|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi: Dün (20:01), Konuya Son Cevap : Bugün (00:08). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
Dün, 20:01 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Mirac gecesi süt içmekde ne? Mirac gecesi süt içmekde ne? Yeni sünnet mi icad edildi dediğim bir konu var hoca abi ablalarim. Benmi yeni duydum bugüne kadar kaç mirac geçti duymadım sanki hepbi elden tuşa basılmış gibi önüme düşüyor videolar.şöyle Efendimiz mirac gecesi yolculuktan sonra süt içmiş sunnetmiş.süt içmeyi unutmayın, işte zihni açar, şifa verir yanında bir yasin 3 elham, üç amenerrasulu 21 ettahiyyatu okunmaliymiş. Ne diyorsunuz.
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Mirac gecesi süt içmekde ne? | Üç Aylar / Kandiller | Kara Kartal | 4 | 43 | 26 Ocak 2025 20:01 |
Kartalkaya da yandık | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 11 | 118 | 21 Ocak 2025 18:42 |
Gazze de ateşkes | İslami Haberler | Esma_Nur | 4 | 71 | 17 Ocak 2025 18:19 |
Help Abd yanıyor | Gündem/ Manşetler | Vasat | 1 | 54 | 11 Ocak 2025 22:01 |
Niye bu kadar mutsuzsunuz? | Psikoloji | Esma_Nur | 3 | 92 | 03 Ocak 2025 21:45 |
Dün, 20:03 | Mesaj No:2 |
03 Şubat 2018 |
.. MİRAÇ'TA SÜT İÇMEK Miraç Kandili’nde süt içmenin faziletiyle ilgili olarak, Peygamber Efendimiz’in Miraç’a çıkmadan önce süt içtiği ve bunun ardından yüce Allah’ın huzuruna yükseldiği rivayet edilir. Miraç hadisesinde vuku bulan olaylardan biri de Hz.Cebrail tarafından Peygamberimize biri süt, biri şarap olarak iki kap içecek sunulduğu ve Peygamberimiz'in bunlardan sütü tercih ettiği ve bunun üzerine Cebrail'in "Sen fıtratı tercih ettin / seçtin." dediği belirtilmektedir. (bk. Müslim, İman, 74/259; Beğavî, Hazin, İsra, 17/1. ayetin tefsiri) Sütün tercih edilmesi ile fıtrat arasındaki ilişki, İslam dininin kolay, rahat huzur veren, insanın fıtratına uygun hükümler ihtiva ettiğine işarettir. Şarap ise kötülüğün anası olduğu için, tercih edilmemiştir. (bk. Nevevî, ilgili hadisin şerhi) Miraç gecesinde süt içmek, manevi bir tazelenme ve Allah’a yakınlık için yapılan bir sünnettir. ensonhaber icon Yağmur Dinç Böyle bi haber düştü önüme
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Dün, 20:11 | Mesaj No:3 | |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Alıntı:
Arkadaşlar Resulullahın iki sıfatı vardır bizi ilgilendiren Allah resulu hz Muhammed (sav) yani resul olan sıfat.beşeri sıfatı tercihleri zevkleri coğrafi geleneksel ananeler imrenilecek olabilir ama uyulması gereken( sünnet) değildir. bu tür kapsam dışı olup sünnet diye diretilenler tamamen hezeyandan ibarettir. örnekler; deveye binmek sünnettir.( mersedes vardı da binmedi mi Allah resulu) süt içiniz.( şalgam suyu maraş dondurması erzurum saç kebabı van kahvaltısı taze sıkılmış meyve suları vardı da yok istemem süt içerim mi dedi) misvak sünnettir( diş macunu ve konforlu fırçalar vardı da misvakta mı ısrar etti)
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. Konu Medine-web tarafından (Dün Saat 20:23 ) değiştirilmiştir. | |
Dün, 23:01 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Süte alerjisi olan, sevmeyen ne yapsın? Kabak sevmeyenin kâfir ilan edilmesi gibi bir son beklermi? Hurmanın sünnet oluşu bahsinde oğlum 6 yaşındayken "pergamberimiz Malatyalı olsaydı kayısı yemek mi sünnet olacaktı? İftarı kayısı ile mi açacaktık?" sorusu; Allah Rasulünün beşer kimliğini nasıl anlamamız gerektiği, sünnet bilincini nasıl kuşanmamız gerektiğini en basit en yalın, en samimi haliyle gösteriyor. Müminin miracı olarak günde beş vakit namaz, Miraç fırsatı yetmiyor o gece Allah ile namaz pazarlığı yapması nasıl oluyorsa daha işlerine geliyor. Miraç hikâyelerini, edebiyatını, uydurmaları anlatmak için bişey içirmek şart. Sütte iyi uyutuyor Namazla miraca yükselmenin yanında veyl olsun, ihtarinı hatırlamak gerek. Bir peygamberi uydur-doldurlarla yüceltmek isterken yalan yanlışlar ve uyutmalarla nasıl vizyonsuzlaştırıp, basitleştirdiklerinin farkında olmamaları Miraca çıkmak (yükselmek) isteyene şarlatanların hezeyanları gerekmez! Bir kıyam, bir rükû, bir secde yeter de artar bile! Rahmansın, Rahimsin diyelim. Kalplerimizi korumak için sığınılacak kim var Sen’den başka? Mirac bilinci kuşanmak duasıyla...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Bugün, 00:08 | Mesaj No:5 |
03 Şubat 2018 |
Allah razı olsun. Sütü her zaman içelim, bu gece içip sevap aramayalım. Uyku yapar
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (1 Üye ve 1 Misafir) | |
Esma_Nur |