eyle suskunluğumu, En güzel dua eyle, Ki sözlerin en güzeli sana hitap etmekle güzeldir. Dua eyle sözlerimi, Güzel eyle, Güzel eyle... Yine Ebu Hüreyre (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Bir adam vardı, (günah işleyerek nefsine zulmetmekte) çok ileri idi. Ölüm gelip çatınca oğullarına dedi ki: "Ben ölünce, cesedimi yakın, külümü iyice ezin ve rüzgarın önünde saçın. Allah'a yemin olsun, eğer Rabbim beni bir yakalarsa hiç kimseye vermediği azabı verir!" Ölünce, bu söylediği ona yapıldı. Allah da arz'a emrederek: "Sende ondan ne varsa bana toplayıver!" dedi. Arz da topladı. Adam ayakta duruyordu. "Sen böyle bir vasiyeti niye yaptın?" diye Rabb Teâla sordu. "Senden korktuğum için ey Rabbim!" cevabını verdi. Allah Teâla Hazretleri bu cevap üzerine onu affetti." Buhari, Tevhid 35, Enbiya 50; Müslim, Tevbe 25, (2756); Muvatta, Cenaiz 51, (1, 240); Nesai, Cenaiz 117, (4, 113).
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
18 Mart 2021, 09:13 | Mesaj No:52 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
34.GÜN/ 5 ŞABAN 1442 AYET& Allah, kendisinin izniyle rızasını arayanları o kitapla kurtuluş yollarına erdirir. Onları karanlıktan aydınlığa çıkarır, dosdoğru bir yola iletir. (MAİDE 5&16) BİR HADİS & Veren el, alan elden üstündür. BUGÜN & Ne diyordu şairimiz Mehmet Akif Ersoy: Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar... O, rükû olmasa, dünyâda eğilmez başlar, Yaralanmış temiz alnından, uzanmış yatıyor; Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i... Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi... Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? “Gömelim gel seni târîhe” desem, sığmazsın. Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb... Seni ancak ebediyyetler eder istîâb. Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber. Bu vatanı kanlarıyla sulamış şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruZ. Bize kanlarıyla suladıkları bu vatanı bırakan şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruZ. |
19 Mart 2021, 20:57 | Mesaj No:53 |
03 Şubat 2018 |
35.GÜN *EL-HAYY* *AYET* ; “O Hayydır. Ondan başka ilah yoktur, dini ona has kılarak ona dua edin.Hamd, âlemlerin rabbi olan Allah´a mahsustur.”(Mu'min 65) *MANASI*;Diri ve her şeyin kendisiyle diri olduğu zat (dirilten). *İNSANDAKİ TECELLİSİ ; Allah’ın Hayy ismine iman eden bir kul mahlukâta bakarken her şeyin diri olduğunu, akıl sahibi, iman sahibi olduğunu ve rabbini hamd ile tesbih ettiğini bilir. Allah, insana da Hayy ismiyle tecelli edip onu diriltmiştir. Bir de insana ruhundan nefhedip, onu ruhuyla diriltmiştir. Allah’ın, kuluna ruhundan nefhetmesinin içerisinde El Esmau’l Husna’sının tecellisi vardır.Kul, Allah’ın esmasını üzerinde taşır, Allah’a Allah ile iman eder, Allah’ın ayetlerine iman ederse gerçek manada Hz. İnsan olarak diri olur ve insana bakarken de El Esmau’l Husna’yı onun üzerinde görüp insana öyle muamele eder. *DUA* ; Sen Hayy olansın, bütün varlığın kendisiyle diri olduğu zatsın Allah’ım! Bizi de seninle dirilenlerden eyle! Bizi her anda senin hayy olduğunu ve seninle diri olduğunu tadanlardan eyle! Sen haya sahibisin! Bizi de kullarına karşı haya sahibi olanlardan eyle! Sana karşı haya etmeyip şirk koşanlardan eyleme Allah’ım! |
20 Mart 2021, 10:56 | Mesaj No:54 |
18 Aralık 2010 | 36 gün.. GÜNÜN DUASI ŞÜKÜRLER OLSUN YA RABBİ! Bana "AKIL" nimetini verip SENi bulmamı nasip ettiğin için şükürler olsun Müslüman bir ülkede, müslüman bir anne babadan müslüman olarak doğduğum ve Efendimize sav'e ümmet olmamı nasip ettiğin için şükürler olsun Kulağımı ezana, gönlümü namaza aşina kıldığın için şükürler olsun Baktığım her ağaçta, çiçekte ve böcekte SENi görmemi nasip ettiğin için şükürler olsun Ağzımın tadı, Gözümün ışığı, Evimin huzuru olduğu için şükürler olsun Tek bir kez bile olsa da; الله ADIN anıldığında, Gözüm aşkından yaşardığı için Binlerce kez şükürler olsun Alnımı secdeye koyduğum için Şükürler olsun Ellerimi açıp dua etmemi nasip ettiğin için Şükürler olsun SENin kelamını okuyabildiğim için Şükürler olsun Verdiğin her nimete şükretmek zaten görevim. Bunu idrak edip Şükredebildiğim için şükürler olsun Gülümsememi bile sadaka saymışsın RABBİM!!! SEN ne büyüksün! Şükürler olsun Benim şer gördüğüm şeyler hayrım olur. Hayır gördüklerim de şerrim.. Ben bilemem SEN bilirsin. Verdiğine de Vermediğine de Vşükürler olsun insanlara ettiğimiz teşekkürü bile şükür saydığın için Şükürler olsun Ne kadar günahkâr olsam da affına ve SANA sığınabildiğim için o Şükürler olsun Beni sıkıntıda bırakmayıp, feraha erdirdiğin için Şükürler olsun Ayağıma batan dikeni bile günahlarıma keffaret sayarsın. Hamdü senalar olsun Bana, SENin yolunda yoldaş olan dostlar nasib ettiğin için Şükürler olsun Adını anabildiğim ve anlatabildiğim için Şükürler olsun Çok Şükür... Bin Şükür... Sonsuz Şükürler Olsun Beni; SANA "kul" kıldığın için, Habîbine ümmet kıldığın için, Allah dostlarına evlat kıldığın için şükürler olsun. Beni şeytana, makama, paraya ve zamâne putlarına kul etme RABBİM!! Şükürsüz geçen her ânıma Tövbe esrağfirullah.. Eski-yeni, geçmiş-gelecek, Büyük, küçük, gizli-âşikar tüm günahlarım için Tövbe ettim, sen ğafursun Affımı dilerim RABBİM!! Bu tövbeyi nasip ettiğin için de ŞÜKÜRLER OLSUN Şükrümüz bol... İdrâkimiz çok olsun...RABBİM!! Efendimize olan salat ve selamlarımız; SENin râzı olacağın kadar çok olsun... Amin...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
21 Mart 2021, 17:54 | Mesaj No:55 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
37.GÜN AYET Enam 19. وَاُو۫حِيَ اِلَيَّ هٰذَا الْقُرْاٰنُ لِاُنْذِرَكُمْ بِه۪ وَمَنْ بَلَغَۜ Bu Kur'an bana, hem sizi hem de ulaştığı herkesi onunla uyarmam için vahyedildi. İLAHİYATÇILARA VE HERKESE KURAN REÇETESİ/Mehmet Okuyan Güne başlarken lütfen şöyle başlayın; BU KURAN BENİM NEYİM OLUR? Bu şu demktir; Ben bu kitabı günün 24 saatinde hayatımın neresine katacağım neresine katmayacağım demektir. Sonra yatarkende bir Z raporu al; ''Bugün Kuran benim neyim oldu?'' DİYE BİR SOR KENDİNE. mÜMKÜNSE BİR ÇETELE TUT. ''Şu işe karıştırdım bu işe karıştırmadım, ona yaradı buna yaramadı,,şu işlerde aklımdan dahi geçmedi'' de 10 gün bunu yapın 11. gün Kuranın hayatınızın her tarafına girecek prensipler içerdiğini göreceksiniz. Kuran hayatın her alanına dair doğrudan veya dolaylı olarak göndermeler yapan bir kitaptır.. Hangi işini hangi ayetle buluşturduğuna dikkat edeceksin. Tilavet Kuranı sadece seslendirmek demek değildir. Kuranın izini takip etmek,Kuranın yörüngesinde olmak demektir. Hngi işinde olursa olsun Kuranla buluşturmak demektir.Yunus 61 . ayet Kuranın hayatın hiçbir alanını ıskalamdığını bize öğreten nefis bir ayettir. Onun için güne başlarken; Kuran benim neyim olur? sorusuyla başlayıp, Yatrkende; Kuran benim neyim oldu? muhasebesini yapacağız.. Bunun için Kuranı Haytın neresine koyayım diyorsanız Kitabullahın kapağını açacaksınız. Kuran zaten yücedir. Okuyup anlaman için seni yüceltmek için gelmiştir...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
22 Mart 2021, 11:30 | Mesaj No:56 |
03 Şubat 2018 | 38.GÜN 9 ŞABAN 1442 Maun Suresi 1. Dini yalanlayanı gördün mü? 2. İşte o, yetimi itip kakar; 3. Yoksulu doyurmaya teşvik etmez; 4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, 5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar. 6. Onlar gösteriş yapanlardır, 7. Ve hayra da mâni olurlar. DUA Ağaç dikmek yağmur duasıdır. Çalışmak rızık duasıdır. Yardım etmek yoksula duadır. Aklını kullanmak kendine duadır. Özlemek kalbin duasıdır. Dua dilimizle söylediklerimizden çok elimizle eylediklerimizdir. Allah dilimize değil, eylemimize bakar. Dua edelim.. |
23 Mart 2021, 06:20 | Mesaj No:57 |
18 Aralık 2010 | 39.Gün... Allah'ım...! Duaya kalkan elimizi, dua eden dilimizi, ALLAH diyen kalbimizi ve tüm sevdiklerimizi, gizli, aşikâr tüm hastalıklardan, bela, musibet ve üzüntùlerden koru ve sevdiklerimizin duasında olmayı nasip eyle YA RABBENA...! AMİN. Bismillahirrahmanirrahim İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir. Allah'a taleb edilen (dünyevî şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği afiyettir. Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. " Tirmizî, Daavât 112, (3542).
24 Mart 2021, 19:20 | Mesaj No:58 |
03 Şubat 2018 |
40. GÜN 11 ŞABAN 1442 BİR AYET "Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytanın adımlarına uyarsa, bilsin ki o hayâsızlığı ve kötülüğü emreder..." (Nur: 21) BİR HADİS "Kıyamete yakın Müslümanlar içinde en az bulunacak şey; helal para ile kendisine güvenilecek arkadaştır." (İbn Adiyy) BİR DUA Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır." (Hz. Musa'nın (a.s) duası BİR VECİZE Hiçbir acı, cehaletten daha fazla zahmet verici değildir. (Hz. Ali (r.a)) |
25 Mart 2021, 12:39 | Mesaj No:59 |
15 Kasım 2011 |
41.GÜN 12 ŞABAN HATIRLATMA: 27 Mart Cumartesi; Şaban ayını yarılamaya, Ramazan ayına yaklaşmaya son iki gün. Fırsat bilelim. Heyecan duyalim. Sevinelim.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
26 Mart 2021, 11:50 | Mesaj No:60 |
15 Kasım 2011 | 42.GÜN ÂYET بِسْـــــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيم Kulakları sağır eden o ses geldiğinde 0 gün kişi kardeşinden annesinden, babasından eşinden ve çocuklarından kaçar 0 gün her kişinin işi başından aşkındır 0 gün bir takım yüzler ışık saçar güleçtir müjde almıştır Birtakım yüzler de o gün toza toprağa bürünmüş; Kapkara kesilmiştir. İşte bunlar inkârcılardır, günahkârlardır. (Abese-33-42) HİKMETLİ SÖZ Şeyh Tantâvî diyor ki: "70 yıldır kitap okurum. İbnü'l-Cevzî'nin şu sözünden daha hikmetli bir söz görmedim: İbadetlerin meşakkati gider, sevabı kalır. Günahların lezzeti gider, azabı kalır.” DUA Allah'ım Dönüşü Olmayan Yollarla, Halden Anlamayan Kullarla Ve Nefsimize Ağır Gelecek Günahlarla İmtihan Etme Bizi Amin Ey insan, Kadere az bahane bul. Buğday ektin de, arpa mı biçtin?'' (Fuzuli)
Konuyu Toplam 7 Kişi okuyor. (0 Üye ve 7 Misafir) | |